Vinn träningskläder från Icebreaker

Vinn träningskläder från Icebreaker.

Sugen på nya träningskläder? Denna vecka kan du vinna ett helt set från Icebreaker här i bloggen. Vinnaren får en likadan t-shirt som jag har på mig på bilden, en sport-behå, ett par svarta capribyxor och ett par sportstrumpor.

Icebreaker lanserades 1994, och var det första företaget i världen att utveckla den unika merionullstekniken, och producerar plagg för den aktiva livsstilen i mjuk merinoull. Det var också det första outdoor-företaget i världen att köpa merinoull direkt från merinoulls-odlare, ett system de började med 1997. Idag producerar Icebreaker merinoull på 140 olika merinofarmar runt om de södra alperna på Nya Zeeland. Icebreaker producerar kläder för utomhusbruk, tekniska sport – och livsstilsplagg och i kollektionerna ingår underkläder, mellanlager, underställ, ytterkläder, strumpor och accessoarer för män, kvinnor och barn. Icebreaker är baserat i Wellington, Nya Zeeland, och deras produkter säljs i mer än 3000 butiker i 43 länder runt om i världen.

För att tävla:
– berätta i detta inlägg hur du tänker behålla din hälsa i sommar – vad ska du träna och hur? (kortfattat)
– senast den 7 maj kl 15:00 behöver jag ditt svar, då utser jag en vinnare.

UPDATE: Tävlingen är avslutad, tack för alla bidrag, vinnarens namn finns på tävlingssidan.

145 Svar på “Vinn träningskläder från Icebreaker”

 1. Anna

  Vilken perfekt tävling! Jag som älskar Icebreaker.
  I sommar ska jag varva löpträning med funktionell styrketräning för att kunna hålla mig stark och skadefri. Hela familjen ska springa olika lopp under Lidingöloppshelgen, så vi ska träna och leka oss friska tillsammans, utomhus! Min fina kajak följer med till ön och jag ska njuta av långa paddelturer i skärgården. Framförallt ska jag bli frisk från en envis skada i benet, nu vill jag kunna träna smärtfri och glad!

  Svara
 2. Cecilia

  Jag ska göra som alla andra somrar – cykla en massa! Jag blir alldeles lycklig i hela kroppen när jag tänker på att cykelsäsongen bara har börjat och jag har säkert ett halvårs härlig cykling framför mig. För att variera mig kör jag både mountainbike och landsväg, plus att jag använder cykeln som transportmedel också. Himla bra uppfinning, den där cykeln! :-)

  Svara
 3. Linda

  Jag är anmäld till en del löptävlingar i sommar, från Vårruset och Bellmanstafetten till Lidingö tjejlopp och Tjejmilen. Loppen är en bra motivationsgivare då det gäller att hålla igång. Målet under sommaren är att få till ett styrkepass på gymmet varje vecka, kombinera det med löpturer (då får 6 åringen cykla bredvid och agera vätskekontrollant:)) och cykelturer med familjen! Lekplatsen nära vårt hus bjuder till styrketräning medan barnen leker. Vår nyinköpta studsmatta visade sig vara en riktig hit även för oss vuxna, där kommer jag att hoppa mig svettig under den korta semester som jag får i sommar!

  Svara
 4. Malin

  Jag som är en f.d handbollsspelare avskyr långdistans och har en mer förkärlek till intervaller som går snabbt och är intensivt. MEN, min sambo utmanade mig till att springa midnattsloppet.. och jag hade aldrig förr sprungit mer än en mil tills för två veckor sedan. Då fick han mig runt Varpan (en sjö i Falun) som mäter ca 14,5 km. Känslan efteråt var fantastisk.. så jag ska löpträna ute så ofta jag kan, annars stänger jag in mig på gym med styrketräning, men har även köpt hem en pilatesmatta för att kunna göra enkla men effektiva övningar hemma.
  Gällande kost så kommer jag äta som jag gjort förr.. ett litet kaloriunderskott för att tona kroppen. Det är ett hälsosamt kostupplägg som innehåller alla näringsämnen man behöver få i sig. Perfekt! :)

  Svara
 5. Mathilda Blomdahl

  Hej
  Jag fortsätter med det jag precis börjat kunna göra, jogga! Jag har efter femton års uppehåll och två whiplashskador äntligen kunnat börja jogga igen, så det planerar jag att göra tre gånger i veckan. Igår köpte jag cykelbyxor och planerar att cykla så mycket jag kan, sen går jag på zumba en gång i veckan och tränar styrketräning.
  Jag har två små barn som älskar att cykla och vara ute i skogen så där blir det en hel del vardagsmotion.
  I september ska jag springa Lidingöloppet för första gången i mitt liv, det blir min start på tjejklassikern som jag bestämt mig för att prova på.

  Tack för en bra blogg, jag läser den varje dag för att få inspiration och det funkar vekligen!

  Svara
 6. Lisa

  I sommar ska jag träna med min nyinköpta racer, och försöka variera det med långdistanslöpning. Jag vill träna så mycket jag kan utomhus och tror att det här inte kan bli annat än bra! Dessutom rivstartar jag med Göteborgsvarvet om en vecka, och siktar på vätternrundan nästa år. DET får bli sommarens träningsmål!

  Svara
 7. Denise

  Eftersom jag skall föda vår förstfödde inom två veckor så kommer sommaren för mig att handla om att återuppbygga min kropp. Första delen av sommaren kommer att handla om promenader och knipövningar, men mot slutet av sommaren är mitt mål att orka ta korta löprundor varvat med lite tabataintervaller hemma med mina kettlebells :)

  Svara
 8. Ulrika

  Nyss hemkommen från Svalbard är jag peppad på mer äventyr så sommaren kommer att bestå av löpträning inför löparläger i fjällen varvat med crossfitliknande träning ute i trädgården. Ser fram emot att få använda mina kettlebells och hopprep som ligger och väntar på mig i sommarstugan.

  Svara
 9. Evelina

  Jag har börjat springa – utomhus!(är nybörjare men har milen i sikte)

  Jag börjar dessutom varje morgon med en halvitmmes promenad i skogen med min hund. Hälsa för både kropp och själ helt enkelt!

  Svara
 10. Camilla

  Jag ska om ett par veckor flytta tillbaka till min hemstad efter flera års studier på annan ort. Jag ser otroligt mycket fram emot att äntligen kunna ha tillgång till ett gym med min gamla favorit BodyPump igen, och dessutom kunna ta del av fler roliga pass som jag inte haft tillgång till under min studietid, såsom Kettlebells-pass osv. Dessutom ser jag även fram emot att kunna välja och vraka bland olika löprundor eftersom min hemstad är betydligt större än min studentstad. Men det som även kommer att bidra till en bättre generell hälsa är att spontant kunna umgås med min familj och mina vänner igen :)

  Svara
 11. jennie

  Eftersom jag är alldeles nygravid blir det till att lyssna på kroppen på ett annat sätt än vad jag tidigare varit van vid. Just nu kan jag inte springa utan att få ont i magen, så det blir mycket promenader och lugna styrkeövningar för bålen. Om några månader räknar jag med att kunna cykla, promenera och köra lättare styrka för att hålla igång och göra mig redo inför vad som komma skall!

  Svara
 12. JessicaB

  Är nybörjare med löpning och har bestämt mig för att komma i form. Så jag har bestämt mig för att i sommar så åker träningskläderna med när vi drar iväg med husvagnen! Här ska först tränas sen slappas ;-)! Minst 2 pass i veckan. Ska varar i bättre form efter sommaren än jag var före. Bestämd med mål i sikte!

  Svara
 13. Camilla

  Det blir en utmaning för mej som ska jobba heltid för första gången hela sommaren men jag har bestämt mig för att livspusslet :) Jag har perioder då jag kör rätt mycket träning men i sommar kommer jag träna tidseffektivt på vardagarna, korta gympass + ett spinningpass i veckan och löpning och långpromenader på helgerna då jag är ledig och inte har någon tidspress.

  Svara
 14. Kristina

  Här blir det nog löpning för hela slanten. Fast mestadels lugna pass tillsamman med familjen – kombinerad träning, sightseeing och umgänge så att säga.
  Sen är det ju några löpartävlingar inplanerade under sommaren, så ett och annat kvalitetspass måste nog också till för att dom ska kännas ok.

  Svara
 15. Erika

  Just nu håller jag på att träna för Stockholm maraton (mitt första maraton!) så i sommar kommer jag njuta åt att återigen kunna variera min träning. Just nu blir det ju nästan uteslutet löpning och något styrkepass här och där. Min plan är att blanda och mixa så mycket det bara går.

  Spinning (som jag saknar något otroligt) och vanlig Friskis och Svettis Jympa kommer utgöra grunden i min träning, men jag hoppas få in lite morgonsimning på utomhusbadet samt lite yoga för att få tillbaka lite smidighet, framförallt på baksidan av benen.

  Sist men inte minst så kommer jag att försöka cykla, promenera och få så mycket vardagsmotion utomhus som möjligt, detta blir nämligen min första sommar i Sverige sedan 2005 eftersom jag under en lång tid bott utomlands, så jag vill passa på att njuta så mycket jag kan av den svenska sommaren!

  Svara
 16. ellinor

  I sommar kommer jag att fortsätta bygga muskler (har inlett projekt ”pumparumpa och bygga muskler” nu i vår, med målet att bli ”fastare”) och så ser jag fram emot att få igång flåset ordentligt på elljusspåret!

  Som en extra morot i mitt ”träningsprojekt” skulle det förstås vara väldigt roligt att få vinna dessa fina träningskläder! :)

  Tack för en bra och peppande blogg!

  Svara
 17. Charlott

  Vilka fina träningskläder!
  Jag älskar att vara utomhus och träna på sommaren och har den fantastiska förmånen att bo i en stad där flera av träningsanläggningarna har gratis gruppträning i parken flera gånger i veckan under sommaren, och det kommer jag att utnyttja! Det blir gladiatorträning, ”vanlig” gympa och familjegympa. Förutom det kommer det att bli cykelturer med familjen, långa barnvagnspromenader på kvällarna och mycket bus och lek med barnen utomhus. Förhoppningsvis lite löpträning någon kväll i veckan också. Ser fram emot en lång, varm och härlig sommar med mycket aktiviteter!

  Svara
 18. Maria Petri

  Dansen underhåller jag med sommarkurs på folkhögskola. Promenader och löpning som jag älskar går ju att ta med överallt. Sommaren innebär också vila, njuta och återhämtning. Jordgubbar, och mycket färskpressad apelsin! Kommer även gå på en del drop-in-pass i yoga.

  Svara
 19. Anna

  Härligt med en tävling på fina träningskläder!
  I sommar ska jag försöka komma tillbaka till löpträningen efter en knäskada, men för att inte återfå syntomen ska jag träna funktionellträning, styrketräning men också en del grupp pass!
  Därtill blir det självklart lite simning utomhus också!
  Jag är riktigt taggad till utomhusträning nu i det fina vårvädret.

  Tack för en bra blogg!!!

  Svara
 20. Emelie

  I sommar ska jag kombinera mkt löpning och styrkeövningar utomhus. Så jag kommer inte vara så mkt på mitt gym. Tar hellre med mig mitt hopprep och gummiband och går ut i gräset och kör ett pass :)
  Nu är det träning för Midnattsloppet i Gbg som gäller :)

  Svara
 21. Jenny

  Denna sommar ska jag bara fokusera på att må så bra som någonsin möjligt och lyssna på vad kroppen och den lill* som växer i min mage vill. Därför får träningen bli lite vad den blir, men min förhoppning och önskan är att det ska kunna bli många sköna promenader, lätta joggingturer och yogapass vid sjön i sommar.

  Svara
 22. Linn - mama, eldsjäl och klädintresserad

  Hej! Jag ska behålla, och framför allt förbättra, min hälsa under sommaren med mycket utomhusträning! Efter att jag fick min lilla dotter för fyra månader sedan har konditionen och styrkan verkligen nått botten, men nu är jag äntligen på väg tillbaka igen! Det blir mycket härliga löprundor i kvällssolen, och i takt med att det underbara vädret kommer tillbaka byts gymmet ut mot styrkeövningar på grönt gräs under bar himmel. Till det försöker jag äta varierad kost, unna mig lite sommargott ibland och fortsätta kuta mina härliga kvällssolsrundor! Kram!

  Svara
 23. M

  Jag ska precis som alla somrar springa först och därefter ta en simtur i havet som avslutning på passet. Tänkte också ta med min kb till sommarstugan för att svinga den på gräsmattan.

  Svara
 24. www.kaffeutansocker.se

  Åh vilka fina kläder!
  Jag ska fortsätta satsa på att springa och träna upp mig inför mitt livs första halvmarathon i september. Jag kommer även jobba utomhus och röra mig mest hela dagarna. Jag ser framemot att kombinera strandhäng med wolleyboll och lite funktionell styrketräning i vårt nybyggda utomhusgym!

  Svara
 25. Jessica

  Jag ska ta med mig löparskorna vart jag än åker och se till att fortsätta med mina tre pass i veckan. Målet är Midnattsloppet på under 60 minuter i slutet av augusti. Löpträningen kommer att varvas med styrketräning utom- och inomhus (det regnar ju faktiskt ibland), sköna promenader, frisbeegolf, målning av sommarstugan och minst en heldagstur med havskajak. Åh vilken sommarlängtan jag fick nu!

  Svara
 26. Sofia

  I sommar startar en liten period på drygt två månaders grundträning för mig. Jag tävlar i orientering så sen ska det bli några veckors formtoppning inför höstens tävlingar. Grundträningen innebär mycket mängd så två långpass i veckan(ett löp och ett på rullskidor) men också intervaller och löpskolning. Dessutom är det två maxstyrkepass i veckan som gäller. Beroende på jobb så får jag se, men jag hoppas jag hinner med lite yoga också. Som jag längtar!

  Svara
 27. Daniela

  Jag tänker satsa på mycket cykling och promenader och även försöka komma igång med lite löpning. Har inte sprungit särskilt mycket tidigare, så jag tänker mjukstarta så jag inte tröttnar och lägger av direkt :) Kanske det blir Tjejmilen till hösten?

  Svara
 28. Louise

  I sommar blir det varierad träning, anmäld till blodomloppet så lite löpning får de bli i mina nya skor. Några pass på gymmet för att bibehålla formen och KB får följa med till sommarstugan. Har en ny cykel som måste användas och så vandring i våra naturreservat. Kommer bli en toppensommar!

  Svara
 29. Karolina

  Va fina!
  Vill gärna komma igång med lite jogging. Tränar på typ friskis 1 gång /vecka och kommer hålla på med det hela sommaren. Skulle vara kul med lite jogging mellan dessa pass.

  Svara
 30. Maria

  Större delen av sommaren kommer jag att vara hemma och då fortsätter jag träna ungefär som nu under våren, dvs. minst två löppass och två styrketräningspass i veckan, men förhoppningsvis ska jag orka med lite längre och tuffare löppass ju längre sommaren går…

  Största utmaningen blir att få till någon träning under de tre veckor som min man och jag ska resa längs transsibiriska järnvägen. Tight packning, tight tidsschema och inte minst värmen (särskilt när vi närmar oss Kina) krånglar till det. Men tre veckor känns lite för långt för att ta paus när jag nu äntligen har kommit igång bra med träningen, så jag hoppas på att kunna få plats med träningsskor och -kläder för att få till någon löprunda på varje stopp åtminstone i Ryssland. Tid lär det finnas gott om när vi är på tåget, så vem vet, om temperaturen (och medresenärerna i vår lilla kupé) tillåter kanske det blir något styrkepass i tågkupén också. Och om inget av det funkar lär det i alla fall bli många och långa promenader på de olika resmålen, så helt stillasittande ska det inte bli i alla fall!

  Svara
 31. Sara

  Jag och sambon har anmält oss till Malmö Klassikern så det blir en del löpning, cykling och simning. Kommer att simma i havet då vi precis flyttat ner till havet :)

  Svara
 32. Malin

  Jag satsar på intervaller och styrka växlat med god, nyttig och somrig mat och ser till att sova ordentligt

  Svara
 33. anna

  I sommar ska jag hålla mig i form genom att träna mycket varierat och funktionellt då jag satsar på att fixa klassikern. Mycket träning utomhus! :)

  Svara
 34. Malena

  passande tävling med tanke på de skiftande temperaturerna vi har i Sverige. Gäller att ha bra underställ ;)
  Jag ska återuppta min utomhus cykling och ge grabbarna en välbehövd utmaning. Kommer kräva en blandning av styrka och konditionsträning, vilket jag kommer roa mig med både inom-&utomhus.

  Svara
 35. Johanna K

  Jag ska flytta till Norrland i sommar. Närmare bestämt till Sundsvall. Där tänker jag ta upp löpning, något som jag aldrig gjort tidigare. Vi har en stuga ute på landet med en badplats 8 kilometer därifrån. Jag ÄLSKAR att bada. Så sommaren kommer att bestå av intervallträning till badplatsen och i slutet av sommaren ska jag ha ork nog att springa upp för Södra berget.

  Svara
 36. Mimmi

  Rolig tävling :) Jag ska flytta till Stockholm i början av juni och kommer inte ha gymkort under sommaren (då jag får ett genom jobbet i höst först) så därför kommer det blir mycket löpning och powerwalks varvat med styrka på egen hand hemma. Det blir variation mot min vanliga träning då jag i huvudsak tränar pass på gym. Variation i träningen är ju bra så det blir spännande och så kommer jag vara riktigt taggad för pass i höst igen.

  Svara
 37. Mandy

  Jag tänkter förbättra min hälsa i sommar då jag senare tid inte sköt mig som jag borde. Träningsmässigt blir det mest promenader med mina nyinköpta Bungypump stavar samt ett gympass i veckan då jag kan träna lite styrka.

  Svara
 38. Cherie Mårtensson - Vägen till Tjejmilen

  Barnvagnspromenader, löpning (träna inför första tjejmilen) och lite styrka hemma. Sen blir det givetvis promenader ner till stranden och lite träning längst vattnet. Man behöver väll inte ligga still och sola hela sommaren ;)

  Svara
 39. Anna E

  Jag tänker cykla och simma så mycket det går ute. Sen blir det ett och annat pilatespass hemma.

  Svara
 40. Ida Gustafsson

  Perfekt tävling för mig som insett att jag tränar löpning i t-shirt av bomull…=) Jag ska springa tjejmilen första sptemeber. Jag har aldrig sprungit så lång tidigare och geomför nu marathon.se´s träningsprogram, ”klara milen på 60 minuter”. Det är mitt hålla mig i form knep i sommar=)!

  Svara
 41. Jessie

  Jag ska för första gången utmana mig att börja springa. Att småjogga några kilometer några gånger har jag försökt tidigare men nu vill jag verkligen försöka mig på att springa en sträcka på en mil. Jag har gått sträckan ett antal gånger men tänkte nu börja intervall jogga för att förhoppningsvis klara av att springa sträckan. Jag går på pass annars på Sportlife men på sommaren vill man ju vara ute så mycket som möjligt. Jag inspirerades av din löparglädje och hoppas att jag också kan få spring i benen :)

  Svara
 42. Jenny J

  Jag hoppas på att kunna fortsätta med min cykling, indoor walking och lätt styrketräning samt så mycket promenader som mina fogar tillåter fram tills vår bebis kommer, någon gång i juli om allt går som det ska. Efter det hoppas jag på många långa barnvagnspromenader innan jag kan öka upp min träning igen. Jag ska njuta av god härlig mat och den härliga årstiden!

  Svara
 43. Soffis

  Åh jag skulle verkligen behöva lite nya träningskläder – jag är nämligen efterlängtat gravid men typ 1-diabetiker vilket med alla hypoglykemier gjort att jag redan lagt på mig lite för mycket…

  Så för min skull och för bebisen skull MÅSTE jag hålla igång i sommar. Min grundplan är 1 tim fysisk aktivitet dagligen – vad som helst – som gör mig svettig. Jag måste. Det finns inga alternativ!

  Svara
 44. Emma Vuckovic

  Jag ska fortsätta träna som vanligt men lägga till fler utomhusaktiviteter såsom löpning i skog och på stranden. Vara ute och busa med mina barn och äta massor av grillat med fräscha sallader som tillbehör! Jordgubbar och vattenmelon blir det också mycket av!

  Svara
 45. Lisa

  Mitt gymkort går ut nu i maj och jag ser ingen anledning att köpa ett nytt på en gång. I sommar kommer det därför att bli mycket löpning och som komplement till det blir det funktionell styrka med kroppen som vikt. När det kommer till maten så tycker jag att det är otroligt fräscht med sallad på sommaren och de går dessutom att variera i oändlighet!

  Svara
 46. Hanna

  I sommar ska jag ägna mig åt tidiga morgonlöppass för att få vistas i den friska luften innan det blir för varmt och sedan kunna ta vara på resten av dagen och njuta av det varma vädret. Förutsatt att det blir en bra sommar då vill säga =)

  Svara
 47. Johanna

  I sommar kommer jag springa mycket i skog och i stan, morgon som dag som kväll. Det varvat med styrkeövningar hemma på min altan. Ska försöka få med mig min syster så att vi kan bilda ett litet minigym ute på trädgården. Det brukar oftast sluta i lite galen dans också och en hel del skratt, vilket är mycket bra träning för magmusklerna!

  Svara
 48. Isabella

  Jag kommer att träna i pass på gym som jag tycker är roligt och jag blir peppad. Sedan kommer jag även att cykla med mannen.

  Svara
 49. Therese - lotusmamma

  Jag ska fortsätta med min yoga och meditation i huvudsak men kompletterar med funktionell styrketräning och intervallpass. Förutom detta hoppas jag på en underbar sommar som inspirerar till mycket aktivitet utomhus som bad och sim, bus, lek, hoppa hopprep och cykling med barn och familjen.
  Ha det gott!!

  Svara
 50. Cici

  Sen jag fick barn så har jag blivit mer medveten om vardagsmotionen och vill smitta av mig på mina barn. Så tanken är cykelutflykter plus att jag byter jobb i sommar endast 5 km bort så jag har köpt min första ryggsäck som ska passa för transportlöpning från jobbet! Så nu håller jag tummarna på att lyckas ge mina barn naturlig inspiration!

  Svara
 51. Sonja

  Jag kommer fortsätta med min ”vardagsmotion” som består av cykling med min underbara hund Dylan, cirka en timme varje dag, och så tar jag cykeln till jobbet, vilket är ca 7 km. Uppå detta har jag nu börjat byta ut 2-3 av cykelturerna med Dylan mot löpning i skog och mark istället, vilket kommer bli ännu skönare i det underbara sommarvädret. Jag tänker också köra styrka med min pilatesboll, både inne i den svala lägenheten och ute i det gröna gräset. En och annan yogatimme kommer det också bli. Och – inte att förglömma! – jag tänker simma. Jag älskar att simma! Vilken härlig sommar det kommer att bli.

  Svara
 52. Therese

  Jag tänker träna utomhus så mycket som möjligt och eftersom jag satsar på Ironman i augusti så kommer jag cykla, springa och simma så mycket jag bara hinner med och orkar. Framför allt ser jag fram emot de riktigt långa, lugna cykelpassen längs smala, näst intill otrafikerade vägar i kustbandet här nere i Halland. Det är såna pass som inte bara bygger styrka och kondition och gör kroppen redo för min stora fysiska utmaning, utan som också gör gott för själen.

  Svara
 53. Kicki

  Hej!
  I sommar fortsätter jag att instruera BodyPump och CXWORX samt att träna inför Sthlm Halvmarathon! Jag tycker om att börja dagen med ett löppass innan det blir för varmt, och löparskorna följer alltid med på semestern! I år styr vi bilen mot Gardasjön i Italien!

  Svara
 54. Amalia

  Hello, i sommar tänker jag fortsätta träna gruppträningspass som jag gör året runt. Tänker se till att alltid ha en väska packad eftersom att jag sommarjobbar så vet man aldrig när man har tid. Så det kommer att bli att ta alla chanser man får att träna. Mest för att träna på sommaren är den bästa känslan på hela året, man kan vara hur nöjd som helst året runt men under sommaren är det helt underbart när solen skiner. Det gör att energin fördubblas, vilket också gör att sommar träning är så speciellt underbar.

  Svara
 55. Britt

  För att hålla mig i form i sommar ska jag varva långa promenader och härliga joggingturer tillsammans med min hund. Det kommer bli varierad terräng, både stadslöpning varvat med härlig natur längs med sjöarna som finns här. Uppskattar löpningen extra mycket på sommaren för det är så lätt att bara dra på sig skorna och ge sig och njuta av den underbara naturen.

  Svara
 56. Ilona

  Jag kommer att fortsätta köra mina styrke timmar i sommar, men variera mej inom hus och utomhus. Ska bygga en lite bana utanför gården med diverse saker, även använda kommunens frilufts område som har suveräna löp/stavgångs banor och naturgym.
  Kommer även att vara ute på sjön o ro en del och givetvis simma runt den om temperaturen blir varm.
  Hunden ska få sina sträckor oxå som blir blandning av gång/Jogg.
  Jobbar hela juli så då får man passa på att utnyttja dom varma ljusa kvällarna.

  //ilona

  Svara
 57. Johanna Svensson

  Eftersom mitt sommarjobb inkl. jour kommer ställa till vardagen, kommer det bli mindre tid i gymmet och mer löpträning ute i skogen under de härliga sommarmorgnarna. Då är det svalt och skönt och skogen är sådär härligt mystisk.

  Svara
 58. Malin Stang

  Är lärare och sommar = sommarlov = Massor av tid till att vara UTE!

  Gymmet får vila och det blir ridning, klättring, löpturer i skog och mark, cykelutflykter och så varva med lite funktionell hemmaträningsstyrka som kanske inte är så rolig, men nyttig!

  Svara
 59. Caritha

  Vilka fina kläder! Jag skall springa Götebergsvarvet om 1½ vecka, sen är blir det Lidingöloppet till hösten, så mycket härlig löpning kommer det att bli under sommaren. En hel del cykling skall det nog hinnas med också.

  Svara
 60. EmmaP

  Har planerat vansbrosim och lidingölopp så det blir simning i början på sommaren för att sen börja springa allt mer. Ska köpa en racer och börja smygträna för nästa års vätternrunda också :D

  Svara
 61. Tess

  Jag försöker få in motion i vardagen så gott det går! Jag cyklar till jobbet, 1,5 mil per dag. Sedan har mitt mål detta året varit att förbättra min kondition, och få tillbaka glädjen att springa! Det har vart motigt vissa perioder, men nu har jag tom sug efter att få ge mig ut och springa! Och detta gör mig faktiskt väldigt stolt över mig själv!!

  Svara
 62. BMH

  Jag ska träna massor och passa på att vara utomhus! Cykling, ridning, simning och löpning. Och lite gym så att jag behåller min styrka :) och som ett kvitto på all träning ska jag springa halvmaran i september för första gången. Jag känner mig så peppad!!!

  Svara
 63. Michaela

  Hej!
  Eftersom sommaren jag gärna vill vara ute under sommaren kommer min träning till största del att bestå av löpning, simmning och funktionell träning. Regniga dagar är även perfekta att spendera på gymmet! I matväg blir det mycket sallad färsk från grönsakslandet och långa proteinrika frukostar. :)

  Svara
 64. Therese

  Jag ska verkligen hålla igång i sommar, bor vid havet så jag ska ta en simtur lite då och då, men framförallt ska jag börja varje morgon genom att ta mig igenom joggingspåret hemma på 6 km, det kommer säkert inte vara roligt om vädret är dåligt men känslan efteråt är helt underbar! Har även börjat med 100 pushups och 200 situps, får se hur detta går.

  Psst, såg detta också. Inte helt oväntat men ändå roligt!!
  http://toppen.nu/träningsbloggar-på-nätet.html

  Svara
 65. Jessica

  I sommar blir det en blandad kompott! Kör rätt mycket yoga just nu, det känns mjukt och bra för en reumatiker-kropp, och sen kommer det att bli en massa cykling kombinerat med ett och annat styrkepass :)

  Svara
 66. Petra

  Jag har äntligen kommit igång att träna igen efter två täta graviditeter som har slitit på kroppen. Nu är jag så peppad att fortsätta med mina joggingrundor (med kort effektiv styrketräning efteråt) även i sommar:) Behöver verkligen nya kläder (tränar i gamla tights och vanliga T-shirts nu)! Håller tummarna! Kram

  Svara
 67. Sofia Finnkvist

  Utomhusträning i massor!! Löpning, cykel, simmning och funktionell styrka med naturen som redskap. Anmälde mig till ett triathlon för att verkligen hålla motivationen uppe, samt att jag vet att det kommer en tävlingssäsong juijutsu i höst och då vill man att grund konditionen och styrkan ska vara på topp :)

  Svara
 68. Marit

  Jag har precis påbörjat min resa mot ett hälsosammare liv och ett bättre välmående. Har som mål att blir friskare, starkare och piggare. Har precis skaffat en träningskompis och ska träna på gym 2-3 gånger i veckan och kombinera med promenader/pw. Har som mål att kunna jogga 5 km efter sommaren. Dessa kläder vore en perfekt spark i baken för min motivation!!

  Svara
 69. Sara

  Perfekt tävling då jag som rätt fattig student nu börjar få allvarliga hål i min träningsgarderob… I sommar löptränar jag runt den vackra Årstaviken och kompletterar med core- och styrkeövningar hemma på vardagsrumsgolvet. Perfekt kombination om du frågar mig!

  Svara
 70. Hanna

  Hej!
  Jag är 17 och sommarjobbar ute på landet några kilometer från havet och jag blir lätt uttråkad när jag inte jobbar så jag är ute mycket och går och springer i omgivningarna. Eftersom jag bor där ute själv lagar jag min egen mat och gillar verkligen att försöka laga så nyttigt (och gott) som möjligt. När jag sedan bor hemma tränar jag 2 boxpass och 1 gemensamt styrkepass i veckan. försöker även att komma ut och springa/jogga emellan åt och såklart badar jag en massa!

  Svara
 71. frida dahlin - att träna som reumatiker

  Jag ska framför allt se till att lyssna på kroppen och träna när det känns behagligt, och inte påtvingat. Jag ska fortsätta variera träningen, framför allt löppassen, och alltid ha pulsband på mig för att veta hur effektiv träningen blir. Dessutom ska jag fokusera mycket på styrkeövningar med lätta vikter och mycket mer kontroll och balans, vilket är viktigt för mig som reumatiker. Inspirationen kommer jag hämta från olika träningsbloggar och träningstidningar. Dessutom ska jag prova på något som är nytt för mig – gruppträningar!

  Svara
 72. Yvonne

  I sommar fortsätter jag med pw’s och jogging, målet är att få upp kondisen så att jag kan springa spåret i närheten av där jag bor. Har inte så mycket tid till annat då jag jobbar långa dagar utomhus i en nöjespark (skrattet där kanske tränar magen?), men när jag är ledig tänker jag också simma och utforska landsvägarna med cykeln.

  Svara
 73. Corinne

  Jag ska fortsätta att springa och spela tennis. Ska bli härligt att börja spela ute nu och så har vi fått två timmar till i veckan – superkul!

  Svara
 74. Idun

  Jag ska (äntligen!) börja löpträna igen nu när våren kommit igång och efter att ha fått efterlängtad astmamedicin – äntligen kan jag träna utan hinder och dessutom andas normalt!

  Svara
 75. Cindy

  Jag kommer framförallt att satsa på löpning, passar mig bra då det fungerar var jag än befinner mig. Kräver inte heller en massa utrustning vilket är praktiskt om man är på resande fot. Älskar att springa tidigt på morgonen för att sedan ha fullt med energi till andra aktiviteter med familj och vänner. Avslutar gärna löprundan med lite övningar för bål och rygg.

  Svara
 76. Jenny

  Jag ska ta med mig barnvagnen till 400-metersbanan och springa 15 varv medan lillskrutten sover. Ibland kommer jag ställa vagnen i krönet på backen utanför vårt hus och springa uppför minst 10 gånger. Altanen hemma ska utnyttjas till uteträning; kanske lite utfallsgång, armhävningar, plankan, knäböj, burpees, ja, det finns ju oändligt mycket roliga och utmanande övningar :-)!

  Svara
 77. Emily

  Hej!
  I sommar ska jag jobba som tidningsbud, har gjort flera somrar i rad, och tycker det är superkul :) Jag cyklar in till mitt område (ungefär milen), sorterar tidningarna och sen är det bara sätta igång å springa i trapporna. Det tar ca 3 timmar att dela ut alla tidningar. Har aldrig testat å mäta hur långt jag springer men det blir en hel del och så träffar man trevliga morgonpigga människor. Sen bär det av till gymmet för att träna igenom hela kroppen och så cykla hem igen.

  Så det blir cykel->löpning->gym->cykel och det känns varken som träning eller jobb för jag har så roligt å bara flyger fram :)

  Svara
 78. Linn

  I sommar ska jag förbereda mig för mitt livs första och största idrottsutmaning – nämligen Vasaloppet 2013. Det blir mycket cykling, intervaller, styrketräning och stavgång. Sedan ska jag såklart fjällvandra så mycket jag hinner också! Fjällvandring ger en ro i själen :)
  Kommer att bli en härlig sommar!

  Svara
 79. Sara Jonsson.

  Eftersom jag tillslut lyckats börja gilla löpning förstår jag helt plötsligt varför alla redan löpfrälsta hyllar denna trevliga träningsform. Nu är jag också där! Det är så enkelt, så lättillgängligt och skönt. Tillsammans med någon annan eller själv. I fint sommarväder eller regn. Upp och ner för backar eller längs havet. Överallt kan man springa och det är det jag längtar till i sommar. I sommar ska jag springa!

  Svara
 80. Hanna

  Under sommaren hoppas jag hålla igång min löpning som jag kommit igång med ordentligt nu under våren. Dessutom skall jag försöka lägga in lite funktionella styrkeövningar och ordentligt med stretch så hela kroppen får en genomkörare. Förhoppningsvis hinner jag med några rundor på racercykeln också :)

  Svara
 81. Sara

  I sommar ska jag arbeta utomlands, sex dagar i veckan och långa dagar. Det hårda arbetet gör att jag kommer att fokusera på träning som får mig att må bra och gör mig avslappnad; jag ska utnyttja att jag kommer att jobba på en ö genom att simma mycket, jag kommer att funktionsspringa till/från jobbet och varva med styrketräning hemma med kroppen som vikt. Mitt sunda liv har hållit i ett halvt år nu (jubileum idag faktiskt!), jag tänker inte låta en stressfylld sommar dra ner mig när jag vet att jag bara mår så mycket bättre av att träna!

  Svara
 82. Anna

  Jag jobbar oregelbunda arbetstider som sjuksköterska så för mig gäller det att fortsätta träna för att orka både psykiskt och fysiskt. Cyklar till och från jobbet för vardagsmotionen, rör mig mycket på jobbet och så varierar jag mellan löpning, styrketräning i gymmet och corepass.
  Tack för en grymt bra blogg!

  Svara
 83. Malin

  Jag satsar på stockholm marathon i början på juni, och därefter tänkte jag lägga mer fokus på styrketräning för att bygga en stark och hållbar kropp som tål ännu mer löpning i höst. Jag kommer även underhålla konditionen (och solbrännan) med lugna långpass och kanske lite kravlösa intervaller. Jag älskar att springa till en badplats, ta ett dopp och sedan nedsvalkad springa hem igen, så det tänker jag passa på att göra!

  Svara
 84. Ida

  I sommar ska kroppen trimmas i toppform. Just nu ligger fokus på konditionsträning men i sommar planerar jag att varva tung styrketräning med lätt löpning i skogen, långa skogspromenader, yoga och cykelturer till jobbet. I slutet av sommaren planeras en utflykt till Kebnekaise och Kungsleden!

  Svara
 85. Annelie

  Jag kommer jogga och gå powerwalks med barnet i vagn. Samt köra styrketräninghemma i tabataintervaller- min nya favoritträning.

  Svara
 86. Jenny

  Jag ska springa några lopp i sommar/höst så min sommar kommer att innehålla mycket löpning men även en del ”Insanity-träning” och hemma-styrketräning.

  Svara
 87. Tove

  Jag ska främst orientera, vilket är den sport jag älskar ;) och gå ut på löpträningar. Men det kommer nog bara bli löpträningar och styrkeövningar 2 ggr i veckan, för jag tänker vara ute och röra på mig, simma, cykla, kasta frisbee, spela brännboll, öva på att kicka med bollen, så jag även får en jämn och fin solbränna ;) och styrkeövningarna är framförallt armar och ben, ben för att orka springa mer, och armar för att vi bygger garage nu, och då behövs det att man kan lyfta lite brädor :) men mest för att det är en skön känsla att vara i hyfsad form :D

  Svara
 88. Sofia

  Jag hade faktiskt tänkt att träna på precis som vanligt. För mig fungerar det bäst att inte skilja så mycket på sommar- och vinterträning. Jag får snarare mer energi av värmen och solskenet (dock får det bli tidiga löprundor) men jag tar det inte ”lugnare” bara för att klimatet förändras. Det beror nog på att jag som student inte har något ”sommarlov” utan arbetar heltid hela sommaren – genom att hålla igång träningen som vanligt får jag energi och känner mig stark :) Jag unnar mig inte glass i sommar utan jag unnar min kropp sådant den mår bra av, vardagsmotion och bra mat. Det blir lätt en stor grej av säsongerna annars, under våren hetsar många med ”beach 2012″, ”unnar sig” dålig mat under sommaren och har svårt att komma igång med träningen under hösten. Frosseri under jul och sedan hetsbantning i januari innan nästa ”beach-hets” börjar. Jag tar avstånd från detta och lever på samma sätt oavsett vilken månad på året det är :)

  Svara
 89. Emma

  I sommar tänker jag åka rullskidor, skate och klassiskt, långpass och intervaller. Löpning blir det också, där tänker jag variera mellan långpass, intervaller, backpass. Har inför denna sommar köpt riktiga trail skor så det kommer även att bli riktiga terrängpass över myrar o dyl.

  Svara
 90. Ida

  Jag kommer att träna med min PT till början på juli och sen tänker jag fortsätta träna på samma vis som vi har gjort, högintensivt varvat med styrka. Jag lär mig så mycket av honom varje gång så jag ska använda all denna kunskap och hålla i träningen under sommarmånaderna. En och annan löptur i de norrländska skogarna står också högt på min sommarlista!
  Sommaren är den bästa träningstiden tycker jag, dygnet är längre så man hinner mer samt att det är så ljust och härligt ute så inga ursäkter finns ;)

  Svara
 91. Millis

  Jag behöver absolut nya träningskläder. Har gått ner över 16 kg över vintern och skulle behöva fler träningskläder inför sommaren. Jag älskar mitt nya sunda liv och min ”nya” kropp och den ska jag fortsätta skämma bort med löpning. Ska flytta gränserna och börja nosa lite på traillöpning. Ska springa lite millopp, bl a Tjejmilen i Sthlm och Musselloppet i Lysekil. Som lite extra belöning ska min kropp även få lite yoga och funktionell styrketräning ute i det fria. :o)

  Svara
 92. Sofia L

  Mitt fokus kommer bli att träna överhuvudtaget, har registrerat min träning de senaste 6 åren och det är alltid en dipp under sommaren. Det kommer framförallt bli styrketräning de veckor jag bor hos pojkvännen, och löpning när jag bor hos föräldrarna. Förhoppningsvis kan jag köra lite pass med mamma och min bror också, då ska jag se till att det blir jobbigt för dem :).

  Svara
 93. Ida

  Hej! I sommar ska jag fortsätta med att löpträna och eftersom jag ska vara bortrest nästan hela sommaren blir detta en stor utmaning! Jag ska även försöka lägga lite mer fokus på styrka för hela kroppen.

  Svara
 94. Martina

  Jag kommer fortsätta som vanligt, kanske lite mer löpning än innan. Sedan blir det många härliga sommaraktiviteter som massor utav golf, beachvolleyboll och simma i kalla sjöar. Träna under sommaren är nästan ett måste, speciellt då jag inte gillar värme och de flesta gym har underbart skön luftkonditionering….

  Svara
 95. Angelica

  Jag ska passa på att utnyttja alla träningsmöjligheter som kommer med sommaren: simma, spela beachvolleyboll, cykla och allt sånt som får mig att må bra samtidigt som jag tränar. Självklart med trevligt sällskap.

  Svara
 96. Jenny À

  Jag ska fortsätta cykla till jobbet som jag gör varje dag. Jag tränar löpning och har anmält mig till Blodomloppet och Midnattsloppet. Vår lokala idrottsklubb ordnar utegympa à la Friskis och Svettis på sommaren på en stor gräsmatta. Sist men inte minst en massa härliga bad!

  Svara
 97. Träningsasa

  Sommarträning är underbart för då behöver man ine så mycket klädet det är min första tanke. Junimånad blir cykelfokus inför vättern. Sedan blir det att nyttja skog och mark för löpning. Lite tabataintervaller på gräsmattan mellan badminstonspelen med barnen blir det nog också.

  Svara
 98. Aniika

  Jag har senaste halvåret kommit i bra form, och kommer ägna sommaren åt att toppa den? Hur? Jo, genom att hoppa, springa, lyfta och pressa! :)

  Svara
 99. Ewe

  Jag kommer att flytta hem till föräldrarna i sommar så jag kommer att få vara uppfinningsrik i min träning. Min plan är att bygga en träningsbana med stationer, t.ex. med gamla bildäck, lastpallar och annat som man kan hitta på landet. Hantlarna och pilatesbollen åker även med i packningen för de klarar jag mig inte utan och sen kommer jag vissa dagar att cykla till jobbet (2 mil enkel väg). Bara för att gymmet inte finns tillgänligt så slutar jag inte träna för det!

  Svara
 100. erika m

  I sommar ska jag gå morgonpromenader, köra korta effektiva pass på gymmet och sen njuta av långa cykelrundor på racern tillsammans med min sambo :)

  Svara
 101. Emma G

  Eftersom jag är gruppträningsinstruktör kommer jag fortsätta instruera ca 3 pass/v eftersom jag ÄLSKAR att inspirera andra till att träna och få resultat utav sin träning! Detta ska jag varva med löpning (rastar på så sätt hunden samtidigt), styrketräning 1gång i veckan och sedan SKA jag yoga ut mina stela cykelmuskler!
  Träning är en livsstil för mig! :)

  Svara
 102. Marie Ängelid

  Sommar = utomhusträning = mycket löpning. Halvmaran i september är mitt främsta mål.

  Svara
 103. Hanna

  I sommar blir det simning och yoga och styrka. Skonsamt och ett stort steg bort från min löpning/cykling pg.a skada. Så för bästa hälsan och för ett bibehållet psyke blir det mjukt men rörelse!

  Svara
 104. Anna

  Det kommer bli mindre gymträning till förmån för ute-träning med trx! Jag kommer cykla ut till torpet på eftermiddagarna och hänga upp trx-banden i en trädgren och köra. Extra fokus på bålstabilitet. Sen ett dopp i Mälaren för att svalka av sig :)

  Svara
 105. Karin

  Haft ett underbart träningsår som ska underhållas ordentligt. Har precis bokat in en ögonoperation för att kunna träna effektivare utan glasögon som halkar ner på näsan. Jag vill fortsätta med breddträning, easyline och spinning på gymmet samt löpträning. OCH studsmattan med barnen- härlig träning för mig och glada skratt samt superkvalitet och mystid med barnen. Hälsa är verkligen positiva endorfiner – att kropp och själ mår bra. Mat gäller allt i lagom mängd – man måste få njuta på många plan under sommaren!

  Svara
 106. MalinJohanna

  Det här ska bli sommaren då jag lär mig mer om barfotalöpning! Dessutom ska jag cykla, både till vardags och för nöjes och motionens skull. Siktar på totalt ca 200 mil cykling i sommar.

  Svara
 107. Frida

  Så perfekt tävling då jag tycker min garderob är lite väl svart…
  Mitt mål innan juni är att kunna springa en mil (är nästan där) och i sommar ska jag ha som mål att kunna klara av att springa 1.5-2 mil innan september. Tycker det är kul att ha ett mål som inte leder till en faktiskt löptävling utan som endast är för min egen vinnings skull. Jag ska även träna kettlebell utomhus och lära mig surfa eftersom att plaska i vattnet är en favoritsyssla för mig på sommaren!

  Svara
 108. Anna

  Jag drömde om att 2012 skulle bli mitt åt. Det har inte börjat så bra med ett hopparknä, men med sommaren så ser jag lite av ljuset och jag hoppas på en fantastisk sommar där jag ska kunna springa Kungsleden från Abisko till Nikka. Dessutom klara Vätternrundan, Vansbro och Lidingöloppet och kunna stoltsera med En svensk klassiker- precis som jordgubbar!

  Svara
 109. Josefin

  Jag tänker inte bara behålla utan förbättra, jag ska först jobba som lokalvårdare 8 h per dag 5 dagar i veckan på ett stort sjukhus. Sen tänker jag variera mig! Cykla, springa – och upptäcka nya stiga i skogen, pw och styrketräna!

  Svara
 110. Linda

  Jag fortsätter med mina pass på SATS.
  Det jag lägger till blir hopprep och löpning. Löpningen kommer att bli transportlöpning till och från jobbet, med en extra sväng när jag vill göra längre distanser.

  Svara
 111. Jessica S

  Det blir naturlig vardagsmotion med familj och barn. Mycket promenader, simning, fotboll, basket, vattenkrig, studsmatta, kull, under hökens vingar, bärplockning – ja allt mellan himmel o jord! Bara massa skoj och inga måsten!

  Svara
 112. Camilla Sandmark

  Hej Terese!
  Jag ska efter en längre tids sjukdom bygga upp en bra hälsa igen som den innan jag blev sjuk. Ska börja så smått med att låna grannarnas hundar och gå ut i skog och mark och bygga upp konditionen. Grannarna har hundkennel,så det blir nog inga problem. Jag gillar också att cykla och att simma så det känns som om jag har tur med årstiden för jag är helst ute och motionerar. Sen när hösten kommer så hoppas jag att jag känner mig så pass stark att jag vågar mig på att köpa ett kort på gymmet och att jag kommer att fixa träningen där! Förra året hann jag inte många pass innan jag blev sjuk.

  Svara
 113. Veronica

  Jag kommer att vara mycket i sommarstugan med min sambo och ettåriga dotter. Där blir det mycket löpning kompletterat med paddling!

  Svara
 114. Julia

  Sommarträning för mig är att ta hand om vår kolonilott där vi odlar egna grönsaker och bär. Man är ute i solen och det är alldeles underbart! Och så cyklar man för att komma ditt och sedan hem igen. Massvis med vardagsträning!

  Svara
 115. Helena

  Eftersom mitt första mål är att ta mig runt Sth marathon är träningen redan i gång, men för att inte låta latmasken ta över efter det har jag sedan länge anmält mig till ett halv mara i juli och hoppas att jag får en anmälan till midnattsloppet av min make i födelsedagspresent!;) Så utöver vardagsmotion med familjen i sommar så blir det tre löppass i veckan i varierade former kombinerat med styrka.

  Svara
 116. Hanna

  Jag tränar triathlon – rolig och varierande träning som dessutom sker utomhus i det (förhoppningsvis) fina vädret! Jag är nu, ca ett år sedan jag fick barn, anmäld till min första halv-iron man (1,9 km simning, 9 mil cykling och 2,1 mil löpning). Håll tummarna att jag överlever! :-)

  Svara
 117. e.a.

  Åh, vilken rolig tävling! Jag ska passa på att träna på gymmet lite extra under de perioder jag är hemma. På sommaren flyr alla gymmet och då tycker jag det är perfekt att gå dit lite extra. Det blir en lite mysigare stämning på passen och man kan passa på att få lite extra tips från instruktörerna.
  När jag är ute och reser så blir det självklart en massa löpning, då kan man passa på att upptäcka nya platser, då man kommer mycket längre på kortare tid, jämförelsevis om man går. Funktionell träning är perfekt att göra i skogen eller på stranden, jag brukar alltid packa ner ett gummiband, det tar ingen plats. Jag längtar redan till alla roliga sommaräventyr!

  Svara
 118. Ann-Sofi

  Jag ska ha åtta veckors semester (tjohoo!) och kommer vara utomhus med mina barn så mycket det går! Vi ska bada, leka, cykla, ta skogsutflykter osv. Dvs mkt rörelse i leken.
  Däremellan kommer det bli en hel del löpning och säkert ett och annat gymbesök under regniga dagar.

  Svara
 119. Katrin

  Jag tänker bege mig ut i skogen i sommar och träna löpning. Bra träning, frisk luft och skön fågelsång i ett.
  Tänkte även testa att bege mig rakt ut i obanad terräng. Ska tydligen vara bra för att stärka fötterna och kul att variera sin träning

  Svara
 120. Maria Westin

  Hej! I sommar ska jag springa från både mygg och björn – snabbt ska det gå :) Sen blir det styrketräning för att kunna brottas med dom om jag inte kan springa tillräckligt snabbt!!! Både hängslen och livrem som man brukar säga…

  Svara
 121. annica

  Jag har precis bokat PT-timmar 10 veckor framöver då jag behöver hjälp med att träna lagom pga misstänkt spricka i en disk. Hoppas verkligen vi kan få bukt med det tillsammans.

  Svara
 122. Tina

  Jag kommer att fortsätta med min löpning och styrkan kommer jag köra i form av KB, ute naturligtvis de dagar vädret tillåter:-)

  Svara
 123. Sara

  Jag kommer ägna sommaren åt promenader – bra för kropp & själ. Genomgår en separation och ingen terapi i världen fungerar bättre än snabba promenader.

  Svara
 124. Anja

  Tack för en bra träningsblogg! Frågar man mig så ska sommarträning innehålla dessa ingredienser för att vara som bäst:
  – träningen ska ske utomhus
  – den ska ske tillsammans med andra, för sommaren är ju vår bästa umgängessäsong!
  – det ska vara något som man tycker är riktigt roligt och utvecklande, men som man kanske inte har möjlighet att utöva de andra årstiderna.

  För min del är valet enkelt: tennis utomhus en ljummen sommardag tillsammans med en partner man tycker
  om att spela mot, det är riktig träningslycka! Jag har spelat tennis i flera år och om somrarna har jag spelat det som allra mest. Då jag fortfarande tycker att det är lika kul så räknar jag med att spela mycket denna sommaren med. Och snart är det dags! :)

  Svara
 125. A-M

  I sommar är min plan att fina dagar blandar jag joggingturer med powerwalks och egen styrketräning (funktionell), de dagar det regnar ska jag antingen gå på pass som cykel, zumba, powerstep, shape osv eller gymma. Dessutom har jag fått sommarjobb relativt nära mitt hem så ska även passa på att cykla, finns inget skönare än att känna brisen en varm sommardag! Genom att cykla till och från jobbet ser jag till att få lite vardagsmotion varje dag, en ny vana jag gärna behåller!

  Svara
 126. care69

  Jag är gärna med!
  För min del blir det promenader, promenader och promenader. Just nu är det bara det som fungerar pga min knän.
  Har länkat:
  http://care69.blogspot.se/2012/05/7-maj-vinn-traningsklader-fran.html

  Svara
 127. Alexandra

  Jag kommer definitivt fortsätta springa i mitt älskade Hagaparken och skulle gärna fylla på mitt knappa förråd med träningskläder! Jag kommer dessutom äta med LCHF som min lilla hydda verkar må toppen av, rensa skallen och fylla på med energi.

  Tack för en toppenblogg!

  Svara
 128. Spacegirl

  Jag tänker cykla, promenera och simma. Det mår jag bra av och jag ska ha semester, det är välgörande för både kropp och själ.

  Svara
 129. Amanda

  1. I sommar kommer jag få min motion när jag umgås med barnen. Det kommer bli bad, lekparksbus, cykelturer, skogspromenader m.m. Kvalitetstid när den är som bäst! ^^ Utöver det går jag också till gymmet på härliga danspass, Sh´Bam, Zumba och Afrikansk dans.

  Nu hoppas jag på turen att vinna lite fräsha träningskläder.

  Länkar också här:
  http://creyla.blogg.se/tavlingar/2012/may/tavling-set-med-traningsklader-fran-icebrea.html

  Svara
 130. Ulrika

  I sommar tänker jag fortsätta springa mot mitt mål att klara av att springa tjejmilen men även för att klara mina delmål som är loppen i en tjejklassiker, det blir en härlig variation på träningen. Men min hälsa är ju även att äta god och nyttig mat och att få umgås med min härliga familj, så det ska jag ju också göra förstås :)

  Svara
 131. Elin

  Hej,

  Under sommaren byter jag ut spinning och inomhusträning mot cykling och löpning (varierat mellan intervall, distans och cross).

  Jag älskar att utmana mig själv och har bl .a anmält mig till TjejVättern, Tjejmilen, Halvmaran, Lidingöloppet mm. För mig fungerar toppen att ha mål att sträva efter :)

  Och för att höja må bra känslorna snäppet högre så kommer jag att njuta av goda vänners sällskap, god mat och såklart av glass :p

  Svara
 132. evamar

  I sommar är utmaningen att fortsätta träna när alla rutiner i övrigt ändras under semesterveckorna. Jag vet att det brukar kunna bli ett avbrott som håller i sig långt efter att semestern är slut. Målet är alltså att hålla i gång och planen är att vara med i den utegympa som vår förening ordnar under sommarveckorna. Så får vi se hur det går…

  Lite nya kläder vore såklart en inspiration. :)

  Svara
 133. Ida B

  Hej!

  Jag är mamma till två små underbaringar. Det gör det svårt för mig att hinna med träning. Men den träningsform jag gillar bäst är promenader och stavgång. Så i sommar blir det promenader med vagnen på kvällarna när barnen ska sova! Det samma blir det om några veckor när vi åker till Mallorca, då ska vi utnyttja de fina strandpromenaderna!

  Detta settet vore toppen då jag gått bort 10 kg detta året, och 25 kg sen förra sommaren, så har inga snygga sköna träningskläder som passar.

  MVH
  Ida B

  Svara
 134. Stina

  JAg ska ge mig på löpning igen. Något som jag var beroende av tidigare, men inte kunnat ta upp pga extrema foglossningar. Nu har jag repat mig nästan helt och har buggt upp bålstyrka och bäckenbottenmuskulatur inför vad som komma skall. Dessutom har jag kört mycket benstyrka (och lite mindre armstyrka) för att vara förberedd. När jag började springa från början gjorde jag det i mitt yrke och jag började med ett schema från marathon.se (5 km på 12 veckor) och det är det schema jag tänker följa i sommar!

  Nu jädrar ska jag bli beroende igen :-) Älskar att springa!

  Kram Stina

  Svara
 135. Malin

  Då jag tänker jobba hela sommaren så blir det inte så mycket semester för min del, men jag tänkte ändå ta mig ut i naturen. Jag som aldrig gillat att springa har den senaste tiden känt mig riktigt sugen på att dra på mig en par bra träningsskor och ta mig ut i skogen på en runda. När man är motiverad blir träningen ännu bättre, så därför har jag valt att sätta upp mål som att få en vältränad kropp såsom när jag simmade mycket i tidigare tonåren. För det krävs en motion samt en hel del träning av magmusklerna. Så för min del blir det löpturer och situps i sommar!

  Svara
 136. JoHaNNa - Alltid Ny Tävling På Måndagar!

  meningen är att jag ska fortsätta styrketräna och träna på crosstrainer även nu under sommaren. men jag känner hur motivationen försvinner. så vore super kul me nya träningskläder så att motivationen kommer tillbaka :D

  Svara
 137. Johanna Johnsson

  I sommar kommer jag tveklöst satsa på utomhusträning efter all gymnträning i höst, vinter och tidig vår! Löpning är min absoluta favorit, så det lär det bli i härliga skogsmiljöer kombinerat med bålträning efter (som även det med fördel kan se utomhus!). Ytterligare plus med sommaren är ju att det finns så mycket mumsiga bär, ännu ett sätt att hålla hälsan uppe. :-)

  Svara
 138. Åsa Enström

  Hallå där, i sommar ska jag cykla ToR jobbet och lediga veckor så springer/ powerwalkar jag. Coreträningen börjar bli riktigt bra och plankorna blir snyggare hela tiden. Lägger in ca tre pass i veckan. Känner att det är skönt att vara ute så mycket som möjligt och även satsa på styrka i core-muskulaturen. Ha det bra och tack för alla trevliga inlägg om kläder och träning!

  Svara
 139. Ea

  Åh, detta är sommaren som jag bestämt mig för att testa något nytt. Bergsklättra ligger högt på listan men jag och min sambo är också sugna på att gå en kitesurfing-kurs!

  Svara
 140. lina

  Åh, jag älskar min sommarträning! Den har sett ganska mycket likadan från år till år nu och et känns som en riktig fröjd när det har blivit så pass varmt att jag kan komma igång med den!
  Jag går alltid upp tidigt på morgonen och tar en längre promenad eller en mysig joggingtur, efter det yogar eller styrketränar jag på en filt i vår trädgård. Mina grannar brukar alltid börja fråga mig nu i maj om det inte är dags att ”komma igång” snart och ibland får jag sällskap av någon av dem på mina promenader!
  Det brukar även bli många, långa kvällspromenader med mina vänner, cykelturer till stranden och hopp i vattnet. Sommaren är en tidpunkt då jag gärna väljer bort all tuff styrketräning inomhus och gärna kör på lite mjukare träning utomhus. Jag anser att du rör på dig så mycket och prövar så mycket nytt under sommaren att den där supereffektiva träningen inte riktigt behövs!

  Svara
 141. Jessica Hellström

  Ett ord räcker för att beskriva träningen i sommar: Löpning! Älskar att vara ute i friska luften och springa på skogsstigar och hittar jag en lång och härlig backe så passar jag på att köra lite intervaller.. Löpningen blir aldrig tråkig!

  Svara
 142. Ida

  Eftersom min favoritträning är löpning har jag anmält mig till ett par motionslopp som går i slutet av sommaren för att ha ett roligt mål, och för att hålla motivationen uppe. I övrigt ska jag bara njuta av sommaren och frossa i frukt och grönsaker!

  Svara
 143. Moa

  Härlig tävling!
  Eftersom jag precis har startat upp mitt projektarbete i skolan om att springa milen under 50 minuter i höst, så kommer sommaren bestå av full fart! Tilläggas ska det att jag aldrig har sprungit längre än 2,5km. Mitt mål under sommaren är att jag ska ha sett alla gator i Västerås by foot. Jag ska hinna springa varje gata upp, och varje gata ner. Såklart har jag även målet att besöka alla stadens olika motionsspår. För att hålla koll, så har jag faktiskt köpt mig en karta från turistbyrån där jag kommer fylla i mina ”gatuerövringar”.

  Tack för bra blogg, nu ska jag hoppa i mina löparskor och ta ett varv i det fina vädret!

  Svara
 144. Sara

  Jag kör på med Militärträningen och löpning för att hålla formen i sommar.

  Svara
 145. Sofia

  Jag sprang min första halvamara i lördags och ska nu fortsätta med löpträningen samt styrketräna. Är vältränad men det syns inte- ännu!

  Svara

Skriv ett svar

KÖP MIN NYA BOK

Terese Alvén

Mamma till Charles 4 år och Tilde 1,5 år. Gift med Glenn och bor i Vasastan, Stockholm.

Har bloggat sedan 2007 om träning, hälsa, ätstörningar och välbefinnande. Blandar information med inspiration i alla dess former.

Är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och instruktör och har jobbat med träning i över 15 år.

Frilansar som skribent, träningsexpert och webbredaktör. Är författare till självbiografin "Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild" (2013) och "Träna tillsammans med familjen".

Kontakta mig på: terese@sparkibaken.se

Träna tillsammans med familjen

Följ mig på instagram: @sparkibaken

KÖP MIN BOK

Arkiv

Läs liknande bloggar

  Mest kommenterade just nu

  1. hejhejvardag
   “När man själv är för sjuk…”
  2. Mammaliv i Nashville
   “Gäääääsp! Det blev en LÅNG dag…”
  3. “I kväll blev det verkligen lite…”
  4. På Smällen!
   “Idag känns som en riktigt bra…”

  Mest gillade just nu

  1. hejhejvardag
   “När man själv är för sjuk…”
  2. Tiobarnsmamma
   “Min dotra Linnéa har UF företaget…”
  3. Rebecca Dufwall
   “Såhär långt har vi hunnit hittills…”
  4. Elsas dagbok
   “Godkväll fina du. Hoppas du haft…”

  Senast uppdaterade

  1. Elsas dagbok
   “Godmorgon fina du. Jag säger TACK…”
  2. Mammaliv i Nashville
   “Gäääääsp! Det blev en LÅNG dag…”
  3. Astrid, Kajan och Pyret
   “  En alldeles lugn hemmalördag. Kajan…”
  4. Tiobarnsmamma
   “Min dotra Linnéa har UF företaget…”