Therese Wickman

HAN GER OSS SÅ MYCKET KÄRLEK!

Ni vet när någon i ens närhet betyder det där lilla extra,  som är guldkornet i vardagen?

Jag har en sådan person i min närhet, min granne!, Roland heter han och han har varit pensionär sedan vi flyttade hit för sex år sedan. Han har blivit som en extra Morfar både för mig och barnen. Han har alltid varit den där trygga famnen som stoppar än längst vägen om han ser att man ser lite ledsen ut, han är den som tidigt på morgonen smiter in på min tomt för att skotta om han ser att det har snöat, han är den som vårdar om mina blommor och i stort sett hela min trädgård då han vet att jag har väldigt svårt att få min tid som ensamstående att gå ihop. Han gör dom där små grejorna som för mig betyder mycket mer än vad han säkert själv förstår? Han lättar upp mitt vardagspussel av ren kärlek och välmening utan att jag ens bett om det eller ställer krav på något tillbaka.

När jag ibland behöver hjälp med barnen för att ta mig i väg på föräldramöte så tar han och hans fru med glädje hand om Ellah och Kidh under tiden.

I våras drabbades Roland av cancer och då slog det mig ganska så hårt att han inte alltid kommer finnas kvar här hos oss. Sedan dagen vi flyttade in har han varit här och för oss är det en ren självklarhet att dela livet med han intill oss, vägg i vägg.  Någon man pratar med varje dag, någon som på avstånd kan se hur man mår, någon som med åren blivit som en familjemedlem, som en morfar både för mig och barnen..

Jag ville visa min enorma tacksamhet till honom genom att nominera honom till Svenska hjältar galan. En hjälte för mig är så mycket mer än någon som hoppar framför en bil för att rädda livet på någon, eller som räddar någon från att drunkna? En hjälte för mig är Roland, en man som många gånger räddat mig från att drunkna här hemma, som lättat på min ångest genom att hjälpa mig med saker jag själv kanske inte alltid hunnit med, som med glädje står vid min sida och ser på när barnen tar sina första steg, lär sig cykla eller kommer hem lycklig över sitt första kompiskalas. Han har räddat livet på mig inte bara en gång, utan flera gånger genom att bara finnas här, vägg i vägg som den underbara granne han är ! <3

I går fick jag ett samtal från Aftonbladet. Min historia om Roland hade berört dom så himla mycket att dom nu vill komma och göra en intervju med honom. Jag hoppas han kan förstå hur värdefull han är och vilken stor hjälte han är i mina ögon!!

Inte bara mig utan även för barnen är han väldigt betydelsefull. Ellah sade bara för någon vecka sedan: Mamma, om vi någonsin flyttar här ifrån, då vill jag att Roland och Kathy flyttar med. <3

IMG_7179

IMG_7186

IMG_7205

IMG_7191

Har du någon person i din närhet som har det där lilla extra som betyder mer än du kan förklara i ord?

Ta hand om dig!

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Ja det har jag! Det är min granne som bor brevid mina föräldrar. Uno heter han, han är väldigt gammal, 86 år men han har alltid funnits där som en extra morfar i hela mitt liv. Han har ingen familj och hans syskon bor långt borta. Men för oss är han som en familjemedlem. Han är alltid hos oss på jul, påsk och andra högtider. Han är heller inte så superfrisk och bara tanken på att han en dag kommer att lämna mig och min familj gör mig så himla ledsen. Men jag iaf tacksam som får ha honom i mitt liv <3

  2. Linnea

    Min mamma! Hon har alltid varit en klippa, alltid funnits och ställt upp utan tvekan. Bästa mamman, och bästa mormor till mina barn! Hon har ett inre lugn som gör att hon står stadigt genom alla stormar, och när man själv är i upplösningstillstånd så finns hon där och hjälper en på fötter.
    <3

  3. Emma Fahlberg

    Men åhhh vilken granne. Såna skulle alla grannar va. Så fint gjort av dig att anmäla till svenska hjältar. Det är precis som du säger att han är verkligen värd det.