Thaimorsan

Thaimorsan

Annons

Prim 6 mån & mat

Prim blir snart 7 mån, tiden rullar på fort! Sedan hon var 4 mån så har vi börjat med smakisar enl. Svenska Livmedelsverket rekommendationer, dock har vi inte följt de råden till punkt och pricka. Vi har börjat med smakisar lika mycket som en kryddmått på lillfingret. Sedan efter 3-4 gånger så har Prim visat att hon ville ha mer så det blev mer puré på tesked och det har trappats upp till att hon kunde äta 2 matskedar av päronpuré typ 1/4 del burk utan att kräka upp. Hon har inte kaskad spytt upp något hittills.

 Igår åt jag och barnen stekt ris med omelett och Prim fick katrinplommonpuré. 
Vi låter också Prim äta själv. Hon gillar att ta, känna och smaka själv men hon gillar också att bli matad. Hon gapar så fort maten kommer. Hon är matglad och vi har testat några burkpuréer med päron-äpple och mango. Måns har även gjort en stor lass äppelmos som blev lite syrlig men det gick ner också.


Det är ju lite svårt att veta hur mycket och hur ofta de små ska äta. Man hittar alla svaren på Familjeliv haha och där hade många samma undran som jag. Vissa hade ett matschema. Något matschema hade inte vi med Tilda. Då Tilda gillade inte burkmat så köpte vi säkert max 5 barnmatsburkar och sedan fick hon samma mat som vi. Tilda gillade också välling och älskade sin nappflaska mer så det här med mat… hon var inte så glupsk.


Nu kan vi inte säga att det är problem med maten för någon av barnen men det känns som ”gör om, gör rätt”. Prim förstår inte napp och nappflaskor så det blir att äta själv enl. BLW-metoden och dricka ur mugg/glas eller dricka vatten på sked. Hon har ju förstått hur man dricker ur mugg och tugga mat, är det förstor bit så spottar hon ut.

Nu beskriver jag Prim som värsta duktig tjej som kan redan allt det här men det är kanske bara av rent nyfikenhet till en början… Ingen av barnen gillar gröt särskilt mycket. 


Hur har ni det med maten för era små? Kör ni BLW?

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Lovetags by Jane Koenig 

Sponsrat inlägg i samarbete med Jane Koenig

Jag älskar att bära smycken men när jag upptäckte att jag har nickelallergi så har jag slutat med halsband och örhängen, om de inte är i guld eller silver. Jag väljer noga vad jag vill bära annars. 


Förra veckan fick jag möjligheten att beställa ett unikt och personligt smycke med Jane Kønigs kollektion av Lovetags

Javisst, det blev Lovetags med två ankarhalskedjor i förgylld sterlingsilver i olika längder, 42cm resp 60 cm. 

Lovetags med bokstäver T och P för Tilda och Prim. Måns undrade varför inte M också haha! 

Tilda har redan tjingpaxat den kortare halskedjan med Lovetag bokstav T som hon har förstått att den står för Tilda. Jag har sagt att hon kan få den när hon blir lite större. Prim är alltid nyfiken så hon håller gärna i det långa halsbandet när jag ammar henne. 

Lovetag är ett enkelt smycke som gömmer en kärleksförklaring, som är både privat och hemlighetsfull. Bokstäverna kan symbolisera en unik förbindelse med en kär vän, ett syskon eller en nära väninna. – Jane Koenig

Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...
Annons

Prim 6,5 mån går med gåstolen (video)

Prim är 6,5 mån och gillar faktiskt sin gåstol mer och mer. Prim är snabbare än Tilda när Tilda var i samma ålder för hon går lite redan med hjälp av gåstolen. Hon hoppar  fram och puttar med kroppen framåt plus att hon försöker styra lite också. Kolla in filmen! Sicken glad bebis vi har här och det hörs när hon kommer haha! 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

På bio med Tilda

Idag var det barnens bio dag. Tilda har varit på bio en gång tidigare med pappa och då såg de Alfons x 3 avsnitt (som även fanns på Netflix som hon har sett flera gånger om och om igen). 


Idag ville Tilda gå på bio med mamma. Alla barnfilmer och knattefilmer var halva priset men inte just den filmen som Tilda och jag skulle se, nämligen ”var inte rädd långa farbrorn” med spöket Laban och familjen. SF personalen kunde inte förklara varför just denna film inte blev halva priset. Det kostade i alla fall 40 kr för knattefilmer. 


Tilda satt som förtrollad i 40 min och mumsade en liten popcorn och Smakis apelsin 🙂 Snart kanske hon kan hänga med på långfilmer. Jag ville ju se Hitta Doris och Husdjurens hemligaliv hehe


Vad hittar ni på idag?

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

55 kg

Mitt i städningen fick jag för mig att väga mig haha! 55.1 kg! Size Happy liksom! 

Har äntligen kommit ner under 58 kg som var min startvikt när jag var gravid med Tilda. Med Prim så var start vikten på 53 kg (tror jag) och att komma ner till 52 kg är helt ok! 

Jag känner mig lättare! Jag känner att jag är inte så plupsig och ser inte heller ut som det igår jag jag tog på mig min tunika som jag köpte för ett år sedan då jag var gravid…och den satt tajt då. 

Jag ska dock inte tappa i storlek för XS kommer jag inte in nu och sedan kommer storlek S att vara pösig ju… Jag bantar inte och äter som jag behagar MEN jag äter konsumerar inte mycket alkohol och minskat mycket på läsk, särskilt på Cola. Nutella kan jag fortfarande skedar i mig då och då haha! 


Tilda har liksom sagt ” mamma har stor mage! Vad har du i magen? Mamma har inte bebis i magen nu”


Och den här plagget…Tilda ropade ”vad har DU för konstig på dig mamma!”. Har vi en mode-polis hemma här eller? Kaxig sådan också! 

Kommentera (0)

Kommentera