Att vara och bli mamma

Barn och snabbmat

När kan man ge sitt barn snabbmat?
Vi äter väldigt sällan snabbmat hemma hos oss, dvs pizza, hamburgare, thai eller kebab. För mig är det snabbmat, sen finns det massa andra saker med det äter inte vi. Jag skulle personligen aldrig ta med Charlie till McDonalds nu och ge han en happymeal. Det känns som att det kan bli aktuellt först om något år, när han är runt tre. Han har fått äta lite pizza när vi har köpt det, men han vill bara ha kanterna med sås och grönsaker till.
När vi var små fanns det ingen McDonalds i Alingsås utan det åt vi bara när man åkte in till Göteborg för att gå på bio, det var något lyxigt, något man längtade efter. Idag tycker jag att vissa familjer äter det var och varannan dag och för mig känns det inte bra. Vad är det som gör att man äter där så mycket? Jag tycker inte ens det är speciellt gott. Jag kan stanna och köpa en hamburgare på väg till jobbet om jag inte hunnit äta lunch hemma och måste ha något snabbt innan jag börjar men det kanske händer en gång på tre månader. Fick tom skäll på Max sist för att jag inte hade koll på deras meny utan ville beställa en wooper, den finns tydligen på burger king..
När vi är ute och åker och behöver något snabbt och lätt till hela familjen kan vi stanna på macken och köpa oss varsin korv med bröd, det tycker jag inte heller känns lika mycket ”fast food”.
Vad tycker ni? Vad är snabbmat? När ska man ge sina barn det? Finns det bättre och sämre alternativ? Diskutera gärna men håll en god ton och respektera allas val:)

IMG_1713.JPG
Bland mormors hallonbuskar, jordgubbar och vinbärsbuskar, det är nyttiga grejer det:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica Nilsson

    Hej! Jag har en dotter på 1 år och vi bor i en liten stad i Skåne. När jag var liten var det precis som du sa, McDonalds fick man när man varit och storshoppat i större stad eller man skulle köra långt på ex semestern. Vår dotter har fått smaka små bitar pizza med endast ost på två gånger och fått korv med bröd ute två gånger när det krisat. Jag anser som så här, äter barnet/barnen bra mat annars med bra näring är det helt okej att käka ”skräp” när mamma och pappa gör det, inom rimliga gränser såklart. Har man en ”skräpdag” i veckan kan ju barnet äta något annat bättre innan kanske och sen bara smaka lite av det andra när dom är så små. Jag tänker på skräpmat likadant som jag tänker med socker! Alla gör klart som man vill men såhär tänker jag 🙂

    1. petra

      Precis:) man ska vara försiktig med allt och äta det i måttliga mängder. Men att lära barnen att tex McDonalds äts vid speciella tillfällen, även om det är en gång i veckan tror jag är viktigt så dom inte vill ha det alldeles för ofta. Tror många föräldrar lätt blir lata och väljer att köpa i stället för att laga något lättare:)

  2. Marie Alvas mamma

    Vår dotter är 18 månader och hon har fått smaka på pizza några gånger men hon äter också bara kanterna. Hon har fått smaka på McDonalds mat två gånger. Vi äter sällan ute och köper pizza någon gång i månaden. Vi tycker det är okej bara det inte blir en vana och för ofta. Jag tror på variation i maten.