Bättre hälsa med Bamse

Efter att ha startat dagen med min cykelklass på Sats Zenit har jag nu tagit mig ut till Hammarby Sjöstad där veckans modul i kommunikologi tar plats. Då jag är lite tidig njuter jag av frukost på Magnus Johansson Bageri och konditori. Vilket underbart ställe, här finns allt från hamburgerbröd och chokladpraliner att köpa hem till saft och småkakor. Stort plus att det även går att titta in till bagarna.

I Metro läser jag om Bamses Må Bra-tidning son ska delad ut till barn 4-6 år och förklara hälsa på ett roligt och lättillgängligt sätt. Jag vill gärna läsa berättelsen om den skärmfria veckan, rolig och bra ide för att hjälpa vuxna prata hälsa med barnen.

Video: 3 tuffa magövningar att träna med kompis

Tips på hur man ska träna magen är en av de vanligaste frågorna jag får, och jag tror att många andra personliga tränare håller med mig. För ett drygt år sedan spelade jag in flera filmer tillsammans med Proviva. Vissa av dem tycker jag tål att visas igen, här är en av mina favoriter där jag visar tre roliga och utmanande magövningar att träna tillsammans med en kompis.

Kommunikologi – pedagogik

Det senaste året har jag genomfört fyra moduler i kommunikologi på SAFE Education och i somras fick jag ta emot mitt Basic Level-diplom. I höst har jag fått möjlighet att fortsätta utbilda mig och hela denna vecka studerar jag modulen PED: Pedagogik. Jag har fortfarande min lärare Suss Björklund, men nu är utbildningen i Suss nystartade företag Congruence regi. Jag ser fram emot en spännande och utvecklande vecka och jag lovar berätta mer.

”Utbildning i Kommunikologi leder fram till en tvärdisciplinär modern kompetens. Som Kommunikolog kan du analysera, evaluera och genomföra förändrings- och utvecklingsarbete i alla branscher och på olika systemnivåer som individ, relation, grupp och organisation.”

congruense
Skärmklipp från Congruences hemsida.

Bro Hof Ladies Masters

Trots att jag stundvis spelade rätt bra och fick till fem par blev det ingen vinst för mig och mamma på Bro Hof igår. Trots det hade vi en härlig dag i det vackra höstvädret och jag är gärna med och tävlar om de fina priserna nästa år igen. Jag älskar att promenera på vackra golfbanor (och Bro Hof är något alldeles extra), jag älskar att golf är socialt och att jag kan spela med andra generationer samt umgås med mamma och jag älskar känslan när jag får till en riktigt bra drive!

Tävlingsoutfit: Röhnisch golf aw14.

Golftävling på Bro Hof Slott

Det är en tidig start denna söndag då jag och mamma spelar damtävling på Bro Hof Slotts golfklubb. Självklart går vi all in i tävlingen och har på oss matchande söta tröjor från Röhnisch golf höstkollektion.

Vädret är toppen och humöret likaså, nu får ni hålla tummarna för vinst.

Fartlek och intervaller

Lördagens träning blev ett härligt löppass i Hagaparkens skog med diverse intervaller på plan mark och i lätt lutande backe. Varje intervall var runt 45-60 sekunder och så vilade jag ungefär lika länge med lätt jogg eller gång emellan. Efter åtta kilometer var jag hemma igen och mötte familjen ute på gården. Då passade jag på att lekträna med barnen innan dusch och tur till lekparken medan Glenn fick överta stafettpinnen och gav sig ut och sprang.

Bilder från Loppis event Höststart

loppi4

LOPPI HÖSTSTART. Nu har jag fått fler bilder från Loppis event i lördags på Clarion Sign där jag dels gick modevisning och dels sålde böcker och minglade med en massa andra bloggare. Fotona är tagna av Petra Kyllerman/@kyllerphoto.

Som ni ser ovan hade Charles roligt på scen, han ville knappt kliva av. Jag, Charles och Tilde var klädda i höstnyheter från me&i och jag vill slå ett slag för jeansen jag hade på mig (och som jag även har på mig idag när jag skriver detta då jag fick behålla dem). Modellen heter slim jeans då den formar sig efter kroppen. Jag som älskar att ha på mig träningskläder och plagg som är sköna mot kroppen gillar dessa jeans då de är mjuka och följsamma. Jag känner mig snygg i dem men samtidigt bekväm.

loppi

På språng för att lämna en bok till en bloggare.

loppi1

Charles busar med mig framför fotoväggen. Han ville hänga kvar med mig hela eventet trots att Tilde och mormor gick hem efter scenframträdandet. Och det förstår jag, det var en massa roligt att göra och titta på även om han tröttnade en stund innan allt var slut …

loppi2

loppi5

Anitha Schulman och jag var på scen och pratade om våra aktuella böcker som tar sig an frågan om hälsa på lite olika sätt. Anitha skriver om 5:2 och jag skriver om rörelseglädje tillsammans med familjen.

loppi7

loppi6

Tillbaka på tennisbanan

Tennis

Nu är nästan alla rutiner på plats efter sommaren. Nästa vecka börjar höstschemat på SATS och idag drog min tennis igång. Jag var minst sagt ringrostig på tennisbanan, har endast fått till en match i sommar. Men förhoppningsvis hittar jag snart tillbaka till slagen igen, rätt viktigt då jag redan imorgon lördag har höstens första tävlingsmatch. Nåväl, jag kan bara göra mitt bästa. Brukar ha en fördel i att kunna springa bra på plan så jag får försöka utnyttja min styrka där. Väldigt roligt är det att åter spela tennis i alla fall, perfekt start på denna fredag. Älskar tennis!

KÖP MIN NYA BOK

Träna tillsammans med familjen

Toppbloggare

Arkiv

Terese Alvén

Mamma till Charles 4 år och Tilde 1,5 år. Gift med Glenn och bor i Vasastan, Stockholm.

Har bloggat sedan 2007 om träning, hälsa, ätstörningar och välbefinnande. Blandar information med inspiration i alla dess former.

Är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och instruktör och har jobbat med träning i över 15 år.

Frilansar som skribent, träningsexpert och webbredaktör. Är författare till självbiografin "Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild" (2013) och "Träna tillsammans med familjen".

Kontakta mig på: terese@sparkibaken.se

Följ mig på instagram: @sparkibaken

KÖP MIN BOK

Är du en schysst banan?

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

Mest kommenterade just nu

 1. Loppi.se
  “Förra årets succé är tillbaka. Beställ…”
 2. På Smällen!
  “Känner mig så eländig här! Jag…”
 3. hejhejvardag
  “Att bli utkonkurrerad av en cykelhjälm.”
 4. Liniz's resor
  “Nu har skolstarten varit för ett…”
 5. Tolvbarnsmamman
  “Jag snörvlar vidare och inte så…”
 6. Livat på torpet
  “Förlåt. Jag fuskade och åt godis…”
 7. Anitha Schulman
  “Jag minns en gammal relation jag…”
 8. Frank & Jag
  “Hej alla finisar. Ber verkligen om…”
 9. Tvillingmorsan
  “Oj det blev visst en beställning…”
 10. Sabina Flinkenberg Veii
  “Abbe Ibrahim och Mark Levengood Jason…”

Mest gillade just nu

 1. Tolvbarnsmamman
  “Jag snörvlar vidare och inte så…”
 2. Loppi.se
  “Förra årets succé är tillbaka. Beställ…”
 3. Frank & Jag
  “Hej alla finisar. Ber verkligen om…”
 4. Tiobarnsmamma
  “Gjorde amerikanska pannkakor till frukost på…”
 5. hejhejvardag
  “Att bli utkonkurrerad av en cykelhjälm.”
 6. Familjen Annorlunda
  “Wow, vilken respons på förra inlägget!…”
 7. Tvillingmorsan
  “Oj det blev visst en beställning…”
 8. Elsas dagbok
  “Kalimera = Godmorgon på grekiska. Vi…”
 9. Liniz's resor
  “Nu har skolstarten varit för ett…”
 10. Älska att baka
  “Så här ser kampanjaffischen ut! Hahaha,…”

Senast uppdaterade

 1. Familjen Annorlunda
  “Wow, vilken respons på förra inlägget!…”
 2. Paulinas
  “Idag är det ingen vanlig dag,…”
 3. Filurmammans blogg
  “Hur startade förlossningen? Hade du några…”
 4. LillaLinnea
  “Idag hängde vi i Junibacken med…”
 5. Lina Hedlund
  “Träning bästa sashimilunchen me en fin…”
 6. Sarianne
  “Hämtade ut min LOPPIblogbag idag, typ…”
 7. En Kvinnas Härliga Ekorrhjul
  “…med massor av roliga saker att…”
 8. Hemma i vårt hus-Följ med oss på vår resa genom renoveringen utav vårt nya hus samt vår vardag i en helt ny stad!
  “Hej på er finisar! Sitter och…”
 9. Matstugan
  “Ja, helt glutenfritt ‘Sparkling Afternoon Tea’…”
 10. SegaMorsan
  “Idag väckte sotaren oss vid 09.00…”

Mina klasser på SATS hösten 2014

Mån 06:30 Cykel 55 Hötorget
Tis 06:45 Cykel 45 Zenit
Fre 06:30 Cykel 45 Hötorget

me&i

Träningsbloggen Spark i baken | träning, hälsa & kost

Kategorier