Blogg Loppi

Spark i baken fyller fem år!


31 Jan 2012

Grattis, grattis, grattis min kära blogg. Idag är det exakt fem år sedan jag började blogga. Det som började som en skoluppgift har vuxit till en självklar del av mitt liv. Ett jobb, en marknadsföringskanal för att visa mina kunskaper, en källa till glädje och till nya upplevelser, vänskaper och möten.

Och så mycket spännande som har hänt under dessa år, dels på det privata planet såklart – ni har fått följa med på min resa till fru och mamma bland annat, men även mycket som har hänt bloggen. Kommer ni ihåg allt som hänt? Här är några av mina höjdpunkter i bloggkarriären.

Vad som än väntar bloggen i framtiden står jag beredd.

31 jan 2007 – Jag startar bloggen Spark i baken på Blogspot som en skoluppgift på min webbredaktörsutbildning på Medieskolan. Då hade jag aldrig ens läst en blogg och visste knappt vad det var! Men under året kom jag in i bloggandet allt mer och upptäckte andra kollegor inom träningsbloggandet.

2008 – Blir Veckorevyns hälsobloggare efter det att jag tagit mod till mig och gått fram och marknadsfört bloggen för Ebba von Sydow som då var ansvarig för deras populära sajt.

2009 – Jag får ett erbjudande från bloggnätverket Spotlife och flyttar min blogg dit. Jag tränar tillsammans med Blondinbella. Jag är med i en stor intervju i Fitness Magazine och nominerad till Årets förebild av Healthy Academy.

2010 – Spark i baken blir framröstad till Sveriges bästa träningsblogg i Cosmopolitan och jag är nominerad till årets sportblogg tillsammans med fyra fotbollsbloggar i tävlingen Aftonbladets stora bloggpris. Jag får äran att föreläsa om mitt bloggande vid flera tillfällen. Jag sommarbloggar på TV4, deras variant av sommarpratarna. Jag blir ToppHälsas webbredaktör under ett år.

2011Jag lämnar Spotlife för att sköta mig själv med en unik bloggdesign och möjlighet att styra mitt bloggande till 100 procent på egen hand. Jag ordnar olika bloggevent för mina läsare som ruffie och en intressant designerträff. Spark i baken är nominerad till Årets guldhjärta av Fitnessfestivalen. Jag blir FRIDAs hälsoprofil.

2012 – Spark i baken är nominerad till Årets bästa träningsblogg av Finest.se och vi startade året med en grym läsarträff där vi testade ViPR på Sats. Blogger Boot Camp, vårt grymma bloggträningsevent fyller också 5 år.

Vad som händer framöver får den som läser bloggen se. Jag har några mål med året och roliga saker kommer att ske framöver, exakt vad kan jag inte avslöja nu. Men jag har planer för er och mig.

Tack för att just DU läser min blogg. Utan mina läsare skulle inte bloggen vara någonting.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Publicerat i Spark i baken, Terese Alvén | 31 januari 2012, kl 07:43 | Etiketter , , , ,

19 kommentarer till “Spark i baken fyller fem år!”

 1. Bästisen skriver:

  Grattis till både dig och till ”Spark i baken”!

 2. Grattis bloggen. Klart en av de bästa bloggarna som jag läser dagligen!

 3. Grattis Grattis! och tack för en bra blogg!

 4. Johanna skriver:

  Stort GRATTIS till dina framgångar! Jag har precis startat min blogg men hoppas kunna finna mycket motivation utan av din. Stort lycka till i framtiden!

 5. Anna skriver:

  En riktigt stor grattisspark i baken! Det var fint att träffa dig i Sälen och på så vis hitta till din blogg, jag tycker att den är varierad och inspirerande – även om jag inte tränar varken i Stockholm eller inomhus så får jag alltid lite ny energi av den.
  Hoppas det blir firande (bloggen borde väl få en egen liten fastlagsbulle, eller? …) och en bra födelsedag.
  /a

 6. pilla skriver:

  Grattis! Har varit så kul att följa denna bloggen. Var första bloggen jag började läsa på blogspot innan jag också blev inbiten i bloggvärlden.

 7. Helena skriver:

  Grattis på födelsedagen – jag hoppas att du är kvar minst 5 år till! :D

 8. Annika skriver:

  Stort grattis till dig, bloggen och alla fina framgångar. Hoppas fler härliga framgångar både privat och bloggmässigt väntar runt hörnet :)

 9. Cindy skriver:

  Stort grattis! Sträck på dig, du gör verkligen ett kanon jobb. Alltid lika inspirerande och kul att läsa ”Spark i baken”. Ser fram emot allt vad kommande år har att bjuda på :-)

 10. Marre skriver:

  Grattis till en underbar blogg! Ett måste till morgonkaffet!

 11. Glenn skriver:

  Och tänk, jag var med från första början :)
  Grattis gumman från mig och Charles

 12. Uppochhoppa skriver:

  Grattis fina tess! Men du – Glömmer du inte det största och roligaste träningsbloggeventet som du är en av arrangörerna till!!!???

 13. Ida skriver:

  Grattis och tack för bra bloggning varje dag :)

 14. sandra skriver:

  Grattis o keep up the good work! :) du bjuder dagligen på så mycket insppiration.

 15. Stort grattis till dig och bloggen!

 16. Jenny skriver:

  Grattis!:)
  Jag började läsa din blogg förra året. Va roligt att läsa om vad du gjort med bloggen!:D

 17. Anna Meissner skriver:

  Jag läser flera tränings-/hälsobloggar, men det är nåt särskilt med just denna som jag inspireras och peppas av, ingen annan gör det lika bra helt enkelt. Började läsa den när det var ett reportage om dig i ToppHälsa, bland annat med tips om hur man lyckas som bloggare själv om jag inte minns fel. Har läst den sedan dess :)

 18. K skriver:

  Grattis! :)

Kommentera

Till toppen Vektorgrafik Sthlm AB
bg

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer