Gemensam löpning runt Brunnsviken

Springa tillsammans

Ända sedan jag sprang runt Brunnsviken förra veckan har jag längtat tillbaka dit. Det är en härlig runda med vacker miljö, lite blandad terräng och ger en skön paus från livet i stan. Idag fick jag åter möjlighet att ta ett varv på drygt 13 km runt viken, denna gång tillsammans med Glenn. Mina ben var lite piggare än hans just idag, så stundtals drog jag ifrån och joggade sedan tillbaka. Dagsformen är verkligen avgörande hur löprundan känns. Idag mådde jag toppen och riktigt njöt av löpningen i det underbara vädret.

Löparoutfit: jacka Adidas, tights H&M och skor Adidas Supernova Glide 6 Boost.

Springa tillsammans

Del 2: Bildregn från releasefest Träna tillsammans med familjen

ttmf12

RELEASEFEST. På min releasefest hade jag besök av Sofia från Les Mills som kom och dansade Born to Move med barnen. Jag är väldigt glad att just Sofia kom för hon är även Charles dansfröken och det var kul att höra att hon är kvar som hans fröken nu under hösten när han dansar på SATS. Från början var tanken att jag själv skulle instruera på releasefesten då jag är utbildad Born to Move-instruktör, men jag insåg att jag inte skulle ha tid att göra allt under eventet.

WP_20140825_015

ttmf11

Istället fokuserade jag på att umgås med mina gäster samt signera böcker. De fina ballongerna överraskade Glenn mig med! Jag hade pratat om att jag ville ha ballonger, men hade aldrig tid att skaffa dem. Då är det bra med familj som ställer upp.

ttmf10

ttmf4

carro_terese_linda

Två av mina fina bloggkollegor på Loppi – Carro från Älska att baka och Linda från Matstugan. Alltid lika roligt att träffa er!

Så, det var allt från releasen för denna gång. Första bildserien hittar ni här.

bObles – Tumbling time

bObles

Igår hade jag en härlig eftermiddag på Illums Bolighus där jag tillsammans med bObles anordnade Tumbling time, en aktiv lekstund, tillsammans med några av mina bloggläsare och deras barn. Barnen fick testa produkterna, krypa, gunga, balansera, klättra och hoppa. Allt efter vad just de klarade av. Väldigt kul att se glädjen i barnens ögon när de har kämpat sig uppför en (för de) stor utmaning. Det är så vi lär oss. Och det är bra att vi aldrig blir för gamla för att lära oss och utforska nya områden. Genom träningen får jag nya utmaningar konstant. Just nu har jag fokus inställt på att genomföra Stockholm marathon på mitt bästa sätt nästa år tillsammans med Glenn.

bObles

bObles
Yngsta deltagaren på en månad fick följa med mamma Maria, pappa och bror och passade på att testa kycklingen från bObles.

Boosta din löpning – från skor till utmaningar

intersport_adidas_boost

Jag har till och från sprungit med Adidas Boost-skor sedan de lanserades för något (några?) år sedan och jag gillar den sköna dämpning jag upplever att de ger. Nu har jag precis testat modellen Adidas Supernova Glide 6 Boost i mitt samarbete med Intersport. Skon passar mig bra då jag har ett neutralt löpsteg vilket jag har fått reda på genom att testa skor på löpband hos Intersport samt hos en ortoped (när jag fick gjutna inlägg).

adidas_bbost

Jag har hunnit med ett par löprundor med skon och det har känts riktigt bra, har inte ens fått skoskav vilket annars är vanligt med nya skor. Särskilt då jag var lite vågad och använde skorna för första gången när jag sprang långpass runt Brunnsviken i helgen. Tror det är tack vare att ovandelen är skapad utan sömmar. Det är verkligen många detaljer som är viktiga när det kommer till skor. Är du nyfiken på skon finns den just nu att köpa på Intersport.

boost

Skor är verkligen superviktigt när det kommer till löpning och det är individuellt vad som passar var och en – mitt bästa tips är att testa! När du sedan har bra skor och vill boosta din löpning kommer mina tre bästa tips som glad löpare här:
1. Spring olika sträckor och upptäck din omgivning. Kul att se nya gator i sin egen stad samt köra sightseeing under löprundan när man besöker andra städer och omgivningar.
2. Spring olika snabbt och olika långt. Det blir lätt enformigt annars. Det behöver inte vara strikta intervaller, lek med tempo och känslan i kroppen just idag.
3. Klä UT dig till en löpare. Känner du dig som en löpare kommer löpningen gå bättre, det funkar i alla fall som en mental boost för mig. Jag klär mig gärna efter den sport jag utövar och får en bättre känsla i kroppen.

Lycka till med löpningen!

boost_adidas

fot_sparkibaken_intersport

Del 1: Bildregn från releasefest Träna tillsammans med familjen

ttmf

RELEASEFEST. Jag bär med mig en massa härliga minnen från releasefesten av ”Träna tillsammans med familjen” i måndags. Familj, vänner, bloggare, medverkande i boken och folk från både träningsvärlden och medievärlden kom och minglade, rörde på sig och firade tillsammans med mig. Tack alla – det var ni som gjorde kvällen! Så roligt att få fira min nya bok tillsammans med er.

ttmf1

Roligt att det både var många barn och vuxna på eventet. Det blev precis den stämning som jag hade hoppats på med en massa liv och rörelse!

ttmf2

Sofia och Ella är två av flera härliga barn som är med på bild i boken. Spännande att se sig själv i en tryckt bok för första gången!

ttmf3

Fina Malin som jag lärt känna via bloggandet och som numera jobbar för MåBra. Här har hon gjort en intervju för deras webb om min bok.

ttmf9

Ture från bObles var på plats med stort tält och en massa härliga möbler/leksaker som främjar rörelseglädje. Kul för både barn och vuxna! Dessutom tycker jag produkterna är ursnygga.

ttmf14

ttmf13

Jag hälsade alla välkomna från scen, pratade om varför jag skrivit boken och premiärvisade filmen. Charles och Tilde ville gärna vara med med på scen, satt på fiskarna från bObles som vi tävlade ut under kvällen, och fick också säga ett par ord i micken. Som tur var svarade Charles ja på frågan om han tyckte om att träna med mamma. Hade blivit lite konstigt annars …

ttmf15

ttmf16

ttmf18

Jenny som jag har lärt känna via bloggandet var på plats med ett par av sina tjejer.

ttmf5

Även systrarna Mia och Anna minglade runt. Så kul att se alla!

goodiebag
Till sist, tack alla sponsorer som ställde upp under kvällen: Biofood som bjöd på kokosvatten för stora och små, bObles som bjöd på rörelseglädje under kvällen och present, Les Mills Born to Move (och Sofia) som dansade med barnen och allt härligt i goodiebagen: duscholja från Apoteket, brödcheck och Kina Wafer från Fazer, tidning från PT Kvinna, tidning från Loppi och chiafrön från Risenta.

——

Tack min blivande svägerska Huizi för att du agerade fotograf under kvällen!

Releaseoutfit: klänning från Diane von Furstenberg

Del 2 kommer imorgon!

Vikten av att läsa: Jag – från liten till stor

Jag - från liten till stor

Träning för familjen är inte det enda jag vill slå ett slag för, en annan fråga som ligger mig varmt om hjärtat är läsning, kommunikation och svenska språket, då det varit stora delar av mitt liv som skänkt mening och nya upplevelser. Jag har alltid älskat att läsa, plöjde bok efter bok under min uppväxt och jag kommer ihåg stunder av högläsning från främst min mamma och min farmor. Charles och Tilde har många böcker och jag eller Glenn läser gärna för dem i soffan eller som i Charles fall, när vi ligger i sängen och ska natta honom (bilderna ovan är från förra sommaren, men oavsett ålder är läsning viktigt). Charles får på kvällen välja 1-2 böcker som vi läser. Mysiga stunder, och viktiga för deras språk och nyfikenhet. Jag hoppas på många läsupplevelser tillsammans.

Jag - från liten till stor

Några andra som nu vill slå ett slag för läsning är BB Stockholm Family som tillsammans med Bonnier Carlsen tagit fram boken ”Jag – från liten till stor” som alla mammor som är inskrivna på någon av deras MVC-mottagningar kommer få framöver. En liten söt bok där det går att skriva in information om mamma och bebis samt en hel del inspiration till läsning.

Under en pressfrukost nu på morgonen blev vi bjudna på en svåräten men urgod macka med omelett, kalkon och keso, och fick lyssna på flera barnboksförfattare som är aktuella nu i höst. Bland annat Ulf Nilsson som ni ser nedan, han är en riktig veteran och han var väldigt underhållande att lyssna på. Jag förstår varför hans barnböcker blir så populära, han är bra på att ta vardagssituationer och göra dem spännande för barn.

Så – läs på! (Och rör på er också mellan böckerna …)

Jag - från liten till stor

Omslagsmodeller på PT Kvinna

omslag_ptkvinna

Det tar längre tid än beräknat att gå igenom alla bilder från gårdagen, bildregnet kommer imorgon. Så länge bjuder jag på omslaget till senaste numret av PT Kvinna som landar hos prenumeranterna idag. Mitt andra tidningsomslag (första var bilagan Familjeliv i Expressen) och Charles var grym på plåtningen. Bra jobbat av fotograf Lena Hammar som redan hade ställt in ljus och förberett allt när vi kom in i studion. Efter 10 minuter hade vi flera fina bilder och Charles var redo att gå hem … det gäller att jobba snabbt med barn.

Jag måste även få visa en annan favoritbild från plåtningen där Charles är mer i fokus när jag tränar utfall. Gillar hans ”tummen upp” och glädjen som strålar ur hans ögon. Han älskar verkligen att träna tillsammans med mig (och jag älskar att träna med honom såklart).

Foto: Lena Hammar

Tidning: PT Kvinna nr 5, 2014, i butik under veckan!

charles_terese

Träningstips hos P4 Extra

P4 Extra

Igår blev jag intervjuad av Lasse Bengtsson när jag besökte P4 Extras studio. Vanligtvis är det Lotta Bromé som jag möter, men under hösten delar de på tjänsten. Hur som helst, det var trevligt att träffa Lasse och när vi skulle bryta arm (mest på skoj för att ta en bild) berättade han att han brukade göra det när han rapporterade från Afghanistan. Det är ett enkelt nöje som inte kostar något och därför vanligt där. Jag älskar när människor bjuder på sina erfarenheter. Det finns så många verkligheter som inte är ens egen verklighet. Precis som träning är en naturlig del av mitt och min familjs liv är det tyvärr inte det hos många andra. Men vi jobbar på att det ska ändras – eller hur?! Olika verkligheter är också en av anledningarna till att jag gillar bloggar, det är små inblickar i andra människors liv, även om det är en utvald del som visas upp.

Nästa gång jag besöker studion blir i slutet av september.

(Fotot är lånat från P4 Extras Facebook-sida.)

Film: Träna tillsammans med familjen

Jag är alldeles matt efter gårdagen. Att ha bokrelease är fantastiskt samtidigt som det blir en rejäl urladdning. Jag kunde knappt hålla ögonen öppna hemma i soffan igår när jag drack te och försökte komma ner i varv. Trots att kroppen var trött jobbade hjärnan för fullt och bearbetade alla intryck, alla underbara människor och all rörelseglädje som var på mitt event!

Det kommer ett bildregn senare. Nu vill jag visa min boktrailer för Träna tillsammans med familjen som jag har gjort tillsammans med fotograf Konrad Karlsson. Med videon vill jag inspirera till rörelseglädje och bjuda på känslan som jag vill att min bok ska förmedla. Skruva upp volymen och spana in detta:

Världens minsta bok – och bokrelease!

Världens minsta bok

Det känns nästan som att jag fyller år idag. Jag är pirrig och förväntansfull. Idag är det nämligen bokrelease av Träna tillsammans med familjen som alltså nu finns till försäljning i olika webbshoppar och bokhandlar.

Jag har skapat en Facebook-sida för boken som jag blir superglad om ni går in och ”gillar”. Senare idag, närmare bestämt vid 14:40 gästar jag P4 Extra och pratar om min bok och vid fem börjar min bokreleasefest. Där kommer jag bland annat att visa en film om boken, den får ni se imorgon.

Och förresten – dagen till ära har jag bokomslaget på min nagel. Ett fint litet klistermärke skapat på Nailskins. Kanske världens minsta bok? Jag blir glad av att se omslaget och påminnas om vad det är för dag idag och hur mycket jag har kämpat för att komma hit.

KÖP MIN NYA BOK

Terese Alvén

Mamma till Charles 4 år och Tilde 1,5 år. Gift med Glenn och bor i Vasastan, Stockholm.

Har bloggat sedan 2007 om träning, hälsa, ätstörningar och välbefinnande. Blandar information med inspiration i alla dess former.

Är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och instruktör och har jobbat med träning i över 15 år.

Frilansar som skribent, träningsexpert och webbredaktör. Är författare till självbiografin "Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild" (2013) och "Träna tillsammans med familjen".

Kontakta mig på: terese@sparkibaken.se

Toppbloggare

Arkiv

KÖP MIN BOK

Följ mig på instagram: @sparkibaken

Är du en schysst banan?

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

Mest kommenterade just nu

 1. Älska att baka
  “TÄVLING! Fråga: Vad skulle du helst…”
 2. Livat på torpet
  “Godmorgon! Har ni sovit gott? Det…”
 3. Deer
  “Dagen har gått i ett, därför…”
 4. Tolvbarnsmamman
  “Snart prick 12 år sedan, närmare…”
 5. mamabeatrice
  “Godmorgon! Idag säger vi grattis till…”
 6. Tvillingmorsan
  “Här hemma brottas, trycks & sparkad…”
 7. Familjen Annorlunda
  “Idag så hade jag minsann planer,…”
 8. På Smällen!
  “Idag är det en bloggdag Jag…”
 9. Sabina Flinkenberg Veii
  “Igår kom min kompis Andrea och…”
 10. Bullermamman
  “Här gjorde jag mig till å…”

Mina klasser på SATS hösten 2014

Mån 06:30 Cykel 55 Hötorget
Tis 06:45 Cykel 45 Zenit
Fre 06:30 Cykel 45 Hötorget

Mest gillade just nu

 1. Tolvbarnsmamman
  “Snart prick 12 år sedan, närmare…”
 2. På Smällen!
  “På Deers bloggmiddag i lördags var…”
 3. Frank & Jag
  “Ludde brukar komma in och lägga…”
 4. Tvillingmorsan
  “Efter loppieventet i lördags så va…”
 5. Deer
  “För någon dag sedan fick vi…”
 6. Elsas dagbok
  “Mamma håller på med hemligheter idag.…”
 7. Familjen Annorlunda
  “Idag så hade jag minsann planer,…”
 8. Loppi.se
  “Med hösten kommer ofta regn och…”
 9. Idas beauty ~ nybliven mamma
  “Idag fyller vår lilla tjej hela…”
 10. Sabina Flinkenberg Veii
  “Här är systrarna från House of…”

Senast uppdaterade

 1. Familjen Annorlunda
  “Idag så hade jag minsann planer,…”
 2. Jottan - Bland Solsken och Småtroll
  “Som vanligt förbereder jag för tösernas…”
 3. SegaMorsan
  “Av dagen är att den har…”
 4. Allergimorsan
  “Ja då har man gjort tv-debut:)…”
 5. Frank & Jag
  “Någon mer än jag som känner…”
 6. Hemma i vårt hus-Följ med oss på vår resa genom renoveringen utav vårt nya hus samt vår vardag i en helt ny stad!
  “Jag tänkte ge er en uppdatering…”
 7. Livet i krokarna - Två småbarnsmammor i farten
  “Om man inte tränar kan man…”
 8. Nettan
  “Jag behövde få koll på barnens…”
 9. Jannice
  “Idag var jag på gymmet med…”
 10. Tre nyanser av plankan
  “Det jag inte trodde hände…. mätning…”

me&i

Träningsbloggen Spark i baken | träning, hälsa & kost

Kategorier