Kony2012

Hörrni, vill ni hjälpa på riktigt så finns det ju flera bra organisationer som arbetar för en bättre vardag för människor runt om i världen. Tex då Afrika.

Själv stödjer jag bl a Individuell Människohjälp, SOS Barnbyar och Unicef, gör den ni också – det finns så många tvivelaktiga ”organisationer” därute som bara vill luras. Strunta i den här med Kony2012, vill ni jobba för en bättre framtid för människor runt om vi världen så väl tex någon av organisationerna ovan.

Man får hem en superbra medlemstidning varje månad där det står hur SOS Barnbyar jobbar och så får man läsa om flera intressanta människoöden. Mycket bra!

Det är viktigt att hjälpa andra som har det värre än man själv, om man kan tycker jag. Det känns också toppen att engagera sig!

Jag ”jobbar” passivt – dvs jag skänker pengar till flera organisationer och så ”jobbar” jag mer aktivt med välgörenhet i Sverige just nu med en fond. Jag kommer att skriva mer om det och då mer ingående vilken fond det är så snart som det finns mer att skriva om. I slutet av mars har jag blivit inbjuden på ett marknadsmöte som dom ska ha :) där jag och min vän Sofia ska dela med oss av våra idéer. Hur spännande?! Jag älskar det!

Vi kan alla göra något för andra, skänk kläder istället för att sälja OM ni kan. Det finns massor av barn i Sverige som lever i fattigdom och som är i stort behov av kläder.

 

Ja, nu ska jag fortsätta att göra i ordning Melkers fotoalbum :)

Kram på er!

 

//Paulina

2 Svar på “Kony2012”

 1. Karin

  Du får gärna utveckla hur du menar när du skriver att man ska strunta i Kony 2012. Jag kanske missförstår dig. Men här är hur jag tänker i alla fall:

  För det första behöver ju inte det ena utesluta det andra. Bara för att man bidrar till t.ex. Kony 2012 behöver ju inte det betyda att man struntar i de organisationer du föreslår eller någon annan större organisation.

  Med det resonemanget – att man ska strunta i Kony 2012 och istället vända sig till IM, SOS Barnbyar eller Unicef – skulle du ju även kunna hävda att man ska strunta i din kommande fond och istället vända sig direkt till ovan nämnda organisationer.

  Kony 2012 är ju dessutom ett enkelt sätt att bidra till världshjälp mer aktivt än att skänka pengar om man inte har den möjligheten.

  Man kan inte rädda alla, men om man bara räddar en endaste en är det en seger och bättre än ingen. Just nu har Kony 2012 lyckats sprida sitt budskap stort och engagera människor känslomässigt och politiskt. Förhoppningsvis når de sitt mål och sedan kommer fokus att riktas mot nästa organisation som lyckas tränga sig igenom mediebruset.

  Det svåra med välgörenhet är att engagera människor aktivt och känslomässigt, att få människor att skänka pengar är i jämförelse inte särskilt svårt. Unicef m.fl. är större än Kony 2012, arbetar bredare och är väldigt viktiga aktörer i världssamhället men de aktiverar inte t.ex. ungdomar på samma sätt. Viktigt för att vi en dag ska nå (utopin) världsfred är att aktivera människor och särskilt barn och ungdomar eftersom de är vår framtid.

  Själv ger jag pengar varje månad till IM och Unicef, och kommer att skänka en slant till Kony 2012 också. Lycka till med din fond, kanske kommer jag att skänka pengar till den också när den kommer!

  Svara
  • paulinaw

   paulinaw

   Du missuppfattar mig! Jag är absolut för att man ska skänka pengar till flera ändamål! Jag skänker kontinuerligt pengar till större organisationer och ibland så skänker jag en slant hit och en dit. Det ena utesluter absolut inte det andra!

   Du har en poäng! Snackisen som är, som jag utelämnade är ju att Kony2012 eventuellt inte skulle vara på riktigt… Och jag tänker att det är bättre att ge till sådant som man VET är på riktigt. Naturligtvis gör alla som dom vill :)

   Det är inte MIN fond, utan en fond som redan existerar. Men som jag kommer att arbeta med förhoppningsvis, då jag kan en hel del om ämnet.
   Alla organisationer, fonder mm verkar ju inte mot samma mottagare. Utan fonden handlar om ett ämne som ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Därför engagerar jag mig. Den handlar om ett speciellt ämne – och visst kan man strunta i det, men jag tror att människor som känner sig träffade kommer att skänka pengar till det ändamålet.

   I övrigt skänker jag pengar till IM, Unicef, SOS Barnbyar, ”fonden” och Greenpeace. Pga olika anledningar. Jag försöker täcka upp så mycket som möjligt och hjälpa världen och jorden – miljön. Och jag har valt några av de större organisationerna som finns, det känns bra för MIG.

   Och du Karin gör så rätt i att skänka en slant till Kony2012! :) Jag har arbetat med sociala medier och är inte främmande för hur dom fungerar och engagerar väldigt många unga samt sprider budskap enormt snabbt. Så jag förstår inte vad du vill ha sagt riktigt, jag har inte motsatt mig det du pratar om för fem öre.

   Ha en fin kväll!

   Mvh

   Paulina

   Svara

Skriv ett svar

Läs liknande bloggar

  Birthday boy

  Paulinas Idag är det ingen vanlig dag, idag är Martins födelsedag Kort sagt, det har varit en fin dag som avslutades med middag…

  Dagen efter

  Paulinas Idag har jag varit trött. Jag har unnat mig en riktigt slapp dag i sängen. Gårdagen var en perfekt dag och kvällen…

  Triathlon!

  Paulinas Vidrigt jobbigt med simning! Nu blir det simning hela året Var så nära att bryta i vattnet! Cyklingen gick toppen! Löpningen var…

  Snart är det dags!

  Paulinas Nu har jag ätit en stoooor frukost Gröt med hallon, kaffe, färskpressad juice, ägg och två skivor bröd. Jag är redo att…

  Uppladdning

  Paulinas Spenderar kvällen ensam med god middag, ett glas rött och en choklad bit efter ett cykelpass Imorgon är det dags för triathlon!…

  Du.

  Paulinas what on earth am I here for? Jag brukar tänka att livet är så fantastiskt för att man får göra fel, man…

  Fint

  Paulinas Mitt master bedroom börjar bli så mysigt ska få upp en gardin, en matta på golvet och lite annat. Har min storis…

  Äntligen

  Paulinas Nu ligger jag äntligen i sängen och ska sova efter att ha jobbat några timmar. Dagen har varit bra fick låna en…

  LBF

  Paulinas Precis avslutat ett styrelsemöte med Lilla barnets fond jag känner mig enormt priviligierad att få vara runt människor som är så fantastiska…

  Fasiken

  Paulinas Jaha… Satte mig på tåget ca 15:30, det skulle gå 15:44… 45 min senare började vi åka till Södertälje… Nu efter att…

  Senaste inläggen

  Toppbloggare

  Arkiv

  Kategorier

  Senaste kommentarer

  Mest kommenterade just nu

  1. Loppi.se
   “Förra årets succé är tillbaka. Beställ…”
  2. På Smällen!
   “Känner mig så eländig här! Jag…”
  3. hejhejvardag
   “Att bli utkonkurrerad av en cykelhjälm.”
  4. Liniz's resor
   “Nu har skolstarten varit för ett…”
  5. Tolvbarnsmamman
   “Jag snörvlar vidare och inte så…”
  6. Livat på torpet
   “Förlåt. Jag fuskade och åt godis…”
  7. Frank & Jag
   “Hej alla finisar. Ber verkligen om…”
  8. Tvillingmorsan
   “Oj det blev visst en beställning…”
  9. Familjen Annorlunda
   “Wow, vilken respons på förra inlägget!…”
  10. mamabeatrice
   “Robin har växt rejält under sommaren…”

  Mest gillade just nu

  1. Tolvbarnsmamman
   “Jag snörvlar vidare och inte så…”
  2. Familjen Annorlunda
   “Wow, vilken respons på förra inlägget!…”
  3. Loppi.se
   “Förra årets succé är tillbaka. Beställ…”
  4. Frank & Jag
   “Hej alla finisar. Ber verkligen om…”
  5. Tiobarnsmamma
   “Gjorde amerikanska pannkakor till frukost på…”
  6. hejhejvardag
   “Att bli utkonkurrerad av en cykelhjälm.”
  7. Tvillingmorsan
   “Oj det blev visst en beställning…”
  8. Elsas dagbok
   “Kalimera = Godmorgon på grekiska. Vi…”
  9. Älska att baka
   “Så här ser kampanjaffischen ut! Hahaha,…”
  10. Deer
   “Ni undrar hur jag mår efter…”

  Senast uppdaterade

  1. “Träningsdag för bröderna igår. Killarna gick…”
  2. Thaimorsan
   “Det gick jättebra idag. Tilda sken…”
  3. Idas beauty ~ nybliven mamma
   “Titta vilka otroligt söta rosetter Filippa…”
  4. “Jag är en riktig piggelin på…”
  5. Familjen Annorlunda
   “Wow, vilken respons på förra inlägget!…”
  6. Paulinas
   “Idag är det ingen vanlig dag,…”
  7. Filurmammans blogg
   “Hur startade förlossningen? Hade du några…”
  8. LillaLinnea
   “Idag hängde vi i Junibacken med…”
  9. Lina Hedlund
   “Träning bästa sashimilunchen me en fin…”
  10. Sarianne
   “Hämtade ut min LOPPIblogbag idag, typ…”