Idamik

Veckans pepptalk!


Namn: Annica Bottne Melander

Ålder: 30 år

Sysselsättning: Mammaledig från tjänsten som Centerkoordinator på Sats. Jobbar just nu som Gruppträningsinstruktör på Sats och som Utvärderare på Les Mills Nordic.

Bor: Vällingby (Stockholm).

Instagramkonto: annicabottnemelander

Hur ser en vanlig träningsvecka ut?

Jag instruerar ett par gruppträningspass på Sats varje vecka. Träningsveckan startar på måndagar med dansklassen SH’BAM® (Les Mills). På onsdagar instruerar jag det förkoreograferade intervallpasset 21 MINUTE BODY (Sats) följt av uthållighetsstyrka i form av BODYPUMP® (Les Mills). Dessa klasser är av den typen att jag alltid tränar själv samtidigt som jag instruerar! Jag instruerar även två klasser i konceptet Strong Mama (Sats) varje vecka som för mig som instruktör innebär två uppvärmningslåtar och bäckenbotten- samt coreträning på slutet av passet, i övrigt coachar jag mammorna under cirkelträning.

Målet varje vecka är även att köra ett pass yoga/BODYBALANCE®/rörlighet hemma (via Sats Onlineträning eller Les Mills on Demand) och att springa/jogga 1-2 pass (ca 5km) eller köra någon annan typ av träningspass utomhus i exempelvis ett utegym eller på en parkbänk.

Det blir oftast 4-6 pass av olika typ under en vecka, gruppträning blandat med hemmaträning och uteträning men för tillfället gör jag mest det jag känner för (utöver mina älskade gruppträningsklasser såklart, de kör jag alltid), och det som känns roligast för stunden, vilket resulterar i att varje vecka blir lite annorlunda mot den föregående! Det har varit ett vinnande kocept under en längre tid. Variation och glädje!
Favoritövning?

Svingar med kettlebell är alltid härligt!

Annars gillar jag armhävningar/push ups då de går att variera i det oändliga och man tränar många muskler samtidigt! Och hopp, alla typer av hopp är roligt, framförallt om de råkar utföras under en dansklass!
Vad/vem inspirerar dig?

Människor som älskar det de gör och drivs av glädje. Det spelar ingen roll hur duktig du är/blir om du inte njuter av vägen dit och utförandet. Oavsett träningsform/idrott eller andra saker i livet. Jag inspireras av människor som är sig själva, som lever i nuet och upplever livet, varje minut av varje dag, på sitt eget sätt. Människor som sprider positivitet och glädje och som går sin egen väg. För min del handlar det inte om specifika prestationer utan om att våga leva och våga vara lycklig.
Har du något mål uppsatt inför den sista delen av 2016?

Mitt mål för 2016 var att komma tillbaka efter min graviditet. Min dotter, Lovina, fyllde 1 år den 30e september och jag känner att jag nått mitt mål! Jag är inte i precis samma form som innan men jag känner mig stark och jag har inga begränsningar i min träning längre. Jag kan utföra samma övningar med samma vikter, springa lika långt/fort, inspirera på gruppträningsscenen, hoppa när jag dansar och vara nöjd när jag ser mig i spegeln. Nu är målet att njuta av träningen och vara en stark, pigg och glad mamma!
Nämn 3 livsmedel du alltid har i kylskåpet/skafferiet?
Mörkrostat bryggkaffe (med en skvätt mjölk!)

Havreknäcke

Västkustchips (Gräddfil och Lök)
Har du något hälsotips du vill ge bloggläsarna?

För mig handlar hälsa om balans. Att äta allt man vill, men inte alltid. Att hitta träning som man tycker är rolig, så att man fortsätter utföra den , men också att värdesätta vardagsmotionen! Jag gör exempelvis djupa knäböj när jag ger Lovina fart i gungan i lekparken eller axelpressar med barn flera gånger varje dag! All fysisk aktivitet är bra för kroppen och man ska inte underskatta rörelse.

Och framförallt, mitt viktigaste hälsotips, är att njuta av ögonblicken, det är dem som är livet.
Så tillsist, berätta en hemlis om dig själv?
Jag kan inte hålla ordning i min garderob och i mina lådor! Träningslådorna är värst. Ibland köper jag nya linnen och inser när jag rensar garderoben (det sker väl ungefär någon gång i halvåret, som mest) att jag redan har det linnet. Hittade exempelvis tre likadana rosa linnen nu när jag hängde tvätten!

Stort tack till dig Annica för all pepp och inspiration. Fortsätt med det du gör och njut av mammalivet. Och ett extra tips till alla ni bloggläsare, in och följ Annica på instagram för daglig motivationsboost på träningskontot. 

Annica, Lovina

Lovina och Annica. Foto: Linda Rehlin.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.