Att vara och bli mamma

Hur länge kommer jag orka jobba?

Undrar hur länge jag kommer att orka arbeta denna graviditeten. Förra gången gick jag hem den 13 november, blev sjukskriven då. Hade tänkt att Jobba till 9 december och Charlie var beräknad till den 25 december men kom 1 januari:)
Jag fick så himla mycket vatten och ont i mina höfter, ben och ja i princip hela kroppen. Det arbetet jag har med mycket lyftande och gå på hårda stengolv hela dagarna är inte det lättaste. Jag hoppas att det blir bättre denna gången, tänker mig att jobba januari ut i alla fall. Jag hoppas på att vi ska hitta ett hus och hinna flytta innan bebis så jag kan gå och pilla lite:)
Förra gången så höll vi på med charlies rum i december. Fredrik var på julbord och ringde hem och kollade hur det var med mig och vad jag gjorde. Sa att jag låg på golvet och målade lister då fick han panik och var hemma på 45 min, hahaha. Undra om han kommer vara lika orolig nu?
Jag vill verkligen orka jobba länge denna gången, kände mig så isolerad sist. Var i princip bara hemma och orkade ingenting. Mitt i vintern är det ju lätt att man blir en soffpotatis också. Men kanske att Charlie håller mig igång lite mer nu.
Hur länge är ”normalt” att jobba?

IMG_2018.JPG
Nu ska gravida mamman gå och lägga sig efter 12 timmar på jobbet och ladda krafter inför lika många imorgon.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Jag jobbade till 1 vecka innan bf (A kom två dagar efter bf) så jag fick en vecka hemma. Dock fick jag gravidpenning på 50% så jag jobbade bara deltid. Fast 3 veckor innan bf så flyttade vi så dagarna efter jobbet fylldes med packning av lådor. Så här i efterhand skulle jag ha varit ledig kanske 2 eller 3 veckor innan bf. För att vara lite snällare mot kroppen. Jag jobbar som förskollärare och hade foglossning.

  2. Mikaela

    Ja usch och fy för att vara sjukskriven. De flesta jag känner har gått hem några veckor tidigare men egentligen beror det ju bara på dig och vad du orkar med.