Matstugan

Gott Nytt År!

Gott Nytt År på er! Hade ni ett bra firande? Vi hade en härlig avslutning hemma hos bästa vännen Rose-Marie med trerätters, ostbricks, choklad, skattjakt för barnen med mera

Fördrink

Vi började med en fördrink, en Kir med lite Cointreu och apelsinskal.

förrätt

Förrätten: Örtgazpacho serverad i glas av is!  På sidan parma på rostad potatis, toppad med pepparrotsfärskost. Till det SAV, alltså mousserande gjort på björksav! Så ljuvligt.

huvudrätt

Huvudrätten: Oxfilé med plommontopping och knaprig parma. Till en gratäng med gruyere, sötpotatis, palsternacka och potatis, rödvinssås och sallad med granatäpple och dressing på apelsin, vit balsamico och mynta. Gott! Ser ut som att Jens ber en bordsbön, men det gjorde vi alltså inte.

DSC_0315

Barnen gick på skattjakt runt i hela huset och hittade till sist varsin guldskatt i tvättrumman

efterrätt

Jo, världens godaste efterrätt åt vi också: till oss vuxna: Minitårtor med marängsmörkräm, vit chokladganache, färska hallon och blåbär och toppad med digestivesmulor. till barnen: ”champagneglas” fyllda med godis och toppade med vaniljcupcakes. Uppskattat

DSC_0364

Det avslutades med ett hejdundrande fyrverkeri. Magda hade då somnat, men Annie blev så rädd att hon ville in, det verkligen smällde överallt.

NYÅR

Barnen hade världens mysigaste kväll med chips och popcorn framför Frost efter all lek och bus.

fyrverkeri

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. D. DeMarkey

    Jättefina bilder. Visste inte att Bambi heter Rose-Marie, kul att få veta det äntligen. Har träffat henne, pratat med henne, vunnit på hennes blogg och allt men visste inte.
    Ni ser ut att ha haft det jättefint och trevligt.
    God fortsättning