Att vara och bli mamma

Hård i magen

Varnar för ett inlägg där känsliga inte borde läsa mer!!

Charlie har varit hård i magen en längre tid nu och inte bajsat ordentligt på över en vecka. Hans bajs är inte svart utan mer ljusbrunt men väldigt hårt. Han kämpar för kung och fosterland men ut kommer bara en liten klutt. Vi ger han laktulos som ska hjälpa till men inget händer. Han är inte svullen om magen och äter och dricker bra så han verkar inte lida så mycket av det. Hur länge kan barn i den åldern gå utan att bajsa ordentligt? Ska jag ge en microlax och se om det hjälper?
Har ni andra bra knep och tips som jag kan testa?
Tycker så synd om honom. Vet ju själv hur ont man hade haft om man inte bajsat på över en vecka.

IMG_2554.JPG
Där inne är bebisen:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Hej PETRA! Min son har oxå problem med hård mage. Mkt vätska och inte för mkt fiber i vällingen kan vara bra att tänka på alternativ mer fiber. Vi har testat lactulos men de kan dom bli gasiga av och få ont i magen av. Vi har fått testa ….kommer inte på namnet nu men i pulverform som varit bra. Microlax hjälper bara att mjuka upp det som är närmast på väg ut om du förstår. Lactulos o (de vi använder) hjälper hela magen. Hoppas det blir bättre.

  2. Anette

    Min son är över 3-år och har ofta problem med hård mage. Vid behov så undviker vi all mat som vi vet är stoppande så som banan, blåbär, majsvälling/risvälling, pasta, vitt bröd, pannkakor, morotspuré och ris.

    Vi brukar ge mat som är lösande så som: Katrinplommon, päron, bröd som innehåller grovt mjöl gärna med messmör som pålägg. Samt se till att han dricker mycket vätska om det så är vatten eller saft/juice.

  3. Marie Alvas mamma

    Katrinplommon pure tycker jag hjälper bra. Sedan brukar vi ge alva färska päron. Det har inte super snabb effekt men efter någon eller ett par dagar brukar det släppa.