Thaimorsan

Thaimorsan

Annons

Bra mat för håret!

Jag blir deprimerad varje gång jag tvättar håret. Jag tappar en handfull hår i duschen och lika mycket när jag borstar håret. Det går ju inte att göra något åt problemet eftersom det är hår som jag borde tappa under graviditeten… och nu har jag tappat en jädla massa hår i snart två månader! Det känns riktig tunt och det ser tunt på hjässan. Det är säkert bara jag som tänker på det. Saxen lockar dagligen! 

Men för att ta hand om håret och får de att växa fin igen så måste man ju äta bra mat som innehåller protein, fett, järn, vitamin A och C, B5 och B7, zink… ja egentligen ät BRA MAT och ät allsidig. 

Bästa hår-boosten var min Sashimisallad på Fröyalax som vi åt förra torsdag och det var med avokado, gurka, min picklade rödlök, sesamfrö och svärmors koriander från hennes kryddland! Fullspäckad med Omega-3, protein, järn bl.a. 

Och idag till lunch åt vi sushi take away från Halmstads kanske bästa sushi Umai Sushi. 

Jag hade Kockens val och Tilda också men hon ville bara ha svarta rullar(!) och Sushi Umai gör lite mer av gourmet sushi så inga vanliga sushi som hon ville ha. Jag fick halva hennes sushi och Tilda gillade misosoppan och åt upp mig också! 

Till middag ikväll blir S.O.S och blåmusslor till mig. Nån dag MÅSTE vi äta ostron också. Jag är en sucker för seafood 🙂

Hoppas att mitt hår växer tillbaka fort!!! 

 


Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Svamp, blåbär & Danska fallen

Vilken svampflopp idag! Vi åkte till vår ställe som har växt igen mer och mer. Sedan var det nästa inga svampar!!! Det var ju så mycket nyheter om att det skulle finnas svamp redan nu men buu! Vi åkte till gränsenträcket mellan Halmstad och Ljungby. 

Svampgänget var och kollade läget en timme innan vi anlände. 


Det blev blåbärplockning istället! Detta räckte till en paj för 8 pers.

Sedan på vägen hem stannade vi vid Danska fallen i Simlångsdalen. Tilda ville se vattenfall.

Först tänkte vi ta båda barnen i en vagnen men vägen dit var ganska grusig så Tilda fick gå och Prim fick åka bärselen. Det var en kilometer att gå från parkeringen till vattenfallen. 


Det var en del turister från Danmark och Tyskland. Några var där och fotograferade rätt så seriös också 🙂

Sedan tyckte Tilda att hon kunde åka bärselen också… 


Nu avslutar vi kvällen med blåbärspaj 🙂 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Dödsfälla – täcka över barnvagnen?

(Ej sponsrat inlägg)

Då och då kommer det ju olika skrämsel blogginlägg och artiklar som ”Täck inte över barnvagnen”. Med sunt förnuft så inte fasiken täcker man över en barnvagn med t ex en fleecefilt. Då är det definitivt en dödsfälla! En gallerfilt av bomull är att föredra eller något tunt värmestötande tyg. 


Prims barnvagn har ingen ventilationslucka! Det kan bli jättevarmt inne i barnvagnen och särskilt om man har svart sufflett! Vi har rosa sufflett men ändå. Med en VIT gallerfilt av bomull och massor med hål hjälper jättebra.  Vi använder filten flitig nu när vi har mycket sol. Ljusa gallerfilter av bomull är en ”bra att ha” pryl till bebisen, och inte bara för att täcka över barnvagnen. 

Sedan är det inte jätteofta vi täcker över vagnen om det finns parasoll, träd eller skugga som barnvagnen kan stå. Tänk i alla fall på att ljusa färger stöter bort värmen! 

Vår gallerfilt är en Baby Dan som vi köpte på Nids4Kids för tre år sedan på rea. Tror att den kostade 99kr men annars något på 149kr. Bra köp tycker jag. 

Kommentera (3)

Kommentera

 1. Karolin

  När mina var små fanns det tunna nät man kunde spänna över vagnen för att skydda mot insekter o dyl, för man ställer ju inte vagnen i solen, det är ju vansinne. I skuggan med nät på så körde vi. Det blir ju lätt 50 grader i vagnen i solen, oavsett ventilatipnslucka eller ej, samma sK som att lämna hunden i bilen typ.

  1. Thaimorsan
   Thaimorsan

   Aaaah man får ju ha det som regel att om man själv inte kan tänka sig sitta med en fleece filt runt sig i solen på stranden så varför skulle man låta ett barn ha det liksom 🙁

Se fler...
Annons

Asado de tira & champagne 

Igår fyllde Måns yngsta syskon Anna 30 år och hon fick en toppen dag tror det. Vi var på stranden i eftermiddag och det var hela 28 grader men vattnet var lite kallt som vanligt. Jag och Prim doppade fötterna och Tilda plaskade glatt. 

Det blev även champagne och den kom direkt från gården i Champagne där Måns pappa har sin andel. Man kan tycka att det är världens dyraste champagne för han får ju bila ner med några vänner till Champagne varje gång han kan hämta några lådor 😂 

Och självklart ska det vara grillmat! Här under locket hade vi Asado de tira… short ribs of beef! 


Det är sällsynt med revben av nötdjur men vi köpte med 5 kg från Hötorget i Stockholm och haft i frysen sedan april. 

Ett ben var för 7 vuxna och det blev mat över. Vi hade grillade majskolvar och hemmagjorda colslaw, guacamole och bbq-sås till. 

Jag kände mig som en grottmänniska med mitt ben…nom nom!

Och svärmors kolatårta till efterrätt!  

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Hej från strandkanten i Frösakull!

Lite tyst här men vi har göttat oss i solen i några dagar och idag är det riktig hett…28 grader i Halmstad! Vi är i Frösakull som ligger en bit efter Tylösand men det är ändå samma långa strand. Mycket folk idag och Frösakull är det mer barnfamiljer än vid Hotell Tylösand där de ungdomarna hänger 😉


Så solskydd 50+ på Tilda och jag är mest under parasollen med Prim. Prim har faktiskt doppat fötterna i havet utan att skrika till och hon älskade att känna fötterna i sanden. 
Ha en fin dag i solen!

Kommentera (0)

Kommentera