Pär Ottosson

Löjromspizza

LÖJROMSPIZZA

Helt ärligt. Detta är nog en av de godaste pizzorna jag käkat någonsin.

Foto 2016-08-01 13 56 28

Så här gör du.

Sätt ugnen på 250-300 grader

PIZZADEG

25 gram jäst

2,5 dl ljummet vatten

2 msk olivolja

salt

6-7 dl mjöl

Blanda jäst och vatten till jästen löst sig.

Tillsätt olja, salt och mjöl och bearbeta till en fin deg.

Rulla degen i en 20-30 cm lång rulle och dela i ca 4 delar.

Kavla ut degen och grädda i ca 5 min.

1 burk creme fraiche

Löjrom

Rödlök

Gräslök

Parmesanost

Ta sedan ut degen och bred ut creme fraiche och grädda tills kanterna blivit bruna.

Ta ut bottnen och låt svalna något innan du lägger på rödlök, gräslök, parmesan och löjrom.

Dela pizzan och drick gärna en öl till….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.