Thaimorsan

Thaimorsan

Annons

Tjolöholms Slott i Kungsbacka 

Då fortsätter jag…i förra inlägget skrev jag om Ästad vingård och efter att vi besökte vingården gjorde vi ännu en till avstickare på vägen mot Göteborg…till Tjolöholms slott! Vi har åkt förbi där många gånger och det kändes som det var dags för ett besök också. Vi var aldrig inne i slottet men man kan ta en guidad rundtur. 

Jag tror att de flesta som kommer hit till slottet de gå direkt till baksidan av slottet för där är det är riktigt nice. Bakom slottet är det en strand och vattnet här var varmt igår jag tror att det är lika mycket folk idag också som solar och badar där nu. Man kan även picknicka och grilla här. Det finns också lekplats för barn. 

Här är det just nu Jane Austin-utställning 🙂

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Ästad Vingård i Halland

(Ej sponsrat inlägg)

Vilka fina soliga dagar vi har fått! Igår åkte Måns, jag och Prim hem till Göteborg för att hämta Måns syster Anna som bor utanför London. Tilda fick hänga med farmor på stranden. 

På vägen tillbaka till Göteborg tog vi spontana avstickare. Jag har länge varit nyfiken på svenska vingårdar och i Halland finns faktisk en! Ästad Vingård, bara en liten bit ifrån Ullared. Dit åkte vi till, lunchade och kikade runt på gården. 

På Ästad Vingård kan man bo i stugor eller hotell, äta på två av deras restauranger, gå på utomhus-spa, basta, åka Ziplina, köra Fångarna på gården, gå en guidad vingårdsvandring och titta i deras vinkällare. Man kan köpa en vinprovning här men man kan inte köpa hem deras viner och det går inte att beställa på Systembolaget eftersom de producerar inte tillräcklig mycket vin. Vill man smaka får man helt enkelt komma till gården. 

Här finns det gott om rum och stugor! 


Här inne i borgen finns receptionen, restaurang/café och vinkällaren. 
Vi åt lunch i den mer lantliga restaurangen och det var Wallenbergare med potatisstomp i menyn och de snålade inte med skirat smör 🙂

Har ni vägarna förbi eller till Ullared så kolla in Ästad Vingård. Stället är kanske mer för konferensgrupper, bröllop men tjejgäng eller par som vi ha lite avkoppling blir nog inte besviken. 

Kolla in hemsidan för mer info, bilder och olika spa alternativ ->> Ästad Vingård 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Lyssna på thaimusik!

Jag är ju inte alls uppdaterad när det kommer till thaimusik men igår fick jag ett tips om en thaifilmmusik. Riktig fin musik och text om man förstår. Det fantastiska var att tipset kom från Emma, tvåbarnsmamma med en thaiman och barnen är halvthai. Hon älskar låten och tack vare henne har jag lyssnar på lite thaimusik idag med Prim.

Nyfiken på hur hur man klädde sig förr i Thailand, kolla in videon 🙂

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Stadsbondgården & Sia Glassfabrik 

Det är riktigt trevligt med en stadsbondgård och ännu bättre när den är välskött och fin. Hit åkte vi till igår eftermiddag och Tildas farmor hängde också med. Sol fick vi också! 


Farmor plockade hallon. Efter det köpte vi fika i caféet och satte oss i parken. Det var prisvärt och man kunde få våfflor och crepes om man ville. 

Sia Glassfabrik i Slöinge var på schemat. Det tog 20 min med bil från Halmstad. Billiga glassar med de är andrasortering allihopa. Vad gör det? Glöm inte ta med en kylväska, annars finns det att köpa. 


Jag provade Popcorn och Whisky. Whisky var god, popcorn helt ok men det var sega popcornbitar i som fastnade i tänderna. Måns körde med fyra kulor och valde rödbetor (sorbet), rababer-ingefära, popcorn och whisky.

Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...
Annons

Coolaste tjej med elfyrhjuling!

Snackar om att göra alla grannbarnen (och pappor) avundsjuka när Tilda var ute och testkörde sin nya elfyrhjuling. Hon har faktisk valt ut bilen själv. När den kom så stod vi föräldrar och kliade på huvudet, undrade hur vi skulle få plats med elbilen i hemmet. Den har fått stå på uteplatsen och det var bara ut och åka på gården när hon ville. Tilda har inte riktigt lärt sig att styra så vi fick coacha henne och se till att hon inte körde  in i nåt, vilket hon gärna ville! 


Den här coola röda elbilen är en fyrhjuling från Alex Garage och finns på Jollyroom. Den går 3km/tim, kan köra framåt och bakåt, är uppladdningsbar och kan även spela musik eller tuta. Elbilen är en riktig rolig utomhus leksak! Önskade att den kunde vara radiostyrd 🙂


/I samarbete med Jollyroom

Kommentera (0)

Kommentera