Hemmaträning med Zumba och NTC

Hemmaträning med Zumba och Nike Training Club.

Jag var inte sugen på att gå till gymmet, men jag var sugen på att träna, så jag körde ett pass hemma. Först körde jag en halvtimme Zumba från dvd-kollektionen Zumba Finess Exhilarate som jag har fått hem för att testa (finns även att vinna på min hälsosida i senaste numret av tidningen FRIDA). Efter det att jag var varm i hela kroppen blev det fokus på styrka i form av halvtimmesprogrammet Perfect Score från Nike Training Club.

Jag blev snabbt rejält svettig och stod till slut i endast sport-bh och träningsbyxor på vardagsrumsgolvet. Nu har jag stretchat, duschat och ätit lunch. Om ett par timmar kommer Charles hem från mormor och morfar där han just nu är på besök. Funderar på att ta lägga mig på soffan och läsa en stund. Det är en lyx som jag inte har tid med allt för ofta.

Förresten – ni som är med i min Nike Training Club-utmaning. Hur går det för er? Kommentera gärna.

12 Svar på “Hemmaträning med Zumba och NTC”

 1. pilla

  Nej, ibland är man inte alls sugen på att kliva utanför dörren. Fast idag var det överraskande skönt även om det såg dåligt ut!

  Svara
 2. Jenny Mikes

  Det går bra! Appen är jättebra, och nu använder jag den extra mycket ( man vill ju vinna ;-))! Jag är föräldraledig och har mycket tid för träning. Skönt att kunna träna hemma, på gymmet blir det mycket ”theos mamma till minisats tack”…

  Tack för en bra blogg, läser ofta, men brukar inte lämna spår.

  Hälsningar Jenny

  Svara
 3. M

  Tja, har blivit ganska lång paus där nu iom förkylning, men ska försöka ta igen lite inkommande vecka.

  Svara
 4. Elin

  Den där utmaningen ja, går inte alltför bra. Bihålorna är fortfarande elaka och träning har det inte blivit nån. Så, då har jag lättat mitt samvete. Vet inte riktigt hur jag ska få fart på kroppen igen…

  Svara
 5. Josefin

  Ibland är hemmaträning ett jäkligt bra alternativ. vad roligt att du fått testa zumba! funderar på om jag ska köpa ett till mitt xbox..

  Svara
 6. Caroline

  Åh det går strålande tycker jag! Tror nog inte att jag kommer att vinna eftersom jag fortfarande allt som oftast går på gruppträningsklasser ändå, men det är ett bra komplement, och utmaningen sätter lite press på mig att köra NTC ofta. Körde senast idag! The Gladiator – sjukt jobbigt men kul som tusan! Ett problem jag har är dock att jag inte verkar kunna slå på knapplåset på fånen utan att hela appen pausar, irriterande när ljudet sänks mitt i allt för att volymknappen kläms till av armhållaren jag använder.

  Svara
 7. Anna

  Det är skönt att träna hemma, men det är så himla svårt att verkligen få det gjort. Jag har en gammal dammig pilatesdvd som ligger någonstans i ett skåp …

  Svara
 8. Mikaela

  Utmaningen går framåt, har en del minuter men använder den mest som komplement när jag inte orkar/hinner gå till gymmet. Gillar den dock på det sättet eftersom den har många olika program med olika längd och fokus så man kan göra det som passar. Dessutom sätter den lite press på en, att klara 45 minuters programmen med bravur är inte det lättaste!

  Svara
 9. Ekan

  Det går jättebra faktiskt, den är ju jätte peppande! Jag har försökt köra mage rygg passen två gånger i veckan då det har varit mina ‘problem’ områden och jag känner mig redan otroligt mycket starkare!
  Gladiatorn körde jag i fredags och efteråt messade jag en vän och skrev att jag just kört ett så hårt pass att jag inte ens minns vilken musik jag har lyssnat på :-)

  Svara
 10. Anna L.

  Det går ganska bra, jag gillar också mag-passen på 15 minuter. Fast det verkar lite buggigt med nya uppdateringen, jag måste ladda ned min bonus workout varje gång jag vill använda den.

  Roligt i alla fall att lära känna appen lite närmare, tidigare har jag knappt använt den fastän jag haft den länge. Man är ju så inkörd i sina vanliga träningsrutiner.

  Svara
 11. Malin

  De går bra! Älskar den och tror faktiskt jag ska gifta mig med den :)

  Svara

Skriv ett svar

KÖP MIN NYA BOK

Terese Alvén

Mamma till Charles 4 år och Tilde 1,5 år. Gift med Glenn och bor i Vasastan, Stockholm.

Har bloggat sedan 2007 om träning, hälsa, ätstörningar och välbefinnande. Blandar information med inspiration i alla dess former.

Är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och instruktör och har jobbat med träning i över 15 år.

Frilansar som skribent, träningsexpert och webbredaktör. Är författare till självbiografin "Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild" (2013) och "Träna tillsammans med familjen".

Kontakta mig på: terese@sparkibaken.se

Träna tillsammans med familjen

Följ mig på instagram: @sparkibaken

KÖP MIN BOK

Arkiv

Läs liknande bloggar

  Mest kommenterade just nu

  1. På Smällen!
   “Något är fel med Lucas. Jag känner…”
  2. Tolvbarnsmamman
   “Idag firar vi vår fina fina…”
  3. Livat på torpet
   “Igår sa jag dom där förbjudna…”
  4. Mammaliv i Nashville
   “Jag har blivit tokig i syskon-matchning.…”

  Mest gillade just nu

  1. Familjen Annorlunda
   “Sitter och betar av uppgifterna till…”
  2. Tolvbarnsmamman
   “Idag firar vi vår fina fina…”
  3. Tiobarnsmamma
   “Men inte för att det droppade…”
  4. hejhejvardag
   “För ett år sedan lade jag…”

  Senast uppdaterade

  1. På Smällen!
   “Jag var hemma med Lucas idag,…”
  2. Anitha Schulman
   “Det mest underhållande som finns på…”
  3. Mammaliv i Nashville
   “Hej hopp fina! Idag kan ni…”
  4. mamabeatrice
   “Även fast det är några (…”