Spark i baken

Matmuffins med feta och tomat – recept

Matmuffins med feta och tomat

Matmuffins är något jag länge velat laga men det har inte blivit av. Men till stranden blev det perfekt lunch. Därför lagade jag en omgång muffins. Trots att det var första gången jag lagade dem blev de fantastiskt goda (om jag får säga det själv). Jag utgick från ett standardrecept, men ändrade väldigt mycket då vi inte hade alla ingredienser. Kul att experimentera lite. Här är receptet som jag skapade under vägens gång:

Matmuffins med feta och tomat

För cirka 20 muffins.
Sätt ugnen på 200 grader.

5 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk cayennepeppar
rosmarin
2 dl havregryn
100 g smör
3-4 dl turkisk yoghurt
3 ägg
2 dl vatten

Fyllning:
cocktailtomater
fetaost
rosmarin
tacoost
soltorkade tomater
svartpeppar

Gör så här:
Blanda ihop de torra ingredienserna i muffinssmeten. Tryck i det rumsvarma smöret. Blanda sedan i övriga ingredienser i smeten. Klicka ut smeten i formarna så de fyller halva formen. Toppa sedan muffinsen med små delar av fyllningen. Avsluta med tacoost och lite svartpeppar på toppen. In i ugnen i cirka 25 minuter.

Packa ner i picknickkorgen eller ställ på buffé-bordet. Njut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.