Att vara och bli mamma

Tack för alla svar

tack för alla svar och tips jag fått på mina frågor jag hade om RS-viruset. En läsare skrev att dom blev rekommenderade på BB att ha syskonet hemma hela första månaden så jag var faktiskt tvungen att ring 1177 idag och rådfråga lite vad dom tycker och vad dom rekomenderar. Hon jag fick prata med sa att de råden dom ger är att barnen kan vara på dagis men så fort dom visar mer symptom än bara lite snuva så ska dom komma hem, han ska då heller inte vara i direkt kontakt med Melker, speciellt inte i ansiktet. Så vi tog ett beslut om att låta Charlie vara på dagis ändå. Men Fredrik pratade lite extra med fröknarna idag och dom ska ringa oss om dom märket skillnad på Charlie.

Jag frågade också hur man märker om Melker skulle få RS. Hon sa att han får en ”pipande” andning, att andningen blir jättetung, att bröstet sjunker in mellan revbenen när han andas och att han får en hosta. Hon var väldigt tydlig med att man verkligen märker när barnet fått det.

Jag känner mig inte helt trygg med detta men som hon också sa att dom räknar med att RS-viruset kommer härja hela denna månaden ut så då skulle man behöva ha syskonen hemma hela mars också, och det är inte så många som kan. Och jag vet att Charlie skulle få panik av att gå hemma med mig en månad nu.

Dock tänker jag hålla Melker borta från förkylda människor, affärer, sjukhus och stora folksamlingar. Jag vet att man inte kan skydda sig från allt men man behöver inte söka sig till sjukdomarna.

Idag skänkte jag ett bidrag till barncancerfonden. Vet inte om ni läste igår om lilla Junis 7 månader som igår förlorade kampen mot cancern, det är fruktansvärt. Det fick mig på andra tankar och jag vill kunna göra mer än vad jag hittills har gjort, för alla barn.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.