Trettonbarnsmamman

Oron som kom igår

Nellie har varit lite sjuk hela veckan och därmed också hemma från förskolan. Två nätter har hon haft lite feber men annars inte. Det är mera hennes allmäntillstånd och beteende som fick mig att fundera och blev rätt orolig på hennes symtom till slut.

Hon har börjat dricka enorma mängder. De senaste dagarna har hon kommit fram till mig minst 10 gånger i timmen och tjatat om att få vatten/mjölk/saft/thé/cola. Inget vanligt beteende från henne. Hon kissar mycket mera vilket i för sig inte är så konstigt med tanke på allt drickande men ändå oroväckande. Hon har de senaste dagarna gnällt om ont i magen. Äter mycket sämre. Är tröttare och också gnälligare än vanligt. Inte alls som hon brukar vara. Igår tänkte jag mer och mer på hennes symtom och kände att vi måste nog kolla upp detta då allt tyder på diabetes….

Jag pratade med Peters syster som har 2 barn med diabetes och även med en annan vän som har barn med diabetes. Oron växte 🙁

Ringde till vårdcentralen men fick vänta i 2 timmar för att de skulle ringa upp mig. Under den tiden hann jag ju googla rätt mycket om diabetes….

Till slut ringde sköterskan från vårdcentralen och jag fick prata med deras diabetes-sköterska som turligt nog var på plats. Hon ville att vi skulle komma in direkt och ta stick i fingret på Nellie för att kolla upp sockernivån. Helst tar de proverna när patienten är fastande, vilket inte Nellie var men de ville inte heller vänta till idag så jag packade in alla småttingarna i bilen och åkte iväg.

Vi fick komma in direkt och det blev en tuff kamp för att få fram Nellies lilla finger 🙁 Hon är livrädd för allt som har med sjukvård att göra efter hennes Borrelia-historik. Till slut var provtagningen över och Nellie blev glad igen när hon fick välja en leksak 🙂

Efter en stunds väntan kom till slut sköterskan och meddelade att proverna var helt normala 🙂

Faaaaan, så lättad jag blev! All oro släppte och det var så skönt att ringa till Peter med de glädjande beskeden 🙂

image

Trollungen som skrämde sina föräldrar 😉

vad som är knas med Nellie vet jag inte, säkert nån virus som spökar och hoppas att hon blir helt frisk snart igen.

Igår sov Jennifer och Selina hos kompisar och Kevin stannade kvar i Enköping. Jag hade tänkt mig att blogga på kvällen efter fredagsmyset med barnen men vi började se på en film som jag somnade till 😀 Jag är så trevligt sällskap för maken ibland 😀

Jag har hittat en recept på snabba frukostbullar utan jäst som är riktigt enkla att göra och väldigt goda!

I morse bakade jag en dubbelsats till frukosten 🙂

image

5 dl vetemjöl ( det går bra att ersätta en del med andra mjölsorter )

1 msk bakpulver

1/4 tsk salt

2 msk sirap

2½ dl vatten

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg.

3. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten. Forma runda bollar med mjöliga händer.

4. Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 minuter. Servera nybakade med smör och ost 🙂

PS. Du kan med fördel ha i tex. brödkryddor, riven ost m.m i degen 😉

Nästa vecka har jag ett roligt möte kombinerat med middag inbokat som jag ser framemot. Har även bokat in en lunch-date som jag ser framemot 🙂 Lite andra spännande saker är också inbokade inom kort men mer om de lite senare 😉

Nu ska jag njuta av en kopp kaffe….

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heidi

    Jag har provat baka ditt recept på bröd bullar nu. Hade även i både lin frön och solroskärnor i degen. Det blev goda med linfrö och solroskärnor i.

  2. Helena

    Hej Mirka! fick se er i tv och ska ge er förslag att det går jättebra och göra köttbullar i ugnen på en plåt. För det behöver man ej passa som ni gör så många åt gången-
    Ha det så bra familjen Norrström

  3. Anna

    Tog de urinprov på henne? Kan vara urinvägsinfektion! (urinvägsinfektion kan också hänga ihop med föstoppning/hård mage)

  4. Agneta

    ja dom symptomerna va så med våran dotter med innan vi upptäckte att hon hade diabetes 1 men det tog ju från ca 8 månader. Men skönt att allt va bra och hoppas hon snart blir frisk igen, längtar till familjen annorlunda börjar igen och att ni är med 🙂

  5. Annika

    Skönt att socker prov var negativ.

    Ni, äter mycket efterrätt (gott) men onytigt.

    Äter själv aldrig vitt bröd pasta ris m.m.

    Bort med allt som börjar på V.

  6. Nathalie

    Hej!
    Kolla om hon har halsfluss 🙂
    Min son hade också ganska diffusa symtom som visade sig vara just halsfluss.
    Han hade det fem gånger på ett år 🙁 :/
    Hoppas hon kryar på sig snabbt!

  7. Anne

    Jag kom att tänka på halsfluss. Då är det så äckligt i halsen och man vill dricka hela tiden. Fast magontet stämmer ju inte riktigt in där. Hmm. Önskar snar bättring!

  8. Helena

    Jätteskönt att det inte var diabetes!!:) De är så fina alla era barn! Jag kom att tänka på att min dotter uppvisade exakt sådana symptom förra vintern, och det visade sig då vara urinvägsinfektion. Behöver ju såklart inte vara det i detta fall, men kan vara bra att ha i bakhuvudet om symptomen fortsätter. Kram

  9. lindisha6barnsmamma

    skönt att de inte var diabetes hon hade.hon har varit med om mycket lila nellie.
    vi brukar med baka dem fast jag har riven ost i mina super goda och snabbt bakat när barnen är hungriga på morgonen,
    jag brukar få ca 8 bullar.så jag brukar få göra mer för annars räcker det inte här vi är oxå många . 🙂

  10. Ellen

    Skönt för er alla att hennes prover var normala.

    Jo, såg att ni ska vara med ännu en säsong av familjen annorlunda, du skulle ha sett min familj reaktioner när vi såg reklamen på tv! Helt klart allas favoritprogram!

  11. Helen Andersson

    Hur länge sen var det hon skötte magen? Man kan få ökad törst och ont i magen av att man är förstoppad?

    Finns då Resulax att köpa på apoteket.

  12. Anki

    Fick själv diabetes som 16-åring och kände igen mig i de symtomen som Nellie visade. Skönt för både henne och er att blodproverna var bra!
    Kramar från Skåneland

  13. Mari

    Min som fick diabetes nyligt. Och jag hade önskat att det var de buden som kom från vc istället för ”jag har ringt barnmottagningen, så ni ska få åka dit” var inlagd i en vecka. Sak samma, håll koll på henne ändå. Om vattendrickande fortsätter så kolla gärna ett socker igen, på fall. Eftersom det går i släkten också. En vanlig infektion såsom en förkylning kan slå ut bukspottkörteln. Men ofta visar sig diabetes typ 1 ganska snart, då barn inte går med symptom länge. Den där lukten från munnen, aceton, är också vanligt att barn har.

  14. Johanna

    Skönt för henne att allt var normalt! Krya på och hoppas hon bli bättre snart!
    Jag tycker din blogg är riktigt bra och rolig att läsa! Och du verkar vara en härlig människa med en fin familj. Du verkar också vara en faktiskt bra mamma till dina fina barn!

    Jjohannastankar.blogg.se

  15. charlottasofia

    Skönt att allt såg bra ut! En helt annan fråga som jag kanske skulle ställt förut när man fick ställa frågor. Du svarar om du har lust. Har du använder några speciellt sömnmetoder på dina barn? I så fall vilka och vid vilken ålder har du börjat. Jag har en liten kille på snart 4 mån. Just nu somnar han i min famn och jag lägger ner honom i sin säng, sen brukar han vakna igen efter 45 min och svårt att då få honom att somna om, om jag inte tar upp honom i famnen igen. Blir alldeles förvirrad av alla metoder som finns och vet inte hur jag ska göra riktigt. Vill ju att han ska få sova gott med.

    1. mirkak

      Jag har aldrig gått efter någon metod utan har tagit upp barnet om det har vaknat och inte somnar om med hjälp av nappen 😉 Nu har våra barn sovit bra från tidig ålder så jag har inte upplevt några större sömnproblem 🙂

  16. Neta

    Va skönt och jag kände igen mig lite grann, har haft några sånna orosperioder med min yngsta också.
    När hon var 5 eller 6 konstaterades det att hon är blodsockerkänslig, det kan man tydligen vara utan att få diabetes. Idag är hon ju 21 och kan själv känna när hon behöver äta men jag hade alltid druvsocker, vatten och frukt i väskan när hon växte upp.
    Hon dippade och gör fortf på nolltid och kan få lite feber o frossao känna sig allmänt duven om hon inte äter regelbundet.

  17. mari

    Vilken lättnad att provet var bra troll ungen får krya på sig 🙂 . Hur många bullar där blir beror ju på hur stora man gör dem .

    1. May Carlsson

      Jo det fattar jag. Men jag är inte så duktig på att baka. Jag ser alltså inte vad som är lagom när de inte är gräddade.Om jag gör dem för stora så blir de väl degiga?

  18. Lotta

    Hej Mirka! Men lilla Nellie! Vilken tur att det inte var något så allvarligt som diabetes, liksom inget man tänker ska drabba små barn, men från sjukdomar går ju ingen klart säker! Va gott att allt är ok =) Den oro man har för sina barns väl och ve går aldrig komma ifrån, det är ju ens allt !♥ Kram och njut av ditt kaffe =)

    1. Amanda25

      Har inte gjort dem själv än men tänker ta knappt 1/2 – 3/4 dl deg per bulle. Ganska normal ”brödstorlek” när man bakar.

      Tack Mirka för receptet! Har letat efter ett brödrecept med bakpulver. Inte alltid man har färsk jäst hemma… Hoppas lillan mår bättre. KRAM!!