Tolvbarnsmamman

Recept pannkaksmuffins!

Pannkaksmuffins

Bild från Köket

Idag gjorde jag och mamma pannkaksmuffins! De blev jättegoda, så jag tänkte berätta för er hur man gör.

Följande räcker till 12 st muffins:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjölk (gärna röd mjölk)
  • 3 st ägg
  • olja att smörja in formarna med
  • vispad grädde och sylt till servering

Tid: 25 min.

Så här gör du:

  1. Vrid upp ugnen till 225 c°.
  2. Använd antingen stora bullformar av papp eller en muffinsplåt.
  3. Blanda vetemjölet, sockret, bakpulvret, saltet och vaniljsockret i en bunke.
  4. Rör i mjölk tätt följt av ägg. Vispa till en jämn och fin pannkakssmet.
  5. Smörj in muffinsformen med olja (om du använder pappersformar behövs det inte) och fyll formarna upp till 2/3 med smeten
  6. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins har ”fluffat upp sig” och blivit gyllenbruna.
  7. Avnjut tillsammans med nyvispad grädde och sylt!

 

Hoppas ni gillar dem ?

/Mira ”MirKa” Karlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.