När jag köpte choklad sist så hade dem fått in en choklad med jordgubbssmak som jag var tvungen att prova.
Efter att ha gjutit ”påskägg” så fanns det en del choklad kvar som jag använde till en chokladfluff för att dekorera lite brownies under påsken.
En väldigt gullig efterrätt där den ganska kraftiga chokladsmaken bryts av med en len och sött jordgubbssmak.
Påskbrownies med jordgubbschoklad
- 150 g smör
- 150 g chokladknappar
- 90 g farinsocker
- 180 g socker
- 2 msk sirap
- 3 ägg
- 40 g kakao
- 120 g mjöl
- Lite flingsalt
- En skvätt espresso (valfritt)
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl grädde
- 150 – 180 g jordgubbschoklad
- Sätt ugnen på 175 C.
- Smält smöret. och lägg i chokladknapparna så de smälter.
- Häll över allt i en skål tillsammans med sockret och farinsockret.
- Rör samman.
- Blanda därefter i ett ägg i taget så att det blir en homogen smet.
- Rör i kakaon, vaniljsocker, mjöl och salt. Smaka av!
- Tillsätt eventuellt espresson.
- Häll i en form min var 18 x 22.
- Grädda i ca 25 – 30 min,
- Låt svalna.
FÖRBERED DAGEN INNAN
- Värm grädden i en kastrull, den ska bli varm men får INTE börja koka.
- Ta av från plattan och lägg i chokladen.
- Rör tills allt smält.
- Lägg plastfolie mot ytan och låt stå i kylen över natten.
- Vispa upp med elvisp innan du ska spritsa på kakorna.