Att vara och bli mamma

Ultraljudet igår

Allt gick jättebra på ultraljudet igår. Det var en läkarstudent, en barnmorska som jobbar på östra och en till barnmorska som skulle ”uppgradera” sig:)
Hon som jobbar på östra var med och övervakade och stöttade dom andra lite. Dom skulle ha en, som dom kallade det, uppkörning om ett tag så det var liksom en genomgång av allt. Den andra barnmorskan började med att göra som ett rutin ultraljud och gick igenom allt, så roligt att se bebisen igen. Igår låg han mycket bättre än sist så vi fick med några fina kort hem:) hon kollade länge på hjärtat och förklarade bra för oss. Även om dom tre stod och pratade mycket med varandra så förklarade dom bra för oss så vi förstod. Inget var fel med hjärtat men dom gick igenom alla kammare och sånt. Spännande att se och få bra förklaringar samtidigt. Tex att när dom gör ett UL så måste dom tänka exakt på hur barnet ligger så dom kan se så att hjärtat ligger på rätt sida. Så byter man vinkel på den grejen dom har på magen så måste man tänka åt andra håller osv. Dom fick in fina bilder på näsa, läppar och munnen. Redan nu kan dom se om barnet har läppspalt, det hade inte våran. Gomspalt kan dom se först när barnet är fött.
Läkarstudenten var lite mer osäker, han hade tydligen mest gjort UL på dom sent in i graviditeten så att vårt lilla pyre åkte runt och runt förvirrade han lite;) haha
Men han var jätteduktig ändå. Han frågade mer barnmorskan om saker och så. Dom kollade en del i huvudet också, allt såg bra ut. Hon hade tillräckligt med vatten i hålrummen som man ska ha. Fostervattnet såg jättefint ut också. Jag frågade om hur ofta jag bör känna fosterrörelser nu, dom sa att det är så olika. Det är normalt att jag inte känner något varje dag men i vecka 25 då bör man börja känna lite varje dag. Jag frågade även om min moderkaka. Det är inget som kommer påverka min förlossning för den ligger inte för livmoderhalstappen, det kändes skönt.
Jag är jätteglad över att vi valde att göra detta. Dom var så snälla och duktiga och dom fick verkligen mig lugn och gav bra svar på mina frågor. Jag låg där i ca 1 timma och fick ju göra två rutin UL på samma gång, känns bra. Det stämde med tiden också, så 20 februari gäller än:)
Vi fick två bio biljetter med oss för besväret att vi kom. Jättesnällt det med:) så blir ni frågade om att göra detta kan jag inte göra annat än att säga, kör hårt:)

IMG_2077-0.JPG
Vårt pyre<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Skönt att allt såg bra ut. Det är ju helt underbart att gå på ultraljud. Det var det jag såg fram emot mest under graviditeten eller ja förutom födseln då :).

  2. Marie Alvas mamma

    Skönt att allt såg bra ut. Så tydlig och fin bild ni fick. Att se sin bebis i magen är det häftigaste och mest känslosamma jag har gjort i mitt liv. Jag hade aldrig tvekat om jag hade blivit tillfrågad 🙂