Nettan

Amerikansk chokladfudge

Det här brukar vara en favorit hos oss, har blivit ett återkommande inslag bland julgodiset i flera år nu. Ganska lätt att göra också 🙂

Till chokladfudgen behöver man

2,5 dl pecannötter eller valnötter, går även bra att blanda eller välja nötter efter egen smak

1 msk smör

1 nypa salt

1 burk kondenserad mjölk (ca.400g)

200g ljus choklad

300g fin mörkchoklad

1,5 tsk vaniljsocker

 

Börja med att grovhacka nötterna, rosta sedan nötterna i stekpanna.

Blanda nötterna när de är varma i en bunke tillsammans med smöret och saltet.

Hacka chokladen och smält den tillsammans med kondenserade mjölken.

Blanda sedan i nötterna i chokladen och tillsätt vaniljsockret.

Häll sedan över allt i en form, ca 15*15cm och platta till så det blir någorlunda jämnt ovanpå.

Låt svalna så att chokladen stelnar. Skär sedan upp i centimeterstora bitar.

 

Jag fick hjälp av sonen med chokladfudgen idag, han både hjälpte till att hacka nötterna och blanda ihop allt. Smälta chokladen tog jag hand om.

image image

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.