Trettonbarnsmamman

Bröllop m.m

Börjar med att sucka. Trippelsucka. Har i över en timme nu försökt att ladda ner bilder här men det går bara inte 🙁 Jag blir lätt störd på såna problem men ska nog ändå vara glad att det inte hänt mig ofta alls. Vet andra Loppi-bloggare som har haft mera problem med bilder 😉 Så nu får ni inlägget utan foton, de försöker jag få in imorgon istället.

Helt otroligt att vädret var relativt fint igår. Det var kasst väder dagarna innan och idag har det regnat och regnat och varit svinigt kallt. Men just igår så var det fint fram till eftermiddagen och det var skönt med tanke på brölloppet 🙂 Jag hade på mig en jättefin maxiklänning jag hittade hos Vila. Åkte ju och bytte till en storlek mindre och den satt bra men var liiite för lång vilket jag upptäckte ca 20 minuter innan vi skulle åka 😀 Och då hade jag ändå högklackat på mig också. Så jag fick lov att lyfta upp klänningen hela tiden för att inte trampa på den.

Vi kom fram till kyrkan i god tid och möttes upp med Emmelie, Paulina ( Mikaelas halsyster från mammans sida ), Pontus och Mikaelas mamma Sussi.
image

Ceremonin var fin och de små barnen skötte sig exemplariskt. Efteråt åkte alla till en bygdegård i närheten för middag. Vi hade telefonkontakt med de där hemma och Kevin och Mli hade läget under kontroll så vi kunde allihopa stanna kvar även på middagen 🙂
image

image

En fin dag ♥

Vi besparade Kevin matlagningen och köpte med oss pizza hem till de. Och massa lördagsgodis på det 😉

Det kom inget roligt alls på tv:n på kvällen så vi satt på en Beck-film istället. Jag somnade inom en kvart….

Som jag skrev tidigare så har det varit riktigt pissigt väder idag. Och så kallt. Barnen har dock ändå varit ute en del och lekt av sig. Det har varit en rätt seg dag annars med lite städning och sånt trevligt. Kevin och Mli åkte hem till henne ikväll så det blev lite tommare här hemma. Imorgon har barnen studiedag vilket innebär lite sovmorgon ( fast bara för att jag nämner sovmorgon så vaknar säkert de små kl. 6 😀 ). Har ett läkarbesök med Linnéa imorgon eftermiddag, tandläkare med Selina på tisdag, återbesök till ögonläkare för mig på onsdag och ett till läkarbesök för Linnéa på torsdag. Full rulle kommande veckan.

På tal om mitt öga så är det mycket bättre nu när jag har använt dropparna. Men inte helt borta dock så det ska bli spännande att se resultatet efter nästa undersökning….

Annars så har jag ett smärre inre kaos just nu. En hemsk sjukdom som besöker familjen och har fått mig helt ur gängorna 🙁 Men jag kommer att kämpa som en lejoninna för att få allting bra igen. Det finns inga andra alternativ…..

Kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Vilka härliga bilder. Jag skickar styrka till dig och hoppas du får inre ro istället. Saknar er väldans på tv. Kram till en superhjälte som du är

  2. HelenaII

    Hej familjen! Gillar verkligen att följa er alla. Någon här skriver om kläderna på bröllopet. Tycker det är så konstigt, inlägget är inte otrevligt utan det är en synpunkt. Alla tycker ju inte lika och frågan måste ju vara fri om man har en blogg som du Mirka? Det kan säkert vara olika klädkoder på olika bröllop, det är säkert ok med jeans också och självklart kan det finnas viktigare saker i livet men varför inte bemöta det med klokhet och sakligt? Ha det gott önskar Helena.

  3. Emma Brodin

    Alltså undrar hur många som kommenterat som varit på ett riktigt bröllop nån gång?! Tror ni sitter och gnäller över jeans och ingen skjorta för att ni inte vet hur de ser ut i verkligheten. Det är inte som att gå på bal i disneyfilmer..
    Men tro de ni, men håll de för er själva!
    Kan säga att 50% av männen bar jeans på mitt bröllop och huvudsaken är väl att dom medverkar?! Jeans är ju snyggt idag, de e inte samma sorts jeans som för 25 år sen…
    Just ja, mina tärnor bar Svarta klänningar och marsalkerna bar svart skjorta och svarta byxor, stor skam i kyrkan.. Men OCH?! Man bestämmer Själv hur man vill ha sitt bröllop så lägg ner erat töntiga gnäll.

  4. hanna

    ”Jeans big nono” på sin dotters bröllop??
    Folk e fan för mycke ibland… vad är viktigast?

  5. Ann-Britt Störling

    Kära värld vad folk bryr sig om saker de inte har med att göra.. Var och en gör som de vill och är bekväma med.

  6. Sara

    Vad fina ni var på bröloppet! Tycker Peter var snygg som han är. Det viktigaste är ju att han är en schysst make och pappa. Vad har hänt med Linnea?

  7. Vera

    Om det nu är den sjukdom som jag misstänker? Gick igenom det för två år sedan med ett av mina barn. Jag var hemma i tre månader med hen. Fasiken vilken kamp det var! Men jag gav mig inte, gjorde allt som sjukhuset rekommenderade. Känner igen allt bakande… Kramar till er alla!

  8. Mor till tre barn

    Känner dig inte men att se att L lider av ätstörning gör ont för jag vet vilket helvete det är..jag har själv stått bredvid min dotter i kampen så otroligt tufft men idag värt det för idag lever hon frisk och fri. Det är ju en sjukdom som påverkar hela familjen detta mer än man tror. Jag hoppas att hon och ni får hjälp..man får vara beredd att slåss och kämpa för hjälp samtidigt så måste L själv vilja fullt ut ha hjälp och slåss mot äs. Du behöver inte publicera min kommentar men vill du bolla tankar runt detta så har du ju min e-post. Ta hand om er och styrkekram!

  9. anna

    Ponera att en mycket kärleksfull och bra far har dålig ekonomi (tänker inte på Peter utan allmänt) och inte kan köpa kläder. Ska han då inte gå på sin dotters bröllop? ! Vad är viktigast, närvaron eller klädseln? ?
    Hoppas ni får bra hjälp så att Linnea får må bättre snart. Hon har de allra bästa föräldrarna bakom sig! Kram Anna

  10. Lina S

    En klädkod är noll,kärlek och omtanke ligger mycket högre…
    Jag kan mycket om klädkoder,har man lust kan de användas,
    inte säkert att man vill slänga ut pengar för att hålla dem..
    Kram till Mirka med familj. <3

  11. Fröken

    Vad mysigt med bröllop! 🙂
    Tänkte bara fråga var du köpte pärlorna till armbanden som du och barnen gjorde (du skrev om det i ett tidigare inlägg men kan ej hitta det nu…)? Tack på förhand!

  12. Sama

    Så mysigt med bröllop! Är det första barnet som gifter sig? Mysigt:) Fast usch så trist med sjukdom! Hoppas innerligt att det är något botbart som ni får rätsida på snabbt! <3

  13. Neta

    Vi har ju upplevt svår sjukdom 2 ggr i vår lilla kärnfamilj, ett barn och pappan. Bara hoppas det inte är något som drabbat någon av barnen men är det så, så all styrka. Ja styrka och positiva tankar ändå så klart.
    Reaktionen kommer oftast då det lättar, då alla andra tycker det är över. Och det finns ett ordspråk som är sååå sant här
    ”Det som inte dödar, härdar” man orkar och man klarar precis vad som helst för att man måste. Det finns ju inga alternativ.
    Kramar till dig och hela familjen!

  14. cappicio

    Helt övertygad om att du kommer kämpa som en lejoninna och mer därtill.
    Hon verkar vara väldigt öppen med vad som händer med sjukdomen. Det tycker jag är kanon bara hon orkar med.

  15. Caroline Bengtsson

    Hej Mirka! beundrar dig och hela familjen, ni verkar vara sådan härlig familj. har följt hela din blogg och även alla säsonger av familjen annorlunda. det är verkligen ett spännande program och man får en liten insikt i hur det kan fungera med en stor familj, likaså din blogg är väldigt inspirerande om hur det är att ha en stor familj. dvs få ihop allt med livet.
    Har du någon mejl adress man kan få mejla dig till? 🙂
    MVH Caroline

  16. Karin

    Vilken fin klänning Emmelie hade och vilken viktresa hon har gjort, supersnygg storasyster har barnen:)

  17. Ise

    Vill inte vara gnällig egentligen, men varför i hela friden hade inte Peter skjorta till sin kavaj ?? Nu får jag nog skit för det här, men det hör väl till att man klar upp sig lite på bröllop, alla andra verkade ju vara så fina. Det var väl också hans dotter som gifte sig

      1. Louise

        Klädkoden på ett bröllop behöver inte vara kostym. Det kanske räckte med att man var finklädd och det var Peter. Alla har inte lika bröllop. Ibland är det så enkelt att man bara behöver se ”ren o städad ut”.

        1. carina

          Jag har varit på begravningar där bla min son och några till hade Jeans,och jag tycker inte det är något fel i det,ej heller på bröllop. Man kanske inte använder kostym eller finare byxor någon mer gång,så varför ska man då köpa sånt man inte ska använda mer än en gång. Så jag tycker inte det är något big nono:-))

  18. Anne

    Å så ledsen att höra om sjukdomen! Då förstår jag att det blir kaos inombords! Nog vet vi att du kämpar till sista blodsdroppen för de dina! Finsk sisu! Stor Kram till dig fantastiska Mirka!

  19. Ann

    Hej!
    Usch och fy,så jobbigt med sjukdomar.
    Förstår att du kanske inte vill dela allt ,men undrar också om det är nån i din egen familj,nån av er 15?
    Undrar av omtanke eftersom jag följt er så många år nu <3
    Hoppas verkligen det går bra allt!!!

  20. Helena

    Jag hoppas på god bättring, är det ni i familjen eller i ”yttre familjen”?, du behöver ju inte svara om du inte vill.

  21. Carina H

    Sänder styrkekramat till Er gällande sjukdomen ( vilke det nu är) och hoppas på bot. Hälsn från ett regnigt och ruggigt Upplands Väsby.

  22. Mor till tre barn

    Jag hoppas verkligen att det inte är den sjukdom jag misstänker här för den önskar min inte sin värsta fiende…styrkekram till er.

  23. Karin

    Hej Mirka!
    Mina tankar är hos er, jag hoppas av hela mitt hjärta att allt kommer bli bra igen ❤️
    Stor kram från mig!

  24. Caroline

    Tycker om att läsa din blogg och jag hoppas att det ordnar sig vad det nu är. Skickar massa styrkekramar.

  25. Diningandcooking

    Oj, hoppas att det inte är är för allvarligt den sjukdomen som har kommit till familjen. Skönt att ditt öga känns lite bättre nu iaf. Håller med dig, det var verkligen skitväder igår och det är inte mycket bättre idag, ska jag vara ärlig så gick jag inte utanför dörren igår utan stannade hemma och bakade och gjorde rabarbersaft istället.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  26. Ase

    Kära ni <3, ibland har jag tänkt på er och just det där med sjukdom, att det kan hända. Hoppas så innerligt att det är botbart <3

  27. Karin

    Usch vad jobbigt, tänker på dig/ er.
    Ja, ibland så måste man lägga allt annat åtsidan när det är jobbigt runt en. Kram till er alla i familjen.

  28. Anna

    Usch och fy för hemska sjukdomar – skickar många styrkekramar till dig och familjen! <3
    Vad härligt med bröllop, alltid fint att bevittna 🙂
    Kram!