Det ljuva 40+ livet

Tävling – Blomsterlandet

Blomsterlandet tävling

Tänk att det redan är första advent och dags att börja pynta så smått i väntan på den stundande julen. Blommor hör julen till och jag har äran att tävla ut ett presentkort hos Blomsterlandet.
Ta chansen och frossa i julens alla härliga blommor. Gör så här:

1. Dela med dig av ditt bästa julpyssel eller speciella jultradition.
2. Motivera vad du skulle köpa om du vann presentkortet hos Blomsterlandet.

Tävlingen är avslutad. Tack för alla fina bidrag. Den som vann finns här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie Andersson

    Jag älskar att göra eget julgodis! Kola enligt mammas recept, knäck med olika smaksättning och så något nytt fräscht och otestat 🙂 Om jag vinner ska jag köpa julrosor el något fint från heminredningen!

  2. Jenny

    Vi går ut i skogen varje år och plockar mossa, kottar, rönnbär etc och gör vår egen julkrans till dörren. Barnen får hjälpa till att pynta så det han bli både tomtar och band och snäckor etc på vår speciella krans.

  3. Emma Engvall

    En jultradition som är jätteviktig för mig och som jag tagit med mig och infört i mitt hem är att kvällen innan julafton göra iordning skinkan, koka egen risgrynsgröt och sen myser jag och barnen ner oss i soffan med skinkmackor och gröt. Sen lämnar vi självklart en smörgås och lite gröt till tomten innan vi går och lägger oss.

    Om jag vann presentkortet skulle jag köpa massor av orkidéer och krukor för jag har bara en enda orkidé som klarat sig undan mina klåfingriga busungar och jag tycker att det behövs växter för att det ska kännas riktigt hemtrevligt.

  4. Sanna

    Jag är gärna med och tävlar, och vi har en speciell jultradition här hemma och det är att barnen i familjen alltid får öppna en julklapp på julaftons morgon. Det brukar vara en julklapp som vi vuxna har valt ut med lite extra omsorg och som vi tror barnen kommer ha glädje av under dagen, medan vi vuxna står i köket och fixar och donar med maten. Julklappen brukar ligga under sängen så att barnen direkt vet vilken de får öppna.

    Det är något jag tycker var otroligt kul när jag var liten, och nu har tagit vidare till min dotter och min egna lilla familj.

    Om jag vann presentkortet så skulle jag köpa lite blommor till min lägenhet. Flyttade nämligen hemifrån för två år sedan, men har faktiskt ärligt talat inte många blommor här hemma alls så det är dags för några tycker jag så vi får det där lilla extra i hemmet som fattas.

    Kram Sanna

  5. Laila

    Lätt pyssel: Nejlikor i snyggt mönster i en apelsin med passande sidenband sprider naturlig väldoft på toan när julmaten ska ut 🙂

  6. Frida Sjölander

    Mitt bästa julpyssel:
    Från Oktober och framåt så samlar jag på mig toalettrullar, kartonger, reklamutskick och annat ”skärp”.
    I December så återvinns detta och blir pyssel!
    Toalettrullar blir tomtekroppar, som kläs med reklamutskick med julmotiv. Kartonger blir små hus till en julstad som vi brukar göra av ”skärp”. Sonen tycker att detta är lika spännande varje år !
    julstaden växer för varje dag i December. Otroligt mysigt och roligt att sonen prioriterar bort skärmar för att istället få ”bygga julbyn”

    Vad jag skulle köpa på Blomsterlandet? BJÖRKVED och lite fina blommor 🙂
    Det vore ju otroligt trevligt att själv slippa lägga ut pengar på just ved känner jag.

  7. Annelie

    Vi brukar träffas någon vecka innan jul och göra pepparkakshus. Det är tre generationer som ses och alla kan vara med och bidra med sin del. Kreativiteten, koncentrationen och mysfaktorn är hög. Efteråt fikar vi och begrundar våra alster och då brukar julkänslan smyga sig på!
    Om jag vinner skulle jag köpa nya växter till vår trädgård! Vi är mitt uppe i att dränera runt huset, inget har kunnat räddas och just nu ser trädgården ut som en uppkörd åker!

  8. Josephine Hagberg

    Min bästa jultradition är att skapa en julkalender till mina barn som bara innehåller massa roliga familjeaktiviteter. Aktiviteterna består av traditionella julpyssel men även stora spelarkvällen, familjebad på badhus, stora bokläsarkvällen osv. Detta för att ta bort fokus på allt det materiella och istället umgås, umgås, umgås. Det är sååå mysigt och uppskattat. Om jag vann blommor för 3000 skulle jag investera i flera mycket tåliga växter och sedan fylla denna jul med massa doftande hyasinter i både vårt och våra vänners hem. Mvh Josephine H

  9. Ulrica Skönnemark

    Jag gör alltid mina egna julgrupper för att ge bort till nära och kära till julen, och till mig själv med egna krukor som jag fick av mina föräldrar när dom levde. Älskar att göra olika fina med olika färger med blommor och prydnader i. Tyvärr ser inte pengarna räcka till i år då jag var med om en bilolycka förra veckan där bilen blev skrot. Inga pengar inga julgrupper för det kostar en hel del. Men jag lever =)

  10. Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

    Min bästa jultradition är julafton. Då vaknar vi alla i lugna ro Barnen är förväntansfulla och glada. Vi myser ner oss i soffan framför julkalendern med en mugg varm oboy. Sen äter vi julgröt. Efter det får barnen öppna en varsin julklapp innan vi gör oss lite extra fina dagen till ära. Sen firar vi nog som de allra flesta, men just dagens start är det bästa på hela dagen. Julemys.

    Vi har en stor trädgård så presentkortet skulle jag använda till sommaren. Eftersom tomten inte har särskilt mycket planterat skulle det här vara ett ypperligt tillfälle att få köpa lite blommor och växter till en rabatt. Jag har alltid önskat mig en stor blomrabatt så man kan plocka in snittar och ha på bordet. Men tomten är stor och det har tagit sin tid att göra den till mer en bara gräs så därför har häck och sånt fått gå före det lite finare och njutningsbara i trädgården.

  11. Anne Skoogh

    1. Min speciella jultradition är att ta ledigt en dag, mitt i veckan, och åka in till stan. Gå i de affärer jag vill, fika, dricka varm choklad, gå på julmarknad. Ibland har jag varit själv, men i år ser jag fram emot att ta med min fyraåriga son, och ha en riktig mysdag med honom.
    2. Jag skulle satsa på riktigt fina växter till min lilla trädgård! Vi har en liten tomt, och behöver verkligen ta ett helhetsgrepp om växtligheten.

  12. Kim Strandberg

    1. Ända sedan jag var liten har vi varje julaftonsmorgon åkt till närmaste (”offentliga”) stall eller 4H-gård för att ge djuren en massa godsaker som äpple och knäckebröd. Min pappa startade den här traditionen för att ”även djuren ska väl få njuta av julafton”. Den här traditionen, där man mitt i allt julståhej, får en fridfull stund tillsammans med familjen, hästarna, kaninerna och getterna (numera åker vi till Valla Gård i Linköping, där vi bor.)

    2. Om jag vann skulle vi köpa växter till en ”Olleberså” i vår trädgård, för att fira vår nya familjemedlem, där vi skulle plantera en massa bärbuskar och annat gott till barnen. (När vår dotter föddes gjorde vi en Junilund utanför köksfönstret för att fira vår lilla tjej.)

  13. Maria Jönsson

    Jag älskar pyssel som jag gjorde när jag var liten. Smällkarameller, nejlikor i apelsiner osv. Det är även väldigt mysigt att dekorera pepparkakor tillsammans med barnen. Det spelar ingen roll hur det ser ut bara man har en roligt och kärleksfull stund tillsammans. Det är det som julen går ut på enligt mig!

    jag skulle köpa fruktträd och bärbuskar som vi kan ha glädje av i många år framöver. Alla barn skulle ha tillgång till frukt direkt från. ”plantan”. Fins inget bättre än det. Skulle det bli någon peng över hade det gått till en fin bukett till mig som mamma, lite uppiggande såhär i förkylningstider.

    jag hoppas det är min tur att vinna det här fina priset!

    ha en fin kväll!

  14. Malin

    Mitt bästa julpysseltips: köp massvis av hyaciner. Plocka kottar, grenar, rönnbär och annat material ute och gör dina egna julgrupper. Personliga och garanterat uppskattade presenter till julens alla fester! Om jag vann skulle pengarna gå till min brudbukett eftersom jag gifter mig i början av mars.

  15. Liana

    Jag tycker det är super mysigt med just jul pyssel och nu när jag har två barn så vill jag gärna ha en pyssel aktivitet varje advent. Men årets favorit pyssel är oregami julstjärnan. Super enkel och kan användas för att dekorera paket, dörrar eller sätta vid fönsterhandtag.

    Jag älskar att ha blommor hemma så det är det första jag skulle köpa om jag vann presentkortet. Finns det något bättre än att ha blommor som färgklick i hemmet? Eller doften av blommor när man kommer hem!?! Sen så skulle jag vilja köpa en ordentlig ädelgran denna jul.

  16. Amanda

    Wow vilken drömvinst! Jag är ju verkligen ingen pysslig människa – så jag blev oerhört stolt över mig själv när jag lärde mig göra snöglober av gamla glasburkar! Kan varieras massvis och göras speciellt fina med roliga figurer och vackra band. Jag brukar ha glitter i 🙂 letar spännande, annorlunda burkar på loppis!

    Om jag hade turen att vinna så skulle jag dela med mig till min mamma & lillasyster! De brinner för blommor och syrran till och med odlar egna med specialmetoder! Beundrar verkligen hur duktig hon är! Med detta fantastiska presentkort hade vi alla tre kunnat få våra drömblommor! Jag vill ha nya orkidéer! 🙂

  17. Josefine Oscarsson

    Hej!
    En av mina traditioner är att binda en egen krans till dörren. Dekorationerna återanvänder jag från julgrupper och blompynt man fått genom åren. Årets krans är pyntad med kottar och äpplen till stor del.

  18. Sofie

    Vår jultradition är att baka massor med pepparkakor i form av truckar som vi ger till min pappas kunder, han jobbar nämligen med att serva truckar. Det bästa är att se reaktionen på kunderna som får dessa pepparkakor!
    Skulle jag vinna skulle jag köpa bland annat en blå orkide, dom är så vackra!

  19. Sandra

    Vår roligaste jultradition är att äta upp pepparkakshuset när den första snön kommer(det gäller att göra det i tid). Det bästa med det är att det fortfarande smakar gott och inte smakar damm.

    Om jag vann presentkort på blomsterlandet skulle jag spara det till våren för att använda det till att köpa växter till min nya altan (som ska byggas i maj) som jag ska få i 40-årspresent av min make, så att när släkten kommer på min 40- årsfest så kan jag bjuda in dem till en inte bara ny utan även grönskande altan.

    Sandra

  20. Anette

    Mitt bästa julpyssel är att jag varje jul gör en dörrkrans till ytterdörren. Allt material är saker jag hittat i skogen, kvistar, kottar, lingonklasar etc. Barnen gillar också att hjälpa till och det brukar alltid smyga sig in en tomte, ängel eller liknande som de har gjort i skolan.

  21. Sarah

    Traditionen hos oss vändes upp och ner redan när jag var liten, vilket har gjort att den fått firats lite på måfå vart år. Men denna julen tar jag min egna familj, min sambo och vår två åriga son på vår första resa utomlands någonsin till Teneriffa. Det kommer vara en riktig jul för mig!
    Och skulle jag vinna presentkortet så skulle jag fylla hemmet med många fina prylar och så skulle jag byta ut alla plastblommor till riktiga blommor! Sen får jag flirta lite med gubben som har gröna fingrar att han tar hand om dom.. För set har jag lite svårt för att göra 😉 god jul!

  22. Linda Hanna svensson

    Å mitt bästa tips för att få julkänsla är hyasinter som doftar ljuvligt.
    Om JAG skulle vinna skulle ja köpa en ny ljus stake å några hyasinter . Sen när julen är över skulle jag frossa i nya blommor å känna våren på ingång!

  23. Längtan

    Kalla mig gammelmodig men julgranen ska inte kläs förrän dagen före julafton. Hela familjen ska vara närvarande och hjälpas åt med att sätta dit ljus, glitter och allt det andra pyntet. Sedan blir det traditionella kaffet, glöggen, pepparkakorna och lussekatterna.Naturligtvis är det även massor med levande ljus tända och julmusik finns på i bakgrunden.

    Om jag vinner presentkortet kommer jag köpa julblommor som julstjärna och hyacint samt kruka och pynt och sedan göra ett arrangemang som sedan ska stå på vårt minnesbord för vår son som inte fick leva.

  24. Anna Pettersson

    1. 1:a advent träffas vi ett gäng och viker askar och strutar. 2:a advent träffas vi igen och gör massa julgodis och fyller strutar och askar med:) Perfekta julklappar för alla åldrar.

    2. Om jag vann skulle jag köpa en extra fin amaryllis till jul:)

  25. jenny

    Våran jultradition har blivit att åka till sälen =) Vi åker ett par dagar innan julafton och är där en vecka!! Uppskattat av barnen och såklart av oss vuxna!

    Vann jag presentkortet så skulle jag definitivt köpa blommor i mängder till nära och kära, kanske nyårsdagen för att starta det nya året på ett lite oväntat men säkert uppskattat sätt!!

  26. Jenny Sjöstrand

    1. Jag drömde för några veckor sedan att jag och småtjejerna sydde en pepparkaksgubbegirlang av filttyg. Vi sydde ihop den med vitt garn och gjorde ögon, munnar och kläder med vitt garn ungefär som man gör med spritsen på de riktiga pepparkakorna. Idén satt kvar och jag beställde helt enkelt brunt filttyg och satte igång. Småtjejerna har de inte riktigt lika mycket tålamod som i drömmen, men resultatet blev riktigt fint ändå och hänger nu i ett fönster och döljer sladden till julstjärnan.
    2. Vi håller just på att bygga ut och det nya rummet har många stora fönster. Jag skulle gärna vilja fylla rummet med mårbackapelargonier i fönstrena och en växtstege eller liknande med massa gröna växter, gärna ätbara så småtjejerna kan odla och plocka med mig. Sen kanske ett olivträd i ena hörnet, som man kan ställa precis utanför dörren på sommaren, då rummet vetter ut mot vår altan.

  27. Kristina Semborg

    Jag brukar gå ut i skogen med min familj och plocka kottar, mossa, vackra kvistar och annat fint naturmaterial. Sedan gör vi små grupper, julkrans till bordet och till dörren av allt fint.

    Om jag vinner ska jag köpa en vit amaryllis åt mig själv att ha i en fin kruka. Jag ska också överraska någon som varit extra snäll mot mig under året, min bästa väninna <3

  28. Jenny

    Förra året hittade jag så mycket söta julgransdekorationer på en julmarknad i Krakow. Hemma hämtade jag in en gren som jag hängde upp i köksfönstret med mina kulor, figurer och annat i. Fick väldigt mycket kommentarer om den förra året så mitt bästa julpysseltips är: hämta in en gren som funkar att ha i fönstret/ taket eller där den passar och pynta!

    På blomsterlandet skulle jag köpa massa julblommor och göra mina egna julkorgar tillsammans med mina barn, och sedan ge bort precis som mamma alltid gjorde när jag var liten. Att få sticka ner pinnen med tomten eller vad det nu var för dekoration när allt var klart var speciellt!

  29. Terés Norell

    En tradition jag har i väntan på jul är att göra iordning adventsljusstaken med mossa och små svampar och tomtar. En annan är att klä julgranen kvällen innan julafton. Men i år blev det ingen ljusstake och troligen ingen egen gran. Vi håller på och ska flytta. Så presentkortet skulle komma väl tillpass för att fylla vårt hus med blommor i fönsterna! Den vore en toppen julklapp!
    God jul!

  30. Frida

    1: En jultradition är att vi alltid spelar en speciell julskiva, den har spelats i vår familj i 40 år. När den spelas så får jag direkt en julkänsla och det blir julstämning. Nu har min lilla två-åring börjat sjunga med 🙂

    2: Jag skulle ta hjälp av personal på Blomsterlandet pga mina icke-gröna fingrar – skulle dock vilja handla fina blommor till hemmet!

  31. Anna Hellberg

    Det är underbart med julen, den bästa högtid vi har. Vår jultradition som har varat i många år som jag nu visar och för över till mina två tjejer är julkrubban! Vi dekorerar, gör fint och pratar om var och en av djuren eller människorna som är med! På så vis så för vi den fina berättelsen vidare❤️ Det är en jultradition hos oss.

  32. Kim

    Jag älskar att skapa i mossa och varje jul gör jag både dörrkransar och gravdekorationer i mossa. Det är så grönt och mjukt och bulligt och dessutom luktar det ljuvligt. Samma dag som jag hänger kransen på dörren åker jag ner till kyrkogården och gör det fint hos min morfar, min moster och min vän. På så vis känner jag en slags samhörighet med mina nära som tyvärr inte finns med oss längre.

    Om jag skulle vinna skulle köpa varsin bukett blommor till mig och min mamma varje vecka tills presentkortet tog slut. Jag glömmer skämma bort både mig själv och henne och vi älskar båda blommor, Det är det lilla som kan göra vardagen så mycket lyxigare.

  33. Annelie

    Vi brukar ha som tradition att göra Pepparkakor och självklart äta lite av degen 🙂

    Jag skulle vilja köpa blommor och fina krukor till mitt barn och kommande barn rum.

  34. stadstjejlantlolla

    Åh vilken fantastisk tävling!
    Bästa julpysseltipset: Allt man kan göra ihop med sina barn tycker jag är perfekt (för de ger dem minnen för livet). Ett enkelt julgodis är – smält mörk choklad och bred ut på smörpapper, smält sedan ljus choklad och ringla över dem mörka, hacka sönder en påse polkagrisgodis och strö över chokladen. Låt det stelna och bryt sedan i lagom bitar och lägg i en vacker burk. Enkelt att göra med barnen och farligt gott
    Motivering: Då skulle jag köpa (förutom vackra julblommor) lite nya julsaker till huset. Av olika anledningar så har de sista jularna inte blivit så mycket av hemma hos oss och julpyntet vi har är inte direkt ”up to date”. I år vill jag pynta hela hemmet och låta småkillarna njuta av en fröjdefull jul.

  35. Marlene

    Här pysslar vi inte så mycket och har inte särskilt många traditioner, men en sak är riktigt viktig för att det ska bli jul…

    Mina vuxna grabbar kommer hem på första advent och tillsammans fixar vi årets pepparkakshus. Helst ska det göras på frihand, men i nödfall köper vi färdiga delar, sätter ihop och dekorerar tillsammans. Detta är ett måste! Ett måste är även flygplanet i skorstenen 🙂

    Förra året gjorde sonen ett pariserhjul! I år tillverkar vi huset först andra advent och då tillsammans med 6-åringen som numera är placerad hos oss. Det blir första gången för honom att göra ett pepparkakshus och faktiskt även första gången att baka pepparkakor. Trettondagjul äter vi upp alltsammans och julen är över.

    Jag skulle köpa något fint till trädgården till våren och en massa växter till sonen som precis flyttat hemifrån.

  36. the life of rosengren

    Åh vilken underbar vinst detta skulle vara! En av mina absolut mysigaste jultraditioner är den som vi har på julafton. Jag och min nuvarande man Magnus började med den här traditionen för tre år sedan…

    Vi börjar alltid dagen med en lång promenad tillsammans med barnen, stannar och åker pulka i pulkabacken innan vi går tillbaka hem och dricker varm O`Boy och äter julknäcke med julskinka och senap på framför brasan. Det är så härligt att börja dagen med frisk luft och en fysisk aktivitet innan julaftonen tar fart ordentligt med julbord och klappar.

    Om jag skulle vinna så skulle jag handla en massa fint till vårt nya hus som kommer att stå färdigt om ett par månader. Som jag längtar!

    Håller tummarna!

  37. Jessica

    Är gärna med och tävlar !
    1.med enkla medel kan man skapa Julius i hemmet tex att byta till kyliga kuddfodrall, plädar. Piffa upp en cylindervas med mossa och julblommor och ställa på bordet, även tända ljus som luktar jul!
    2 min motivering är att jag skulle verkligen behöva köpa nya blommor till hela mitt hem.

  38. Erika

    Mitt bästa julpyssel och tradition är att vara ute o leka i snön, bygga snötomtar, snölyktor eller varför inte sitta inne o baka pepparkakor och fixa med julmaten tillsammans med barnen. Ingen jul utan barnen, så känner jag! <3

  39. Simone Hanna

    Åh vilket underbart pris,är absolut med och tävlar.
    Jag älskar och pyssla med familjen för då blir alla engagerade och mycket roligare när man gör det tillsammans.Vi har tradition att dekorera julgranen tillsammans och bakar allt från julgodis till och förbereda julmaten.Tycker de är extra kul och pyssla och bra tips är att ta bild, kanske på ens egna barn och sedan doppa de i ljus,blir riktig snö känsla och riktigt fint.Baka pepparkakor och hänga i granen,göra hemmagjort pepparkakshus.Skulle ja vinna så skulle ja absolut försöka och göra egna dekorationer av just blommor och verkligen fylla vår lägenhet med blommor.Amaryllis skulle ja nog valt,frö till fåglar som ja skulle hängt vid fönstret så man kan titta på de då vi äter frukost.extra roligt för barnen och glada fåglar.blomkrukor till balkongen och fylla dem.massa redskap så man kan ta hand om blommorna.

  40. Kerstin Holmberg

    Eftersom jag jobbar som barnbibliotekarie tog jag inspiration från Pippi Långstrump när jag började med familjens egen jultradition för ca 7 -8 år sedan. Sedan dess pyntar vi alltid ett julträd i december (vårt körsbärsträd som står på tomten framför vårt hus) och där hänger vi upp inslagna paket i grenarna (tomma dock), ganska stora, så att de syns väl. Ser bäst ut tillsammans med snö men skapar oavsett en härlig förväntan inför den kommande julaftonen!
    Om jag vann presentkortet från Blomsterlandet skulle jag använda det till att komplettera vårt julträd med belysning och annat fint.

  41. Emilia

    Ooops min nr. 1 försvann visst!

    1. I vår familj har vi inte riktigt koll på det här med luddiga begreppet familj, släkt och vänner!
    Varje år sedan ett par år tillbaka så träffar vi min, min sambos, mina bröders flickvänner OCH deras familjer och har en stor lokal där vi slår upp bord och käkar julbord tillsammans! 🙂 INTE helt vanligt vad jag hört, speciellt som vi är ca 25 personer som alla vill fira jul tillsammans med oss! Riktigt roligt och jag är riktigt glad över denna tradition! Vi får se hur det blir nästa år.. För det är fortfarande 3 syskon som är singlar och när de hittar någon ska ju deras familjer med också då hahahaha 🙂

  42. Emilia

    2. Om jag skulle vinna skulle jag köpa en massa fina växter från Blomsterlandet att fylla den tråkiga lokalen vi hyr och pynta den riktigt ordentligt i år och inte spara på krutet! 🙂

  43. Caroline hultquist

    Sonen som blir fem nu till jul har Kalle anka som tradition tillsammans med mormor, och detta året ska han äntligen få bli storebror som stått på önske listan länge nu så nu ska våran stora kille få bli en stolt storebror vilket innebär nya traditioner nästa år 🙂

    Jag kommer fylla hus och trädgård med fina blommor och dekorationer har många drömmar och idéer men inte råd att undvara mig det just nu..

  44. Sarianne

    Mitt bästa julpyssel är att köpa hem en massa blockljus och sätta runt om i huset. Jag köper verkligen massor och till det hysteriskt mycket band. Band i olika färger som grått och rött för att inte glömma spets. Det är så himla enkelt sätt att skapa riktigt bra julstämning och feeling att sätta fast ett par band på blockljusen. Enkelt, snyggt, billigt och bästa pysseltipset som jag kan göra tillsammans med barnen. De brukar alltid hitta på egna ställen att binda fast banden på och det brukar bli riktigt bra det med. I vår ska vi göra om hela vår trädgård med nya altan och få ordning på ogräsansamlingarna. Jag drömmar om rosenbuskar i rosa och fina krukor med vita och rosa blommor så om jag vinner skulle presentkortet gå till att skapa drömträdgården med massor av blommor!

  45. Malin Hansson

    Vår speciella jultradition är att vi samlar ihop släkten på julafton varje år, det uppskattar jag så mycket. Jag tycker det är så himla trevligt att ha alla samlade. Vi ser som vanligt på Kalle Ankas Jul med de små, dekorerar pepparkakor med glasyr och strössel, dukar upp en stor julmiddag och slutligen öppnar vi presenter. Julen är speciell för mig helt enkelt.

    Om jag vann presentkortet skulle jag såklart fylla lägenheten med växter. Växter tillför så mycket för omgivningen och jag trivs bäst när jag har naturen nära på ett eller annat sätt. Utan att tveka skulle jag även försöka få tag i ett olivträd som jag så länge suktat efter.

  46. Mari

    Glömde tvåan så skriver igen..

    1. Bästa julpyssel är att göra pepparkakor, hemmagjorda, och ett pepparkakshus och pepparkakshuset ska innehålla allt, precis allt. och vi har även traktor vi bruka göra och det fyller jag med ahlgrensbilar fast julgranar.
    Speciella jultraditioner är att vi alltid bruka ha julbak eller julgodistillverkning med en nära bekant. det har vi gjort i säkert tio år. Och en annan jultradition vi i familjen har är att dagen innan julafton spela bingolotto på deras uppesittarkväll, och i nyhetsreklamen äta den ny griljerade skinkan.

    2. Om jag vann skulle jag köpa massa blommor att ha i fönstren. och då tjockbladiga så katterna inte äter upp dem. enda blommorna vi har i vardagsrumsfönstret och där är det bara två. så ser så fjuttigt ut. de blommorna vi hade i köket blev uppätna av vissa fyrbenta vänner 😉

  47. Mari

    Bästa julpyssel är att göra pepparkakor, hemmagjorda, och ett pepparkakshus och pepparkakshuset ska innehålla allt, precis allt. och vi har även traktor vi bruka göra och det fyller jag med ahlgrensbilar fast julgranar.

    Speciella jultraditioner är att vi alltid bruka ha julbak eller julgodistillverkning med en nära bekant. det har vi gjort i säkert tio år. Och en annan jultradition vi i familjen har är att dagen innan julafton spela bingolotto på deras uppesittarkväll, och i nyhetsreklamen äta den ny griljerade skinkan.

  48. Anna Skopinska

    1: Hos oss kör vi med att vi äter när vi sett första stjärnan på himmelen, där av kan det bli lite olika tider varje gång, vi gör också så att vi delar ut oblad och ger varandra lyckoönskningar innan vi sätter oss till bords.

    2: Om jag vann presentkortet så skulle jag köpa lite roliga och annorlunda växter till hemmet så som Aloe vera blomman. Då den både är fin och hjälpsam mot bulor och blåmärken! Perfekt litet ”första-hjälpen-blomma” att ha hemma.
    Jag skulle även köpa lite saker till mitt planteringsbod så som ett planteringsbord 😉

  49. Angelica

    Smällkarameller gjorda utav toarullar är en klassiker. Sen gör vi såklart pepparkakor (egen deg), glittriga kottar och julstjärnor fixar vi hemma.
    Casper har nu blivit så stor att han mer än gärna vill vara med så denna jul är något helt extra <3

    Med detta presentkort skulle jag köpa en massa orkidèer då det är min favoritblomma, sen skulle jag självklart köpa med mig utav deras vackra inredning.

  50. Jessica Sundberg

    Mitt bästa julpyssel är att baka pepparkakor tillsammans med barnen. De lär sig dels matematik vid degtillverkningen. Vid själva bakandet får de ge uttryck för kreativitet och fingerfärdighet. Inte bara lärande utan också mycket skoj såklart! Vi har kul tillsammans!

    Jag skulle köpa ett nytt träd till husets framsida. Det vi hade bröts av i stormen så vi behöver ett nytt framtida klätterträd till barnen.

  51. Emma-Sofi Modigh

    Min jultradition är att varje år baka ett glutenfritt pepparkakshus från grunden. Barnen älskar det och pratar om det hela året!
    Jag skulle köpa blommor och frö till min kolonilott som jag har med min mamma

  52. Maria Klaesson

    1. Vår speciella jultradition är att vi varje 1:a advent bakar och sedan fikar tillsammans. Riktigt mysigt att bara njuta av varandras sällskap.

    2. Jag vill gärna vinna presentkort på blomsterlandet eftersom jag tycker att blommor ger så mycket liv i hemmet. Det ger även bra luft inomhus.

  53. Kristiina S

    Hej!

    1. Min familjs speciella julpyssel och tradition:
    Till 1:a advent bakas årets pepparkakshus med massa gott på, så det är både pyssel och tradition. Sedan får huset beundras fram till 3:e advent då den ska avsmakas och avnjutas! Perfekt för både liten och stor, alla kan vara med!

    2. Om turen är på min sida, skulle jag ta med mina barn till Blomsterlandet. Och är skulle de få välja vilken grönska som ska pryda deras rum. En spännande upptäckt jag skulle se fram emot!

    Ha en fin dag!

  54. Therese Paulmarken

    1. Min jultradition:
    Jag och mina döttrar brukar öva in en liten hemlig repertoar av julens fina sånger.
    Det blir en härlig sångstund som överraskar och skapar stämning på julaftonskvällen när mätta magar och julklappar samsas i soffan 🙂

    2. Min motivering:
    När den långa vintern sen är över,
    jag lite vår i sinnet behöver..
    Om jag presentkortet på Blomsterlandet vinner,
    Jag min odlarglädje i vårlökar och blomster snart finner!

    God Jul 🙂

    1. Miriam Strömqvist

      1 Vi har många traditioner förutom att vi läser julevangeliet innan julklapparna så har vi även många år också haft julbord i kyrkans lokaler för de ensamma som inte har någon att fira jul med
      2 Om jag vann presentkortet skulle jag köpa massor med gröna växter i den nya lägenheten som jag och min dotter jag flytta in i efter nyår

    2. Nathalie

      Mitt bästa julpyssel är att göra en egen grankrans med dekorationer som kottar, bär eller vad man tycker är fint, sedan ha kranen liggandes på tex köksbordet med ett doftlus i mitten. Hur fint som helst!!

      Om jag vann skulle jag fylla upp alla hela fönsterväggarna här hemma med blommor, det livar upp så fint och är väldigt dyrt att köpa så mycket på en och samma gång!

    3. Jennie Sjöberg

      Måste få dela mitt bästa julpyssel, så enkelt att det kan göras tillsammans med barnen men ser betydligt mer avancerat ut än vad det är!

      En fantastisk fönsterstjärna av papper (gärna blankt men inte för tjockt. Pappret (behövs totalt 6 st) klipps till kvadrater och viks sedan på mitten till en triangel. Klipp sedan 5-6 remsor från triangelns två sidor (inte basen) mot mitten, spara ca 1 cm. Veckla ut pappret. Remsorna ska nu vikas mot varandra och tejpas ihop. Börja inifrån, innersta remsorna tejpas ihop, vänd sedan på pappret och tejpa ihop de näst innersta remsorna med varandra, vänd på pappret igen och fortsätt tills alla remsot är ihoptejpade parvis. När det är gjort är en av 6 spetsar på stjärnan klar. Upprepa med de övriga 5 pappren. När alla 6 spetsar på stjärnan är klara häftas de ihop med häftapparat till en sex-uddig stjärna. Klart!
      (Rekommenderar klipp på youtube då det var svårt för mig att både vika och filma… tex ”hur man gör en egen adventsstjärna” av mellylove88).
      Hade hoppats kunna bifoga bild på mitt eget färdiga resultat men lyckas inte…

      OM jag skulle vinna skulle jag pynta det lilla vi har kvar att bo i av huset, som är under renovering, med julgrupper, hyacinter och amaryllis. Skulle jag sedan ha pengar kvar skulle jag spendera dem på vackra blommor (helst frossa i Hortensia) när tomten (som för närvarande är uppgrävd för att dränera grunden, för andra gången på två år…) äntligen är återställd!

      Kram och tack för att du låter oss ta del av dina fantastiska bilder genom bloggen.

      /J