Att vara och bli mamma

112

förlåt för dålig uppdatering men vi lever som i en kaotisk bubbla här just nu med två barn som båda kräver sitt. Jag förstår att många undrar vad vi gör här hemma och jag ska försöka bli bättre på att uppdatera.

I onsdags så hade vi en hemsk hemsk upplevelse här hemma. Jag och Fredrik satt och kollade på greys anatomy på kvällen och jag ammade Melker som vanligt. Jag har fått väldigt såriga bröstvårtor som nästan tar livet av mig ibland. När jag hade ammat färdigt och tog upp Melker för att rapa kom det upp blod från honom, lite ”rinnande” men även som klumpar. Behöver jag säga att vi blev livrädda? Efter hulkade han en del och jag fick paniken från helvetet. Fredrik fick ringa 112, vi valde mellan det eller 1177 men eftersom man brukar få sitta i kö där så valde vi 112. Efter vi pratat med dom så valde dom att skicka hit en sköterska som skulle kolla läget på Melker. Jag som inte ammade Charlie hade ingen aning om att detta tydligen är vanligt. För har man såriga bröstvårtor och barnet suger i sig en del blod reagerar magen på det och vill spy upp blodet. Det koagulerar i magen också vilket resulterar i alla klumpar och att det kan se mer ut än vad det är.

Jag är ändå glad över att vi ringde och att de valde att skicka hit en sköterska, han var väldigt duktig och fick oss lugna direkt. Ibland är jag enormt tacksam för att vi bor där vi bor och kan få hjälp väldigt snabbt, speciellt när det gäller barnen.

Nu mår vi bra och vi är en erfarenhet rikare:)

Älskar dig nått så enormt och vet inte vad jag skulle ta mig till om det hände dig något<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma - På Smällen!

    Nämen fy så läskigt!! Jag fick inte några såriga bröstvårtor med Lucas och jag hade inte heller nån aning om att det kunde hända! Ni gjorde helt rätt som ringde 112. Jag har ringt 1177 fyra ggr denna veckan och ingen av gångerna har det tagit kortare tid än 20 min. Första gången i tisdags tog det 40 min!!! Usch vad läskigt!!! Skönt att det inte va Melker som blödde utan att det var du! Om du har mycket ont tycker jag att du ska skaffa amningsnapp till brösvårtorna, då kanske dom kan läka och sluta blöda också.

    1. petra

      Det var därför vi ringde 112, hade inte klarat av att sitta i kö så länge..
      Jag har kört med amningsnapp lite ibland för att vila brösten, nu känns dom mycket bättre men mjölken är inte alls lika mycket som innan:/ när kommer den igång ordentligt?

  2. Jessica Nilsson

    Men shit!!! Jag ammande dottern helt och hade även jag såriga bröst i början men hade absolut ingen aning om att det kunde hända såhär! Om det nu är vanligt så tycker jag bb eller ens barnmorska informerar en! Hoppas hämtat er! Stor kram!

    1. petra

      Eller hur? Det sa vi med.. Ingenstans får man den informationen och det är ju ändå en sak som kan skrämma upp vilken nybliven förälder som helst..kram