Att vara och bli mamma

Moderkaka i framvägg

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag min moderkaka i framvägg. Jag har läst runt lite på nätet för att få lite mer information men hittar inte så mycket rent fakta utan mer sånt som folk skriver på sina bloggar. Jag vill ha ren fakta. Detta hade jag inte förra graviditeten så jag är lite nervös. Min kollega sa att hennes kompis hade haft det och då hade dom sagt att om den inte flyttar på sig inom några veckor innan BF så var man tvungen att göra kejsarsnitt. Jag har inget emot kejsarsnitt, men vill nog helst föda vaginalt. Är det någon som också har sin moderkaka i framvägg eller som har haft det någon gång och skulle vilja dela med sig av sin erfarenhet får ni gärna göra det:) kanske jag får lite mer kött på benen så att säga;) tyckte hon kunde berättat lite mer när jag gjorde UL, men ska fråga lite mer när jag kommer dit nästa gång.

IMG_1990.JPG
Där inne ligger du min lilla bebis. Känner lite rörelser men vill känna så mycket mer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Är som sagt om moderkakan ligger långt ner som kejsarsnitt krävs. Har också hört att sparkar känns mindre men det stämde inte på mig. Min lille kille sparkade hela tiden. Så det kan nog variera.

      1. Mikaela

        Ja det gjorde man. Det var så man kunde urskilja fötterna som sparkade. Hoppas också att du får känna mycket sparkar för det är ju en magisk känsla :-).
        Tack för en härlig blogg!

  2. Cissi

    Är om moderkakan ligger långt ner det skulle kunna bli kejsarsnitt, men i framkant är ingen fara alls! Det har jag med den här graviditeten. Däremot kan jag tycka att det är lite tråkigt att det är så mycket färre sparkar/rörelser utan på magen än vad det varit de två tidigare graviditeterna när moderkakan legat i framvägg… Hade velat att framför allt stora tjejen skulle få känna mer 😉

    1. petra

      Det är så jag känner med. Har sett fram emot att Charlie ska få känna massa sparkar, hoppas det blir så ändå:) tack för all info, känns bra att få höra från flera att det inte är någon fara:)

  3. Emma - På Smällen!

    Det dör stämmer inte, eller jag är i alla fall 99,9% säker på att det inte stämmer. Din kollega måste komma ihåg fel. Det är inte alls ovanligt att moderkakan ligger i framvägg. Det din kollega har blandat ihop det med måste varit att hennes kompis hade moderkakan framför utgången där bebisen ska ut. Då måste man göra kejsarsnitt om den inte flyttar sig. Till mig sa BM att om moderkakan inte ligger för utgången så skriver inte alltid rul hur moderkakan ligger. Ibland skriver dom att den ligger i framvägg som info för barnmorskorna för att de mammorna ofta känner mindre sparkar. Jag är typ helt säker på detta så du kan nog sluta oroa dig. Folk pratar så mkt som dom tror och oroar gravida i onödan!