Sarianne

Så skyddar du dina barn bäst i vårsolen

SOL!

Det är ju faktiskt så att vi älskar sol, de allra flesta av oss, de två senaste dagarna har varit galna, man känner hur leendet blir extra brett och solen värmer oss ordentligt om kinderna.

Det som många missar med vårsolen är solkrämen. Efter en långt vinter är både du och dina barn ovana vid solen vilket gör den lättare bränd och skadad. Av just den orsaken är det viktigt att smörja in sig på de kroppsdelar som är bara för ett bra skydd.

Solglasögon skyddar även mot starka solstrålar som kan skada ditt barns ögas hornihinna, den tunna huden runt ögonen får också ett bra skydd.

Det här med konsten att välja rätt solskydd då? Välj ett solskydd som skyddar mot både UVA och UVB. Det du också behöver tänka på är hur känsligt ditt barn är för solen och vilken hudtyp barnet har. Under våren när barnet inte vistats i solen under en längre tid är det viktigt att välja en högre solskyddsfaktor.

Det allra bästa skyddet mot solen är kläder , solhatt och solglasögon samt solskyddsfaktor som ett komplement. Ditt barn kommer också behöva smörjas flera gånger under dagen.

Lyssna på din hud och vänj den långsamt under våren. Om du är känslig, sola bara korta stunder och undvik solen helt när den är som starkast mellan 11.00 -15.00.

skydda barn mot solen

Info kring texten är hittad här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.