Sarianne

PYSSEL TILL PÅSK

Vi har pysslat en hel del inför påsken men än har vi en del obligatoriska pyssel kvar som till exempel att måla på ägg, en riktig klassiker.

Börjar se fram emot några dagars extra ledigt som vi kommer att spendera på landet och tummarna hålls för ett riktigt härligt påskväder, det behövs och är väldigt efterlängtat. Som sagt innebär påsken ett par dagars extra ledigt, för de allra flesta av oss och en del tid för familjen. Jag har gjort ett inlägg med samlade påsktips som jag bjuder er på så här inför påsken.

Pyssel går ju att variera i all oändlighet och svårighetsgrad ibland är det allra enklaste det som uppskattas mest av barnen, där de kan göra de olika momenten helt själv. Ett väldigt enkelt påskägg att dekorera är ett sådant förslag.

påskpy

En tupp eller att fortsätta att utveckla tuppen till en tupphatt genom att sätta fast resårband var väldigt populärt hos oss, många tupphattar blev det!

påskpyssel

Påskharen måste ju också få sin del av uppmärksamheten, en egen mask kanske kan vara något, vem vill inte vara en påskhare till påsk?

påskpyssel påskpyssel

Kycklingar hör ju påsken till, kycklingar och ägg är det som jag förknippar påsken med,  kyckling med muffinsform gjorde vi hur många som helst.

påskpyssel

Påskfeber, pyssel på både längden och bredden tuppar, påskliljor och enkla små tum eller pekfinger avtryck blir riktigt fina som påskkort.

påskpyssel

pyssel påskliljor

påskpyssel

Sist men inte minst har vi gjort iordning en liten påskväska med inspiration ifrån Colorona, en påskväska som passar perfekt att ha med sig om den lilla påskkärringen eller påskgubben ska ut och dela ut påskkort. Vi använder den just nu som äggförvaring i kylskåpet en färgklick istället för den vanliga äggkartongen.

petflaskor har blivit lite av en ny inspiration för mig när vi pysslar, det går verkligen att använda till mycket. Vi har flera flaskor som vi klippt sönder och sår dekorationsgräs i till påsk. Det börjar ta sig såg vi imorse så hoppas att det kommer igång lagom till påsken.

påskpyssel

äggförvaring i påsk

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.