Therese Wickman

DIN SJUKA VIDRIGA MÄNNISKA!

Vad är det egentligen för värld våra barn kommer växa upp i?

Hur ska man kunna skydda dom? Har ska man kunna skydda dom i den takt som internet växer?

För någon vecka sedan var det en kille som tog kontakt med mig genom messenger på Facebook. Han påstod sig heta Eric de geer och han började egentligen samtalet väldigt trevligt med att skriva att han imponerades av mitt driv och önskade mig en bra dag!

Jag tackade för komplimangen och mer var det inte. Han fortsatte sedan skriva artigt om hur min dag vart osv Inget som stack ut som egentligen borde skapat misstankar?  Hade ändå trots det en känsla i kroppen att något inte stod rätt till? . Han var mån om att skicka bilder på sig själv och någon som skickar bilder på sig själv utan att man ber om det har antingen extremt bra självförtroende eller är bara väldigt mån om att man ska tycka han är snygg så man vill ha fortsatt kontakt?

Vi pratade inte mycket och jag höll han på avstånd och sade ett par gånger att jag inte var bekväm med att han skrev,  som han påstådd vara från sin systers messenger. Det verkade alldeles för akward för att vara sant? Han hade dock någon lögn som var väldigt trovärdig, som säkert många tjejer tidigare trott på. Men jag hade min känsla kvar i kroppen och fortsatte hålla han på avstånd. Ändå var det något i mig som hoppades att han kunde bevisa att han var den han utgav sig för att vara så jag hade kunnat släppt på avståndet jag höll. Kände mig rent av oartig när jag inte svarade i bland eller när jag ”misstänkte” han så mycket! Han var ju egentligen bara trevlig, inte för trevlig utan alldeles lagom, inte sådär PÅ som en del killar kan bli när dom raggar..

Men ens magkänsla stämmer oftast, och alltid har den känslan stämt av tidigare erfarenhet i livet! Han verkade helt enkelt lite för snygg och för bra för att finnas på riktigt?

.Berättade om mina misstankar om denna ”snubbe” till en bekant,  jag berättade att jag bara ville ta reda på om han var for real eller påhittad? Han berättade att man kunde lägga in foton på någon speciell google sida som gav dig svar vem kortet tillhör och vart det är taget.

Jag lade in kortet och tryckte på sök……..

Det visade sig att den här killen, som har utgett sig för att heta Eric de geer finns alltså inte på riktigt. Han påstod sig vara 29 år gammal och jobba med husbyggen, han berättade om sina intressen mm och det otäcka är att han inte bara använt sig av någon annans bilder, hittade nämligen den riktiga ägaren till bilderna och han heter Ole och bor i Norge, utan han har även kopierat hela Oles liv. Hans ålder, hans boende, hans jobb, hans intressen mm.  Så jäkla vidrigt och vad får personen i fråga ut av att använda sig av någon annans identitet ? Jag mår illa av tanken hur sjuka människor vi har omkring oss!

Jag konfronterade denna ”Eric” med detta, med Oles profil på instagram, med hans och min konversation på Facebook där jag berättade om denna ”Eric” och att han använde sig av hans bilder och egentligen utgör sig för att vara honom..

”Eric” reagerade genom att försöka rädda upp situationen och kom men nya lögner på lögner och det började bli riktigt obehagligt! Det gick så långt att han ringde mig på messenger gång på gång på gång och när jag till slut svarade så förvrängde han rösten och låssades vara en tjej som grät. Jag satt knäpptyst, ville inte att han skulle höra min röst. Han påstod sig vara en tjej och att denna ”Eric” var hennes ex som var dum i huvudet och som hade använt sig av hennes messenger och hackat hela hennes dator och att han egentligen hette Fredrik. Jag hörde ju klart att tydligt att det egentligen var en man? O då är frågan? Vad är detta för en sinnessjuk människa? Vad var hans tanke från början? Att vara trevlig och försöka få mig på fall för att möta upp mig, våldta mig, mörda mig??

Jag tycker hela den här situationen är extremt obehagligt att jag inte kunnat sovit ordentligt sedan detta hände? Trodde det skulle sluta när jag blockade honom. Men i stället har två helt nyskapade profiler försökt lagt till mig som vän på Facebook och jag är säker på att det är han som använder sig av nytt namn och nya bilder.?

Vad ska man göra? Ska och kan man anmäla sånt här? Kan dom leta rätt på vart personen skrivit i från?

Jag menar, tänk hur många tjejer han kanske lurat som inte var/är lika misstänksamma från början som jag ändå var? Han var egentligen bara trevlig, inte överdrivet utan bara allmänt trevlig.  Allt han sade lät ändå väldigt trovärdigt,  utan det som fick mig att misstänka något var egentligen en känsla i kroppen att nått inte stämde?? Min magkänsla!

Har sen det här haft svårt att släppa tankarna på vilka sjuka människor det finns? Och den här killen, mannen, gubben,vad det nu må vara? Vem är personen? Hur gammal, ? vart bor han, finns han i närheten?

Kommer hen göra nya försök att ta kontakt??

Känslan av att inte ha kontroll, känslan av att inte veta vart personen befinner sig gör att det kryper av obehag i min kropp!

Vad kan man göra?

13951027_1379239835422866_472237614_o

Tar tacksamt emot alla råd ni kan ge mig <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Det är en sjuk värld vi lever i det enda vi kan göra är att uppfostra våra barn till vettiga medborgare. Min sambo är Jurist och han säger att det han har gjort är sjukt men inte olagligt att tagit en bild säga att man heter något annat är inte olagligt.
    Han inte tagit hans Id med namn personnummer, han inte hotat dig eller frågat om sexuella tjänster vad jag kan läsa. Så det är ingen id kapning då han inte handlat varor eller du lånat ut pengar till honom det är då id kapning sker inte när det handlar om bilder.
    Han var bara ”trevlig” vad jag kan läsa. Sedan om han faktiskt har hackat någon annans konto är det upp till den personen att anmäla.
    Hoppas att han lämna dig i fred. Lägg tid på din underbara familj! Slöa inte tid på idiotiskt människor. Många kramar från en mamma till en annan

    1. theresewickman

      Jaa det är en skrämmande värld vi lever i och jag tycker det blir värre med åren och det skrämmer mig med tanke på mina barn. Vill att dom ska växa upp i en trygg miljö men det känns som att det nu förtiden är så mycket man ska skydda dom emot och det är omöjligt? Misstänkte att det inte är straffbart och det är egentligen sjukt att han kan hålla på så och att det ska gå så lång att han gör något för att han ska kunna straffas? Vill samhället att idoler som honom ska hinna möta upp och eventuell våldta någon eller än och värre mörda någon?? Antar du förstår vad jag menar!!?
      Många kramar till dig med, ha en underbar kväll <3

  2. Linn

    Det du har råkat ut för kan möjligtvis rubriceras som ofredande. MEN då krävs det att du har sagt ifrån, att du har sagt till personen att du inte vill bli kontaktad och personen ändå fortsätter ta kontakt upprepade gånger. Utifrån det du beskriver är det ytterst tveksamt att en förundersökning inleds så jag tycker att du ska avvakta och om personen fortsätter ta kontakt och du tydligt har sagt ifrån så kan du polisanmäla. Men dom sagt, det du beskriver kommer med all säkerhet inte att utredas. Tilläggas bör att även om polisen utreder, vilket man inte gör vid händelser som denna, så är det åklagare som beslutar om åtal ska väckas även om man vet vem som är skyldig.

  3. Anna

    Hej!
    Tar tacksamt emot info om vilken sida du använde för att ta reda på vem som var på bilden. Är i behov av att göra detsamma!

    1. theresewickman

      Gör reverse image search? Låter komplicerat men väldigt enkelt – en tjänst från Google där du kan få fram bildens ursprung. Jag googlade på detta och hittade sidan där jag kunde få fram detta. Lycka till 🙂 Uppdatera mig gärna hur det gick! Kram

  4. Norrlandstös

    Skriv ut all historik ni har haft via messenger och även utdrag från hans facebook sida och lämna till polisen. Dem kan kontakta facebook och begära ipadress osv som användaren använt. En kompis till mig fick sin identitet kapad och med hjälp av polisen kom dem fram till vem det var osv.

    Hoppas verkligen du får lugn o ro, har själv blivit förföljd och trackaserad via facebook så jag vet hur hemskt de är att inte känna sig trygg o säker.

  5. Sofia

    Urch jag vad obehagligt!!! Jag hade nog som du varit ytters misstänksam om det var någon helt okänd människa som började skriva med mig på messenger!! Nu är ju du iofs en offentlig person så visst att någon skulle kunnat sett dig och blivit intresserad ändå. Tur du följde din magkänsla <3
    Vet inte hur det är med att anmäla sånna här saker men det kanske står något på polisens hemsida vad man kan göra.
    Hoppas han håller sig borta nu!! Kram

  6. Sanna

    Therese, anmäl honom till polisen. Spara allt bara så att de har något att jobba med. Han kan ju även kontaktat flera personer. Kram

    1. theresewickman

      Vill anmäla honom, men fick reda på att det han gjort inte är olagligt? Det är tydligen inte olagligt i Sverige att använda någon annans bilder från nätet och låsas vara den? Sjukt kan man tycka. Sverige i ett nötskal! KRAM

  7. Lisa från Skåne

    Anmäl honom innan det blir värre för dig,tror polisen är tacksam. Kram på dig och ha en bra helg.

    1. theresewickman

      Tack för din omtanke! Tyvärr var det tydligen ingen ide att anmäla honom då hans ”brott” tydligen inte är ett brott? Låter hel lustigt! KRAM

  8. Ida

    Hej Therese, följer din blogg slaviskt men har nog aldrig kommenterat innan vad jag minns..lite halvt senil! Haha.
    Måste bara säga vilket vidrigt kräk,
    anmäl på en gång! Vet inte dock vad polisen gör åt saken men måste ändå vara bra och ha en anmälan i bakfickan.
    Kram till dig o barnen // Ida

    1. theresewickman

      Heej Ida! Vad kul, sådana här kommenterar glädjer mig och du får gärna kommentera oftare, det gör att jag känner att ni uppskattar det jag delar med mig av och ger mig en extra kick i baken när jag vissa dagar inte hittar inspiration <3

      KRAM