Nettan

Ett besök på röntgen

Hade inbokad tid på vårdcentralen igår för Jennifer, skulle ha gått dit för någon vecka sedan men fick då ställa in pga vattkoppor. Hon halkade hemma i sitt rum i slutet av November, tog emot sig med specifikt ena handen så den åkte på en rejäl smäll. Vi kollade såklart handen då, inte direkt svullen men öm, alla fingrar kunde hon röra på utan problem.

Hon hade ont ett par dagar men då gick det över, men hon har sen dess fått ont i handen lite då och då… Speciellt under gymnastiken så kan hon få riktigt ont, men även vid andra tillfällen då hon ansträngt handen. Vi vet att hon har lite överrörliga leder, som bland annat gjort att hon haft lät att stuka fötterna. Jag har själv överrörliga leder (därför vi kollade upp detta med Jennifer i höstas och hon visar samma tendenser men inte lika mycket som jag) så då vet jag att även lätta stukningar kan ta lång tid att stabilisera upp. Ledbanden som lätt töjs ut och sen tar tid på sig att dra ihop sig.

För några veckor sedan så kände vi att nu har det hållit i sig lite för länge… Så vi var till läkaren igår, hon kände och klämde och Jennifer var öm på ena sidan runt handleden. Vi fick en remiss till röntgen och åkte dit med en gång, var drop in men gick riktigt snabbt. Efter att vi anmält oss så tror jag inte vi fick vänta mer än 5 minuter!

Hampus var inte så jätteroad av att följa med, han var inte med till läkaren men vi fick hämta upp han på väg till Löwet då tiden inte riktigt räckte till annars. Men när vi berättade att Jennifers hand skulle röntgas och att man då fotar skelettet så tyckte han att det var ganska så häftigt och gick med på att sitta med och vänta 😉

Så nu är det röntgat och läkaren skulle höra av sig på tisdag, så får vi se vad och om röntgenbilderna visat något och hur vi ska gå vidare. Visar de något på skelettet så vet jag inte om man gipsar så här sent efter skadan? Visar det inget så är det förmodligen uttänjt ledband som inte dragit ihop sig ännu, men då det gått så lång tid nu så skulle vi i så fall få hjälp med remiss för sjukgymnastik så vi får veta hur Jennifer kan stabilisera upp handen på bästa sätt.

IMG_20150326_152901

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.