Blogg Loppi

Beach 2012


12 Apr 2012

Beach 2012?!

Våren dundrar på i full fart, snart är det sommar och det pratas om Beach 2012. Att träna för att se bra ut på stranden är det många som gör. För mig är det viktigare med en stark och sund kropp, men om den även ser snygg ut är det såklart en trevlig bonus. Däremot gillar jag inte dieter och ”mirakelkurer” för att komma i form på några veckor. Bättre att ha en bra fysik året om och sedan försöka toppa den till särskilda event, kanske en löpartävling där du vill prestera bra? Jag är allergisk mot tidningar, bloggar och reklam där fokus ligger på att tappa vikt och bygga muskler snabbast möjliga. För mig är livet så mycket mer än mat och träning – även om det är de bitarna som mest lyfts fram i min blogg. Att utesluta livsmedel och träna mest för att man MÅSTE, inte för man VILL är helt fel enligt mig. Det ska vara glädje och balans i mat, träning och vila.

Är du sugen på att komma i form till sommaren? Gå inte på alla dieter som tidningar kommer trycka upp på sina löpsedlar närmsta tiden. Gå på magkänsla och träna och ät klokt. Kanske är det enda du behöver göra en förändring i din träning – det är lätt hänt att träna likadant vecka efter vecka. Testa nya träningssätt, ändra vikter och repetitioner och omfördela antalet konditions- och styrkepass du gör. Ett enkelt tips för att få nya resultat och få en kick i din träning.

Publicerat i Träning | 12 april 2012, kl 11:29 | Etiketter , ,

14 kommentarer till “Beach 2012”

 1. mia skriver:

  Måste bara säga att jag gillar din blogg o din syn på mat/hälsa/träning såå mkt! Detta är precis rätt inställning enligt mig o bli så glad när jag klickar in här o inte på typ pt fia, petra tungården o alla andra bloggar som nuförtiden eftersträvar någon sorts perfektion när det gäller träning o utesluta socker helt o äter supersupersupernyttigt hela tiden osv osv. Tack!

 2. Cecilia skriver:

  Jag håller med dig! Jag har alltid tränat för att jag tycker det är roligt och jag mår bra av det, sen är en stark och snygg kropp bara en bonus tycker jag. Och när det gäller mat äter jag sådant som jag tycker är gott och som jag mår bra av. Jag försöker äta varierat och har aldrig trott på dieter där man utesluter vissa livsmedel helt. Det bästa är helt enkelt att lyssna på sin egen kropp och se vad den mår bra av!

 3. sanna skriver:

  … och om man absolut inte tror att man klarar beach 2012 utan mirakelkurer och ev. svältdieter så bör man ändå ta den sunda och hållbara vägen och hellre satsa på beach 2013.

 4. Anna skriver:

  Hej!

  Jag läser din blogg jämt och vill först tacka för all inspiration!:)
  Men skulle vara intressant att höra din åsikt om LCHF? Jag försöker följa det och har aldrig mått så bra som jag gör nu. Alla mina magproblem är som bortblåsta.

  Kram

  • Spark i baken skriver:

   Bra att dina magproblem försvunnit. Jag är emot extrema dieter, och det anser jag att LCHF är. Sedan finns det de som verkar må bra av den kosten och det är ju bra för dem. Men nej, LCHF är inget jag rekommenderar och jag tycker det är lite skrämmande med den besatthet som jag upplever många som följer den får – att äta enligt LCHF känns som en hel livsstil. Att leva ett liv med en massa begränsningar vad man får och inte får äta är inte sunt enligt mig.

 5. Elin skriver:

  Bra inlägg! Håller helt med! :)

 6. Mette skriver:

  Skriver en kommentar här men trycker hela tiden på deleteknappen. Det låter så dumt när man får det på pränt, antagligen för att det är ett känslig ämne (för mig) och att det känns lite privat när man ska uttala sig. Är så trött på vikthetsen. Jag tränar också för att må bra och bli starkare. Tyvärr bryr jag mig mer om vikten än jag vill. Efter de senaste inläggen du har skrivit om dieter och vikthets har jag insett att i alla fall jag lite då och då behöver höra någon säga att vi är bra som vi är, att det är idealet och mediernas fel, inte vi som beter oss fel eller ser fel ut. Och det är ledsamt att känna att man behöver den påminnelsen. Det är ett bevis på att man själv har påverkats av idealen. Men samtidigt är det bra att veta vad man behöver (höra). Så att man fortsätter att må bra och låter det sunda förnuftet styra. Tack för inläggen!

 7. pilla skriver:

  Just därför jag älskar din blogg, för att den handlar om ett liv utan att krångla till det!

 8. Cindy skriver:

  Håller med dig, avskyr alla qickfix och dieter som ständigt dyker upp i media. Själv tränar jag för att få en stark kropp, må bra och självklart för att det är sååå himla kul :-) För att må bra och känna mig pigg i kroppen äter jag automatiskt ganska nyttigt, men självklart är det viktigt med balans och lite av allt tror jag är bäst i det långa loppet.
  En fråga till dig som har massor med träningskläder…. :-) De senaste dagarna har det för min del blivit löpning i regn och jag skulle behöva din hjäp med tips på bra överdragskläder, över- och underdelar. Vad kör du som yttersta lager när det regnar? Gärna tips på något som är både funktionellt och snyggt! :-)

 9. Deniz skriver:

  Så bra skrivet ;)

 10. Magdalena skriver:

  Själv är jag så otroligt imponerad och stolt över min kropp. Jag födde barn för drygt fyra månader sedan (tränade ända tills dagen innan förlossningen) och känner mig stark, vacker och träningssugen. Jag har fått en helt annan bild av min kropp efter min graviditet, ja lite mer respekt kanske? Att den faktiskt kan klara av så mycket och ändå både se och må bra ut. Vet egentligen inte varför jag skrev just detta nu, men lite apropå det där med att ha en sund bild av kropp och hälsa. Att fokusera på helheten, inte detaljer.

  • Spark i baken skriver:

   Visst är kroppen fantastisk! Kände likadant under och efter min graviditet. Det är häftigt att vara kvinna.

Kommentera

Till toppen Vektorgrafik Sthlm AB
bg

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer