Spark i baken

Recept: citron- och chilikyckling

Citron- och chilikyckling.

Middagen blev lyckad så här kommer receptet på citron- och chilikycklingen jag tillagade som jag hittade inne på ica.se. Egentligen skulle det vara en hel kyckling och den skulle grillas utomhus, men jag körde på kycklingklubbor i ugnen. Funkade bra det med. Till kycklingen serverade jag ris och en sallad. Nyttig, god och ganska enkel middagsmat. Du hinner umgås med familjen eller köra ett hemmaträningspass medan maten tillagas.

1000 g tinade kycklingklubbor
2 röda chilifrukter
1 citron
2 msk olja
salt

Finhacka chilin, med eller utan kärnor beroende på hur starkt du vill ha det, jag tog med en del av kärnorna. Skrapa av citronskalet och pressa ur saften ur citronen. Blanda chili med citronskal, saften och oljan. Ta två plastpåsar i varandra och lägg i kycklingen och häll över marinaden och knåda in. Lägg i kylen minst en timme.

Sätt på ugnen på 200 g. Lägg kycklingen i en ungssäker form och salta. Sätt in i ugnen i cirka 50-60 min tills det endast kommer upp klar kycklingsaft när du skär i de tjocka delarna med en kniv.

Smaklig spis!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Det där måste jag testa! En helt annan sak: tidigare har jag inte för mitt liv förstått hur du orkar morgonträna, men de senaste veckorna har jag lagt några pass på morgonen när gymmet öppnar och det fungerar jättebra. Träningen blir gjord utan att något annat måste stryka åt sidan. Gillas skarpt!

    1. Spark i baken

      Eller hur, visst är det fantastiskt. Det gäller bara att orka kliva upp när klockan ringer 🙂 Kul att du upptäckt tjusningen med morgonträning!