Matstugan

Risgrynsgröten har åkt in i ugnen över natten

dsc_0073_180628864

Nu har jag ställt in risgrynsgröten i ugnen över natten och imorgon bitti har vi en krämig gröt som bara värms på. På det sättet behöver man inte röra runt, passa gröten och stå i på morgonen.

Du behöver
3 dl grötris
6 dl vatten
12 dl mjölk
Några kanelstänger
1 tsk salt
Lite socker

Gör så här
Sätt ugnen på 150 C

Koka upp gryn,salt,vatten. Låt koka några minuter. Tillsätt mjölk och kanelstänger. Vänta tills det börjar bubbla. Ta grytan från spisen. Sätt över en fuktig handduk och sätt in i ugnen

Låt den stå i ugnen i sådär 1 timma. Stäng av och låt den vara till morgonen då det är frukostdags. Den kan se lite underlig när du tar ut den. Men ta så mycket som du vill ha till frukost och ös över i kastrull och bara värm upp med lite mjölk så känner du igen gröten . Glöm inte socker, kanel och den obligatoriska mandeln!!

dsc_0069_180627323

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.