Fartlek och intervaller

Lördagens träning blev ett härligt löppass i Hagaparkens skog med diverse intervaller på plan mark och i lätt lutande backe. Varje intervall var runt 45-60 sekunder och så vilade jag ungefär lika länge med lätt jogg eller gång emellan. Efter åtta kilometer var jag hemma igen och mötte familjen ute på gården. Då passade jag på att lekträna med barnen innan dusch och tur till lekparken medan Glenn fick överta stafettpinnen och gav sig ut och sprang.

Bilder från Loppis event Höststart

loppi4

LOPPI HÖSTSTART. Nu har jag fått fler bilder från Loppis event i lördags på Clarion Sign där jag dels gick modevisning och dels sålde böcker och minglade med en massa andra bloggare. Fotona är tagna av Petra Kyllerman/@kyllerphoto.

Som ni ser ovan hade Charles roligt på scen, han ville knappt kliva av. Jag, Charles och Tilde var klädda i höstnyheter från me&i och jag vill slå ett slag för jeansen jag hade på mig (och som jag även har på mig idag när jag skriver detta då jag fick behålla dem). Modellen heter slim jeans då den formar sig efter kroppen. Jag som älskar att ha på mig träningskläder och plagg som är sköna mot kroppen gillar dessa jeans då de är mjuka och följsamma. Jag känner mig snygg i dem men samtidigt bekväm.

loppi

På språng för att lämna en bok till en bloggare.

loppi1

Charles busar med mig framför fotoväggen. Han ville hänga kvar med mig hela eventet trots att Tilde och mormor gick hem efter scenframträdandet. Och det förstår jag, det var en massa roligt att göra och titta på även om han tröttnade en stund innan allt var slut …

loppi2

loppi5

Anitha Schulman och jag var på scen och pratade om våra aktuella böcker som tar sig an frågan om hälsa på lite olika sätt. Anitha skriver om 5:2 och jag skriver om rörelseglädje tillsammans med familjen.

loppi7

loppi6

Tillbaka på tennisbanan

Tennis

Nu är nästan alla rutiner på plats efter sommaren. Nästa vecka börjar höstschemat på SATS och idag drog min tennis igång. Jag var minst sagt ringrostig på tennisbanan, har endast fått till en match i sommar. Men förhoppningsvis hittar jag snart tillbaka till slagen igen, rätt viktigt då jag redan imorgon lördag har höstens första tävlingsmatch. Nåväl, jag kan bara göra mitt bästa. Brukar ha en fördel i att kunna springa bra på plan så jag får försöka utnyttja min styrka där. Väldigt roligt är det att åter spela tennis i alla fall, perfekt start på denna fredag. Älskar tennis!

Gemensam löpning runt Brunnsviken

Springa tillsammans

Ända sedan jag sprang runt Brunnsviken förra veckan har jag längtat tillbaka dit. Det är en härlig runda med vacker miljö, lite blandad terräng och ger en skön paus från livet i stan. Idag fick jag åter möjlighet att ta ett varv på drygt 13 km runt viken, denna gång tillsammans med Glenn. Mina ben var lite piggare än hans just idag, så stundtals drog jag ifrån och joggade sedan tillbaka. Dagsformen är verkligen avgörande hur löprundan känns. Idag mådde jag toppen och riktigt njöt av löpningen i det underbara vädret.

Löparoutfit: jacka Adidas, tights H&M och skor Adidas Supernova Glide 6 Boost.

Springa tillsammans

Del 2: Bildregn från releasefest Träna tillsammans med familjen

ttmf12

RELEASEFEST. På min releasefest hade jag besök av Sofia från Les Mills som kom och dansade Born to Move med barnen. Jag är väldigt glad att just Sofia kom för hon är även Charles dansfröken och det var kul att höra att hon är kvar som hans fröken nu under hösten när han dansar på SATS. Från början var tanken att jag själv skulle instruera på releasefesten då jag är utbildad Born to Move-instruktör, men jag insåg att jag inte skulle ha tid att göra allt under eventet.

WP_20140825_015

ttmf11

Istället fokuserade jag på att umgås med mina gäster samt signera böcker. De fina ballongerna överraskade Glenn mig med! Jag hade pratat om att jag ville ha ballonger, men hade aldrig tid att skaffa dem. Då är det bra med familj som ställer upp.

ttmf10

ttmf4

carro_terese_linda

Två av mina fina bloggkollegor på Loppi – Carro från Älska att baka och Linda från Matstugan. Alltid lika roligt att träffa er!

Så, det var allt från releasen för denna gång. Första bildserien hittar ni här.

bObles – Tumbling time

bObles

Igår hade jag en härlig eftermiddag på Illums Bolighus där jag tillsammans med bObles anordnade Tumbling time, en aktiv lekstund, tillsammans med några av mina bloggläsare och deras barn. Barnen fick testa produkterna, krypa, gunga, balansera, klättra och hoppa. Allt efter vad just de klarade av. Väldigt kul att se glädjen i barnens ögon när de har kämpat sig uppför en (för de) stor utmaning. Det är så vi lär oss. Och det är bra att vi aldrig blir för gamla för att lära oss och utforska nya områden. Genom träningen får jag nya utmaningar konstant. Just nu har jag fokus inställt på att genomföra Stockholm marathon på mitt bästa sätt nästa år tillsammans med Glenn.

bObles

bObles
Yngsta deltagaren på en månad fick följa med mamma Maria, pappa och bror och passade på att testa kycklingen från bObles.

Boosta din löpning – från skor till utmaningar

intersport_adidas_boost

Jag har till och från sprungit med Adidas Boost-skor sedan de lanserades för något (några?) år sedan och jag gillar den sköna dämpning jag upplever att de ger. Nu har jag precis testat modellen Adidas Supernova Glide 6 Boost i mitt samarbete med Intersport. Skon passar mig bra då jag har ett neutralt löpsteg vilket jag har fått reda på genom att testa skor på löpband hos Intersport samt hos en ortoped (när jag fick gjutna inlägg).

adidas_bbost

Jag har hunnit med ett par löprundor med skon och det har känts riktigt bra, har inte ens fått skoskav vilket annars är vanligt med nya skor. Särskilt då jag var lite vågad och använde skorna för första gången när jag sprang långpass runt Brunnsviken i helgen. Tror det är tack vare att ovandelen är skapad utan sömmar. Det är verkligen många detaljer som är viktiga när det kommer till skor. Är du nyfiken på skon finns den just nu att köpa på Intersport.

boost

Skor är verkligen superviktigt när det kommer till löpning och det är individuellt vad som passar var och en – mitt bästa tips är att testa! När du sedan har bra skor och vill boosta din löpning kommer mina tre bästa tips som glad löpare här:
1. Spring olika sträckor och upptäck din omgivning. Kul att se nya gator i sin egen stad samt köra sightseeing under löprundan när man besöker andra städer och omgivningar.
2. Spring olika snabbt och olika långt. Det blir lätt enformigt annars. Det behöver inte vara strikta intervaller, lek med tempo och känslan i kroppen just idag.
3. Klä UT dig till en löpare. Känner du dig som en löpare kommer löpningen gå bättre, det funkar i alla fall som en mental boost för mig. Jag klär mig gärna efter den sport jag utövar och får en bättre känsla i kroppen.

Lycka till med löpningen!

boost_adidas

fot_sparkibaken_intersport

Del 1: Bildregn från releasefest Träna tillsammans med familjen

ttmf

RELEASEFEST. Jag bär med mig en massa härliga minnen från releasefesten av ”Träna tillsammans med familjen” i måndags. Familj, vänner, bloggare, medverkande i boken och folk från både träningsvärlden och medievärlden kom och minglade, rörde på sig och firade tillsammans med mig. Tack alla – det var ni som gjorde kvällen! Så roligt att få fira min nya bok tillsammans med er.

ttmf1

Roligt att det både var många barn och vuxna på eventet. Det blev precis den stämning som jag hade hoppats på med en massa liv och rörelse!

ttmf2

Sofia och Ella är två av flera härliga barn som är med på bild i boken. Spännande att se sig själv i en tryckt bok för första gången!

ttmf3

Fina Malin som jag lärt känna via bloggandet och som numera jobbar för MåBra. Här har hon gjort en intervju för deras webb om min bok.

ttmf9

Ture från bObles var på plats med stort tält och en massa härliga möbler/leksaker som främjar rörelseglädje. Kul för både barn och vuxna! Dessutom tycker jag produkterna är ursnygga.

ttmf14

ttmf13

Jag hälsade alla välkomna från scen, pratade om varför jag skrivit boken och premiärvisade filmen. Charles och Tilde ville gärna vara med med på scen, satt på fiskarna från bObles som vi tävlade ut under kvällen, och fick också säga ett par ord i micken. Som tur var svarade Charles ja på frågan om han tyckte om att träna med mamma. Hade blivit lite konstigt annars …

ttmf15

ttmf16

ttmf18

Jenny som jag har lärt känna via bloggandet var på plats med ett par av sina tjejer.

ttmf5

Även systrarna Mia och Anna minglade runt. Så kul att se alla!

goodiebag
Till sist, tack alla sponsorer som ställde upp under kvällen: Biofood som bjöd på kokosvatten för stora och små, bObles som bjöd på rörelseglädje under kvällen och present, Les Mills Born to Move (och Sofia) som dansade med barnen och allt härligt i goodiebagen: duscholja från Apoteket, brödcheck och Kina Wafer från Fazer, tidning från PT Kvinna, tidning från Loppi och chiafrön från Risenta.

——

Tack min blivande svägerska Huizi för att du agerade fotograf under kvällen!

Releaseoutfit: klänning från Diane von Furstenberg

Del 2 kommer imorgon!

Vikten av att läsa: Jag – från liten till stor

Jag - från liten till stor

Träning för familjen är inte det enda jag vill slå ett slag för, en annan fråga som ligger mig varmt om hjärtat är läsning, kommunikation och svenska språket, då det varit stora delar av mitt liv som skänkt mening och nya upplevelser. Jag har alltid älskat att läsa, plöjde bok efter bok under min uppväxt och jag kommer ihåg stunder av högläsning från främst min mamma och min farmor. Charles och Tilde har många böcker och jag eller Glenn läser gärna för dem i soffan eller som i Charles fall, när vi ligger i sängen och ska natta honom (bilderna ovan är från förra sommaren, men oavsett ålder är läsning viktigt). Charles får på kvällen välja 1-2 böcker som vi läser. Mysiga stunder, och viktiga för deras språk och nyfikenhet. Jag hoppas på många läsupplevelser tillsammans.

Jag - från liten till stor

Några andra som nu vill slå ett slag för läsning är BB Stockholm Family som tillsammans med Bonnier Carlsen tagit fram boken ”Jag – från liten till stor” som alla mammor som är inskrivna på någon av deras MVC-mottagningar kommer få framöver. En liten söt bok där det går att skriva in information om mamma och bebis samt en hel del inspiration till läsning.

Under en pressfrukost nu på morgonen blev vi bjudna på en svåräten men urgod macka med omelett, kalkon och keso, och fick lyssna på flera barnboksförfattare som är aktuella nu i höst. Bland annat Ulf Nilsson som ni ser nedan, han är en riktig veteran och han var väldigt underhållande att lyssna på. Jag förstår varför hans barnböcker blir så populära, han är bra på att ta vardagssituationer och göra dem spännande för barn.

Så – läs på! (Och rör på er också mellan böckerna …)

Jag - från liten till stor

Omslagsmodeller på PT Kvinna

omslag_ptkvinna

Det tar längre tid än beräknat att gå igenom alla bilder från gårdagen, bildregnet kommer imorgon. Så länge bjuder jag på omslaget till senaste numret av PT Kvinna som landar hos prenumeranterna idag. Mitt andra tidningsomslag (första var bilagan Familjeliv i Expressen) och Charles var grym på plåtningen. Bra jobbat av fotograf Lena Hammar som redan hade ställt in ljus och förberett allt när vi kom in i studion. Efter 10 minuter hade vi flera fina bilder och Charles var redo att gå hem … det gäller att jobba snabbt med barn.

Jag måste även få visa en annan favoritbild från plåtningen där Charles är mer i fokus när jag tränar utfall. Gillar hans ”tummen upp” och glädjen som strålar ur hans ögon. Han älskar verkligen att träna tillsammans med mig (och jag älskar att träna med honom såklart).

Foto: Lena Hammar

Tidning: PT Kvinna nr 5, 2014, i butik under veckan!

charles_terese

KÖP MIN NYA BOK

Terese Alvén

Mamma till Charles 4 år och Tilde 1,5 år. Gift med Glenn och bor i Vasastan, Stockholm.

Har bloggat sedan 2007 om träning, hälsa, ätstörningar och välbefinnande. Blandar information med inspiration i alla dess former.

Är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och instruktör och har jobbat med träning i över 15 år.

Frilansar som skribent, träningsexpert och webbredaktör. Är författare till självbiografin "Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild" (2013) och "Träna tillsammans med familjen".

Kontakta mig på: terese@sparkibaken.se

Toppbloggare

Arkiv

KÖP MIN BOK

Följ mig på instagram: @sparkibaken

Är du en schysst banan?

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

Mest kommenterade just nu

 1. Idas beauty ~ nybliven mamma
  “Hjälp oss att välja. Vilken av…”
 2. Familjen Annorlunda
  “Det är inte lätt att slåss…”
 3. Elsas dagbok
  “Gokväll FINA du! Hoppas du haft…”
 4. Livat på torpet
  “Fattar ni hur tråkigt det är…”
 5. Tvillingmorsan
  “Idag gick vi till fiket för…”
 6. “Idag fyller pappan i familj 28år…”
 7. Älska att baka
  “Japp, fixad och redo för fest!…”
 8. Vanilj med sting
  “  Idag skickade jag ut ett…”
 9. Deer
  “Först tacos och sedan detta. Är…”
 10. Kickis hörna här skrivs det om allt.
  “Jag har haft en kartong i…”

Mina klasser på SATS hösten 2014

Mån 06:30 Cykel 55 Hötorget
Tis 06:45 Cykel 45 Zenit
Fre 06:30 Cykel 45 Hötorget

Mest gillade just nu

 1. Familjen Annorlunda
  “Det är inte lätt att slåss…”
 2. Älska att baka
  “Japp, fixad och redo för fest!…”
 3. Tvillingmorsan
  “Tacos, pepsi & godis. Nu är…”
 4. Frank & Jag
  “Vår dag blev inte som vi…”
 5. Idas beauty ~ nybliven mamma
  “”
 6. Deer
  “Först tacos och sedan detta. Är…”
 7. Elsas dagbok
  “Gokväll FINA du! Hoppas du haft…”
 8. Nettan
  “Idag var Jennifer bjuden på poolparty,…”
 9. Hemma i vårt hus-Följ med oss på vår resa genom renoveringen utav vårt nya hus samt vår vardag i en helt ny stad!
  “Go´kväll mina vänner! Idag så har…”
 10. Jannice
  “Jag har alltid haft lätt att…”

Senast uppdaterade

 1. Nettan
  “Jag och Hampus bokade in en…”
 2. Thaimorsan
  “Måns håller nu på med surdeg-kanelbullar!…”
 3. Elsas dagbok
  “Hej Finaste du! Jo du läste…”
 4. Jannice
  “Nu är vi på väg hem…”
 5. Att vara och bli mamma
  “Idag har Fredrik vart och bytt…”
 6. Älska att baka
  “God förmiddag alla härliga läsare! Hoppas…”
 7. Frank & Jag
  “nu har vi packat klart och…”
 8. Matstugan
  “Ja, det tycker jag du ska…”
 9. Dessie - en hjärtebarnsmamma
  “I skrivande stund sitter jag på…”
 10. Jottan - Bland Solsken och Småtroll
  “Som ni kanske förstått på bristen…”

me&i

Träningsbloggen Spark i baken | träning, hälsa & kost

Kategorier