Therese Wickman

JAG ÄLSKAR HONOM OCH MIN UTEBLIVNA MENS!

Sitter i soffan, uppkuren under min nya otroligt mysa pläd och har precis hällt upp ett glas rött. Jag laddar för säsongsstarten av Jul med Ernst som strax börjar på tvn.

Den mannen kan verkligen få en att le på mungiporna och hans otroligt härliga och flummiga kommentarer gör mig alldeles lycklig. Tror dock med Ernst att han är så egen och speciellt ( vilket jag älskar) men  vilket gör att antingen så älskar man honom eller avskyr honom… Jag älskar honom, fullständigt, har svårt att förstå att man inte kan gilla den mannen?  Vad gör du? Hissar  eller dissar du Ernst?

Till något helt annat men som jag funderar lite över? Min kropp har alltid följt menscykel väldigt tydligt.! Det har varit likadant varje månad, samma dag och i stort sett samma tid. Startar med mensvärk på kvällen för att sedan morgonen därefter ha kommit i gång ordentligt…

 Men dom senaste månaderna har jag noll koll på min egen kropp., verkligen noll koll!

 Känner ingen mensvärk överhuvudtaget men kan ändå plötsligt från ingenstans börja små blöda vilket ger mig en tro om att det är mensen som är på väg? Men så plötsligt en dag senare kan jag sluta småblöda och jag blöder inget alls på ett par dagar, för att sedan bli samma visa igen? Så håller det nu oftast på en vecka innan mensen kommer i gång ordentligt!!

Den där tydliga mensvärken jag tidigare så kraftigt känt av och som gjort att jag under natten fått min mens finns inte längre och detta med att blöda lite hit och dit under en vecka innan det verkligen sätter igång har jag aldrig upplevt tidigare förens för några månader tillbaka..

Både ägglossning och mensen har varit väldigt regelbunden på punkt och pricka tidigare och nu när det är så osammanhängande så vet jag inte riktigt var, hur eller när jag ska ha något av delarna vilket gör att jag rent kroppsligt känner mig en anings förvirrad..

Fler som varit med om samma sak? Bör jag kolla upp detta nu eller ska jag avvakta en stund? Kan det ha att göra med min intre stress, eller kanske en ny Cysta som blommat upp?

Kanske är det någon här som varit med om samma sak? Ge mig gärna tips och förslag

Cildrens Climate Prize-10

Nu gled precis min favoritman in i tv rutan så bäst att stänga ner datorn. Ha en underbar kväll!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Patricia

    Älskar Ernst! Har längtat i veckor efter säsongsstarten och njöt i (nästan) fulla drag när jag bäddade ner mig i soffan igår kväll och fick härligaste julkänslorna när jag drog igång programmet på tv4 play <3 Dock vaknade sonen en bit in och hade sååå ont i halsen, så full njutning blev det inte..

  2. Ann

    Det är lika för mig jag vet alltid på dagen när mensen kommer.
    Men så fort jag blir orolig…stressad för någotng så kommer den tidigare eller senare.
    Var inte så förr men nu senaste året är det så. Jag tyckker du ska boka tid att kolla för att slippa oron.

  3. E

    Kan vara bra att kolla upp ändå, men är du stressad och kanske inte mår helt bra så påverkar de verkligen mensen, jag har varit/är stressad och inte mått helt bra psykiskt senaste tiden och min mens har tyvärr uteblivit och jag har inte haft mens på 2-3 månader nu…. har kollat detta med barnmorskan och de är inget konstigt att det blir så av stress och andra psykiska besvär, kroppen reagerar bara så.. hoppas de löser sig!

  4. Eva-Lena

    Jag älskar också Emst han är så mysig och han gör så mycket konstiga saker ?
    Tycker absolut att du skall söka hjälp och kolla upp så det inte är ngt allvarligt
    Ha en bra kväll
    Kram
    Eva ❤️