Det ljuva 40+ livet

Boule champion

boulemästare

Igår ägde den årliga tennisblixten och bouleturneringen i Mörtviken på Ingarö rum. Jag var med och tävlade i boulen tillsammans med min sambo, som är regerande mästare och obesegrad fyra år på raken i olika lagkonstelationer. I Mörtviken är han lite av en stjärna, alla vet vem den duktiga boulespelaren är. Jag har för husfridens skull undvikit att spela tillsammans med honom då han är en tävlingsmänniska utan dess like, men i år lovade han att inte bli arg på mig så jag vågade att ställa upp.
Totalt var det 14 gruper med tre lag i varje. Vi öppnade starkt och blev gruppvinnare efter 6-0 i båda matcherna. I slutspelet gick vi till 9 och åttondelen blev en spännande match, där vi lika gärna kunde ha åkt ut. 8-8 stod det inför den avgörande omgången och med sista klotet lyckades min sambo vända det som såg ut som en solklar förlust till seger. I kvartsfinalen väntade även där tufft motstånd, där matchen avgjordes på sista klotet. I semifinalen mötte vi trevliga motståndare som var överlyckliga att ha gått så långt, den matchen slutade 9-3. I finalen gick vi till 13 och även den var jämn och spännande. Tillslut tog vi hem hela faderuttan, mycket tack vare sambons precision, skicklighet och tävlingsnerver.
Vi fick frågan om vi tränar mycket och spelar många turneringar. Nej, det gör vi inte. Numera kommer kloten fram två gånger per år när det vankas bouletävlingar på Ingarö.
Det är riktigt roligt med boule – speciellt när man vinner ;).

Boule Mörtviken

Ett fint arrangemang av Mörtvikens tennisklubb och en riktig folkfest.
Konstnären bakom tavlorna; Amy Cedervall Bernard, ställer ut på Galleri T i höst med start lördagen i vecka 47.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.