Livet med en Tom – om livet med min prins

Sagojul på Kolmården

I lördags var familjen på Kolmården som i år kör ett vinter/jul tema med sagojul. Det var en kylig dag och vindarna på Kolmården var inte att leka med.

Allt blev bestämt med mycket kort varsel, då vi fick en reservplats från Norrköping pr & event. Så vi fick några mysiga timmar på Kolmården tillsammans.

Fokus på parken var jul och sagor, med en alldeles ny Bamseföreställning, en trollstig och möte med tomten.

mms_20161205_212828

Det bjuds på glögg när man kommer in och en underbar liten julkör som förde tankarna till Charles Dickens.

DSC_0006

Sedan kom vi till en av sonens favorit ställen, barnens julklapp till djuren, där barnen med hjälp av föräldrar fick göra en liten foderpåse till de vilda fåglarna. Vid de olika fröna fanns det bilder vilka fågelarter som gillade de olika fröna. Perfekt med en aktivitet som dessutom var lärorik.

DSC_0008

Vidare ledde vägen upp till Bamses värld och barnens lantgård där det fanns en bra och genuinjulmarknad inte enorm, men med fint hanverk och hemmagjort godis. I barnens lantgård kunde man träffa tomten, min son vägrade istället kunde man smita in i stallarna och träffa getterna eller ta sig en tur med häat och vagn.

DSC_0009

Vildsvinen hade fått mängder av halm och lekte och bökade för fullt. Det man ska ha klart för sig är att övriga parken är stängd och det är inte mycket djurliv att titta på.

Karusellerna i Bamsesvärld är öppna efter väder. När vi var där kunde man åka skalmans bilar, dunderhonungsburkarna och ballongerna. I farmors resurang serveras pannkakor och köttbullar, serveringen som är utomhus har utrustats med infravärmare så det är om inte behagligt så åtminstone okej.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.