Fototriss – Glädje – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Fototriss – Glädje

Igår var jag på Fotomässan i Stockholm. Jag fick en hel del inspiration och en stor dos fotoglädje i alla de fantastiska föreläsningarna som pågick under dagen. Bland annat det här som hölls av den danske fotografen Morten Rygaard, som uppmanar till glädje och lekfullhet vid fotografering. Kanske inte lika stor glädje hos modellerna som överöstes med färgad sand och yoghurt, men bilderna blev klart effektfulla.

Morten Rygaard

Morten Rygaard

Morten Rygaard

Bilderna är tagna med enbart scenljuset och högt ISO. Jag testar just nu ett Tamron Megazoom 16-300mm och bilderna ovan är tagna med olika brännvidder från samma avstånd 150mm, 100mm och 70mm.

Fler bilder med glädje finns hos Fototriss.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anneli - A'la Foto

  Lite väl mycket färg över ansiktet tycker jag men det hade varit roligt att se det färdiga resultatet från konstnären! Och ännu roligare att få vara där och uppleva det! Kul att fotomässan var kul! 🙂

 2. B i r g i t t a

  Tack för besök i min Budapestblogg 🙂
  Visst är det kul at testa!
  Vilken inställning blev du mest nöjd med? Bilderna är mycket snygga och konstnärliga. Bäst gillar jag sista. Även den översta men den skulle jag beskurit så bara armarna syntes på den som häller. Ha det gott!

 3. Oliver

  Effektfulla bilder du tog med ditt Tamron, men jag tycker synd om modellerna som blir förnedrade på det här sättet. Morten Rygaard höll i princip samma show på mässan för två år sedan (då med sirap, filmjölk och mjöl) och jag har svårt att förstå varför den här grejen lever vidare?

 4. Violen på Brandholmen

  Precis vad som behövs för fotografering, glädje och lekfullhet! Men för min del, lättare sagt än gjort!
  Trevlig helg!

 5. Cecilia Andersson

  Häftiga bilder på den lekfulla fotograferingen! Men som du skrev så kan det inte vara alltför kul att vara modell där. Fina bilder du tagit!

  Jag skulle hemskt gärna vilja besöka Fotomässan men det går tyvärr inte. Får förlita mig på många rapporter därifrån i stället.