Sarianne

Experiment för förskolebarn

Ett av de experiment vi gör här hemma är ”den bubblande överraskningen” det är så Julia kallar den. Det går att variera den här i all oändlighet med olika material, burkar, färg på vattnet och så vidare.

Eftersom vi har gjort den så många gånger ville jag addera något nytt så vi valde att hälla i grön och röd karamellfärg, vi la också i glitter i vätskan och ett par paljetter.

Det du behöver är en glasburk, vinäger, diskmedel, bikarbonat, en bricka (för att att skydda bordet), karamellfärg (valfritt) samt något att röra med.

Steg 1: Häll vinäger till ungefär hälften, om du vill ha färgad vätska häller du i någon droppe karamellfärg. Vid steg 1 hällde jag även ner glitter och paljetter (behövs absolut inte).

Steg 2: Ta fram diskmedlet och häll i en ordentlig klick därefter rör du försiktigt med en sked eller kniv.

Steg 3: Att ställa burken på en bricka eller plåt här att rekommendera för att slippa städa allt för mycket. Du behöver en tesked bikarbonat som du häller ner i blandningen.

Vad händer? Varför blev det så?


experiment förskola

            

Har ni några favoritexperiment?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. sarianne

      Russinhissen är verkligen en succé den kan vi göra om och om igen. Gemet gjorde vi på utbildningen men jag har faktiskt inte testat den igen måste jag göra:)