Sarianne

Yasuragi Kids

Fröken E och jag är hemma igen, vi har haft det ljuvligt!

Kvalitetstid, inga måsten och bara slappat. Det finns faktiskt riktigt mycket att göra för barnen på Yasuragi och vi testade det mesta, pysselhörnan var väldigt populär, där satt vi länge. jag ägnade mig åt origami medan Fröken E gjorde en drake. En drake som flög riktigt bra märkte vi på hemvägen!

oragami yasuragi

Förutom pysselrum fanns både läs,- rit- och filmhörna. Flera olika rum, bland annat ett rum för att upptäcka sin sinnen, ett avslappningsrum, sumobrottning m.m. Sumobrottningen var såklart väldigt populärt och vi körde en match mot varandra, riktigt roligt måste jag säga!

sumobrottning för barn

Självklart badade vi en massa och utförde den japanska badningsritualen flera gånger, de varma källorna var bäst enigt mig och E gillade dem också. Det fanns även en bassäng som vi simmande många längder i.

 

Vi tog ett avbrott vid 17.30 för att testa Fish Spa. Det var första gången för oss båda, en konstig känsla som är svår att beskriva men en bubblande kittlande känsla är det närmaste jag kan komma. Fröken E var inte helt övertygad att stoppa ner fötterna men hon ville testa och det gick bra, fötterna blev otroligt mjuka efteråt, vi hade en 20 minuters behandling. Det fanns även andra roliga behandlingar för barn, vilket jag tycker är super kul, vi nöjde oss dock med Fish spa den här gången.

fish spa för barn

Middagen var toppen, en speciell barnbuffé med både sushi, köttfärsås, nudlar, kycklingspett m.m. Min mat var också väldigt god: Ryggbiff med marinerad vårlök, tapiokakräm och ume shu-sky. Barnen fick glass efter maten så jag beställde också in en efterrätt och valde: Vaniljbrûlée med färska svenska bär.

Vi gick och badade efter maten också och kom inte upp på hotellet förrän efter 22.30 där vi somnade hur snabbt som helst i varsin skön säng.

Imorse blev det så klart god frukost, bad och sen passade vi på att gå på Klangresa: ”En avslappnande stund för både stora och små med tibetanska klangskålar. En resa in i fantasins värld. Klangresan knyter an till gamla kunskaper om klangens läkande verkan”.

Kna verkligen rekommenderas, föll i dvala direkt, E berättade att jag fnissat för mig själv flera gånger trodde själv att jag sov mig igenom det hela. Avslappnade var vi efteråt och checkade ut men massa ny energi!

Jag skulle verkligen rekommendera er att ta ett besök på Yasuragi, perfekt att ha med sig lite äldre barn som sällskap som har förstått det här med att det är skönt att kunna ta det lugnt mellanmåt. Tidigare i våras när vi var över dagen var även femåringen med och samma ro gick inte igenom min kropp som den här gången.

Vi bestämde att det här skulle bli vår årliga tradition, jag kan helt klart ställa upp på det, nästa sommar är det vi som kör Yasuragi kids åter igen.

Dotterns kommentar när vi satt på tåget hem och kikade genom bilderna ”Wow, har du tagit 67 bilder på mig på en dag, hur mycket älskar du mig egentligen”. Fler bilder kommer på instagram (@sarianne1).

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.