Livet med en Tom – om livet med min prins

Äntligen

Så blev vi äntligen friska familjen och det blev i tid för planeringsdag i förskoleklassen, så ingen förskola förr ens på måndag.

Jag har nu lärt mig att just vattkoppor kan ta en faslig tid trots att utbrottet verkat lindrigt. Inte så många koppor, inte så mycket feber, men rejäl klåda och värk. De som var värst var de i hårbotten och på fötterna och underfötterna som verkligen tog tid på sig att läka ut.

Mitt råd är att tidigt anförskaffa något som lindrar klådan, kylbalsam eller för vattkoppor avsett medel. Läs noga på 1177 eftersom det finns läkemedel som är riskfyllda att ta i samband med vattkoppor. Att vattkopporna inte läkt ut innebär att man fortfarande smittar resulterar i att man har ett yrväder som inte känner sig sjuk och som totalt tröttnat på att vara med sin mamma och pappa.

Ladda med böcker, spel och kanske någon extra present, kanske ett nytt lego som kan ge lite aktivitet. Här hemma behövdes inget nytt, det räckte att jag städade upp bland legot så kom kreativiteten tillbaka. Favorit spelet här hemma är Bamses honungsjakt ett spel och pussel i ett. Man börjar med att lägga banan som är olika pusselbitar och sedan är det spelpjäser att gå med för att samla honungsburkar. Det är kul nu när sonen vill läsa uppdragskorten själv; då blir det extra träning. Det tar en stund att spela så det kräver lite tålamod också.

Vi tar ett sista boktips också, nämligen Monstret i natten av Mats Strandberg. En härlig bok om varulvar som kanske inte är så som vi tror. Perfekt både som läsa själv och som läsa tillsammans.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.