Spark i baken

Proteinmuffins

Proteinmuffins.

När man googlar på proteinmuffins ska det vara kesella i de flesta smeter. Men eftersom jag inte hade någon sådan hemma experimenterade jag mig fram hej vilt när jag idag bakade proteinmuffins – en lite mer matig muffins som funkar fint till mellanmål eller efter träning. Enkelt att ta med i väskan i en plastpåse. Och resultatet? – mycket godare än vad jag vågade tro, var nästan säker på att det skulle bli pannkaka när jag inte utgick från något recept.  Muffisen smakar nyttigt men har en lagom sötma. Stillar sötsug.

Har du inte alla dessa ingredienser hemma – byt ut mot något liknande, jag hade lite annorlunda livsmedel hemma i mitt skafferi som passade fint i smeten.

Spark i bakens proteinmuffins

Recept 15-20 muffins
3 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl Bake Pro (proteinmjöl för bakning)
1 dl Raw Mesquite (protein- och fiberrik superfood)
2 tsk bakpulver
0,5 dl flytande honung
3 ägg
2 dl keso
krossade kakaobitar
kardemumma
pumpakärnor

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Knäck i äggen, ha i keso och honung och blanda runt till en kladdig smet. Späd eventuellt med en skvätt vatten för att få till en bra konsistens. Klicka i smeten i muffinsformar halva vägen upp så att det finns utrymme att växa. Toppa gärna med några extra kakaobitar och pumpakärnor. In i ugnen runt 15 minuter.

Tips! Jag tror även det är supergott med frysta blåbär eller hallon i smeten. Som sagt, våga experimentera, du behöver inte exakt de ingredienser som jag hade i.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cindy

    Låter riktigt mumsigt, tack för tipset! Ska prova inom kort, kan vara ett gott mellanmål när man ger sig ut i skid-/pulkabacken.

  2. Anna Stolpe

    Vart kan man köpa sånt där Bake Pro nånstans? Har läst om det på flera träningsbloggar och är lite nyfiken på att testa. =)