Blogg Loppi

Förbjud smala modeller


11 Apr 2012
20120411-081915.jpg

Ur dagens Metro.

Jag blir glad att ni håller med mig i förra inlägget, jag har smarta grymma läsare! Vikthets, sjukt smala förebilder och Beach 2012 syns just nu på många ställen. Gina Tricot fick i helgen mycket uppmärksamhet för en alldeles för smal skyltdocka och löpsedlarna ersätter varandra. Därför blir jag glad när jag i dagens Metro läser om att Israel förbjuder bilder på modeller med BMI under 18,5 i tidningar och på catwalken. Visst kan man vara naturligt väldigt smal, men de flesta av oss är det inte. Ett ideal som kan få dig att dö när hjärtat inte orkar slå längre för att du blir för svag är fruktansvärt. Nu hoppas jag att fler länder tar efter och att sundare ideal får mer utrymme i media. Som ni märker är detta ett ämne som jag brinner för och jag kommer fortsätta kämpa för detta på olika sätt. Fortsättning följer.

Publicerat i Välbefinnande | 11 april 2012, kl 08:20 | Etiketter ,

3 kommentarer till “Förbjud smala modeller”

 1. Niclas Christoffer skriver:

  Jag håller med dig till 110% och lite till!

  Stor kram
  Niclas C

 2. Kristina skriver:

  Håller absolut med!
  Har för mig att jag hört att även Frankrike förbjudit catwalk-modeller med BMI under 18,5?!

 3. Amanda skriver:

  Gud va bra!
  Har personligen haft problem med olika ätstörningar och anser att alla metoder som kan bidra till att stoppa vikthetsen ska uppmuntras och införas.
  Precis som du säger finns det en del som är naturligt smala och som rasar över det här, men då kan man fråga sig varför det är så fel att ta bort de modeller som har ett för lågt BMI när det är okej att en tjej inte får ett modell jobb för att hennes bmi är hälsosamt..?

Kommentera

Till toppen Vektorgrafik Sthlm AB
bg

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer