Det ljuva 40+ livet

Parco di Nerone Bed & Breakfast i Rom

Tips på bra boende i Rom – Parco di Nerone Bed & Breakfast.

Parco di Nerone BBBakom den här dörren gömmer sig kanske ett av Roms bästa Bed & Breakfast. Detta skriver jag utan att ha något att jämföra med.
Men, först trodde vi att vi hade blivit lurade, misstänksam svensk som man är. Det fanns ingen skylt på dörren som skvallrade om att det skulle finnas annat än vanliga lägenheter i byggnaden.

Jag tog trapporna upp våning för våning för att inte missa stället, men möttes bara av lägenhetsdörrar. Tillslut, på översta våningen såg jag skylten. Svetten lackade när jag flåsande ringde sambon som väntat tålmodigt där nere med bagaget. Han kunde nu lugnt ta hissen upp till våning 8.

Parco di Nerone RoomVi fick ett varmt mottagande av en av ägarna. Han berättade var vi skulle gå för Roms bästa glass, pizza, spagetti, kaffe och mat och visade på kartan och förklarade att mycket fanns inom gångavstånd. Lugnande helt enkelt för nyanlända förstagångsbesökare i Rom.
Vi fick nyckeln till vårt lilla romantiska rum, (totalt finns det fyra gästrum i lägenheten) och ställde in väskorna innan han visade oss upp på takterrassen.
Terrassen har en fantastisk utsikt över Colosseum och Neros gyllene hus och vi fick oss en snabb historielektion uppe på taket.

Parci Di Nerone BreakfatI det gemensamma köket finns kylskåp, mikrougn, vattenkokare, tvättmaskin, bestick, tallrikar, muggar och glas. Här kan man även förse sig med pulverkaffe, te, småkakor, sockerkakor, croissant, rostbröd, mjölk, marmelad och Nutella 24/7.
Det finns också ljuslyktor som man kan ta med sig upp på terrassen om man vill sitta där och dricka te efter mörkrets inbrott.

Parco di Nerone TerrassRummen är försedda med ett litet badrum som precis rymmer en toalett, ett handfat och en dusch. Varje rum har en individuell luftvärmepump som man själv manövrerar.
Städning och byte av lakan dagligen och så är det gratis WiFi. Även schampoo, balsam och duschkräm finns på rummet.

Att tänka på:
I Italien finns två sorters eluttag, ett är som i Sverige och det andra inte. Här har de det andra, men vi fick låna en adapter i receptionen.

Sängen är kortare än vad vi är vana vid, ca 190 cm lång och 130 cm bred.

Jag tycker verkligen att Parco di Nerone Bed & Breakfast var ett lugnt, mysigt, fräscht och välkomnande BB med ett kanonläge precis vid Colosseum. Det enda som var negativt är att det är mycket lyhört och man hörde tydligt vad som försiggicks i de andra rummen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.