Trettonbarnsmamman

Favoritsalva för röda rumpisar

Älva och David är lite röda i deras rumpor just nu och igår var jag tvungen att fylla på salva-förrådet lite.

Jag har en favoritsalva – Inotyol – för barn som är helt outstanding för röda rumpor och funkar även på annat som tex. Skrubbsår och eksem.

Under vintersäsongen får jag alltid torra fläckar ( eksem ) här och var som jag kliar sönder och på de fläckarna är Inotyol superbra. Men mest salva går det åt på småttingarnas rumpor.

Jag har alltid denna tub hemma och en tub i väskan 🙂

image

 

image

 

Jag brukar även försöka lufta rumporna mycket när de är som rödast. Det och salvan funkar super.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Hejsan! Nåt som har funkat jättebra på mina 7 barn är kroppspuder, dom var aldrig röda i sina rumpor!

  2. Marie

    Hejsan! Nåt som har funkat jättebra på mina 7 barn är kroppspuder, dom var aldrig röda i sina rumpor!

    1. Anna

      Jamen är det inte så att om en förälder till 13 barn tycker att något funkar bra så har de lite lite mer tyngd i sina åsikter än de flesta? 🙂 Sen är det naturligtvis så att inte allt funkar på alla, men man provar ju gärna om man inte hittat något som fungerat! 🙂

      1. Lina S

        Helt klart Anna…. och man skall passa sig noga för kortison,spec på barn,särskilt baby,
        det tunnar ut och förstör huden om man har otur och bäddar för nya problem..

  3. Ida

    Tack för tipset!! vår son på snart 4 månader har fått eksem. Läkaren rekommenderade hydrokortison salva, vilket vi kört med å nu är de bra igen, men kommer de tillbaka så ska jag absolut testa denna salva!

  4. annema

    Min dotter har pippi på fåglar, mjukisdjur alltså. Jädrans vad jag har letat i affärer och på nätet. Tack vare Mirka hittade jag fyndig och har nu bestält en korp och en berguv. Så reklam på bloggen funkar för mej.

    1. ROSA

      Men snälla! Sluta med allt prat om reklam! Jag tycker att det är bra med tips på bra saker. Gillar jag det inte så får det liksom bara passera. Brukar du aldrig nämna nånting om saker som du köpt och gillat för vänner, bekanta, arbetskamrater? Delar du aldrig med dig av bra tips? Det gör ivf jag. Det är ju samma sak! Kram på dig o ha en bra dag 🙂

      1. mirkak

        Tack! Precis så är det 🙂 Lilla minsta jag lägger ut tar vissa som reklam direkt fast jag bara ville tipsa och lägga ord på mina tankar om en salva som jag alltid har använt och gillat. Tankar som kom just för att jag den dagen hade en bebis som för första gången i sitt liv behövde ha lite salva på sin rumpa…

        1. Mamma till 4

          Du har det inte lätt, Mirka med alla känsliga och överkänsliga människor. Tack för en jättebra blogg med många roliga vardagsberättelser och många bra tips :-). Kram till dig och din stora härliga familj.

    1. Anna

      😀 Jag har också hört att bröstmjölk skall vara bra till mycket – inte så hiiiimla lätt att klämma fram ett par år efter avslutat amning bara. 🙂

  5. EVA

    Inotyol hade vi hemma när jag var liten redan, och jag är född 1957. Använder den fortfarande och ungarna använder den till sina barn nu. Hoppas att den alltid kommer att finnas!

  6. Carina H

    Jag använde silon salvan på mina barn, blev en liten skyddande hinna, och fungerade jättebra för oss. men som sagt, smaken är som baken delad. men alla har sina favvosar gällande det mesta inom barn vård.

  7. Sara

    Jag tycker barnängens zinksslva är allra bäst. Min son har väldig känslig rumpa och blir lätt röd. Men efter nån timme med den zinksslva så är det borta 🙂

  8. Ebba

    Ett tips till er som tycker den är svår att få bort, använd barnolja. Fungerar jättebra på alla feta salvor man använder.
    / Undersköterskan

    1. Nina

      Jag har också kört potatismjöl på bägge mina barn, funkar kanon. Och har dom varit riktigt röda så har jag ”tvättat” rumporna med olivolja istället för vatten.

    1. Anna

      Ja det är en gammal väl beprövad kombo, hälften av båda.
      Hade Inotyol redan i början av 70-talet på mina barns stjärtar och har fortfarande alltid en tub till småsår och rodnader.
      /Anna

  9. Nina

    Å den salvan är superbra. Fick tips om den av en bekant när jag väntade min son som är född -92.
    Så den är gammal och väl beprövad.
    Lite svår att tvätta bort om man får den på kläderna bara.

  10. Malin

    Kokosolja är helt kanon annars! Inga konstiga ingredienser, bara naturlig kokosolja. (Självklart väljer man ekologisk!)