Livet i krokarna – Två småbarnsmammor i farten

Annons

Transportlöpning 

Väldigt ofta vill jag hinna med att göra väldigt mycket under en dag, någon kanske känner igen sig ?! Ofta hinner jag såklart inte med allt jag vill eller måste men med lite planering så går det att få in fler aktiviteter än vad man tror.  

Denna vecka har jag transportsprungit tre gånger i olika distanser och miljöer. Första passet blev till och från badstranden 4 km + 4 km med dotter cyklandes bredvid ena vägen.  

Andra passet startade jag innan familjen och sprang 9 km innan dom hämtade upp mig med bilen och vi fortsatte till den destination vi skulle till.  Maken släppte vi sedan av när det var 15 km kvar så fick även han sitt löppass den dagen.  

Sista passet blev 5 km från affären efter jag och maken handlat. Däremellan har jag hunnit med mycket men oxå tagit det lugnt, slappnat av och njutit av semestern.  Den viktiga balansen mellan vila och aktivitet. 
Skrivet av Helen 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Livetikrokarna går på bröllop! 

I lördags var vi iväg på en god väns bröllop. 

Det var kul att få klä upp sig, umgås med vänner och bara ha det trevligt, äta god mat,  dansa och bara vara i den kärleksfulla stämning som infinner sig på bröllop. 

Men först startade vi upp dagen med ett långpass. Från början hade vi tänkt oss ett löppass kombinerat med yoga men då det fanns en liten inre stress för att hinna stryka klänningen ( och makens skjorta)  fixa hår och smink så kändes det bättre med bara löpning kom vi fram till. 15 svettiga kilometer med paus för lite dansträning (skulle överraska bruden med att hon och hela gänget från möhippan visade upp dansen vi ”lärde” oss då). Sen kunde vi ägna oss åt frisyrfix och sminkning i lugn och ro.  

Jag passade på att inviga min löparkjol från Röhnisch.  Kände mig lite extra fin men tyckte tyvärr de åkte upp lite för mycket i benen och gav lite skav på slutet. Funkar till kortare rundor men inte långpasset tyvärr. Jakten på bra korta tights till sommarlöpningen fortsätter…. 
Skrivet av Elin 

Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...
Annons

Fjällen på sommaren 

Sedan vi var i Trysil och vandrade sommaren 2012 har min man velat göra en liknande resa igen.  Så i år packade vi för all slags väder och drog till Funäsdalen med barnen.  När vi var i Trysil var vår son 1,8 år och gick en del men satt också i bärstol och i cykelstol när vi körde mountainbike. Den här gången valde vi att låta både vagn och bärstol stanna hemma då vår 3åring helst av allt vill gå själv.  Och det har hon gjort!  Bägge barn har gått och gått,  knappt en enda sur min,  bara det funnits någon bäck då och då att kasta stenar i och lite chokladkex och äppelbitar att smaska på så har de varit nöjda. Och det är nog det som är det vinnande konceptet när man vandrar med små barn.  Många pauser med lite frukt, fika och vatten,  tid för lek och utforskande och tålamod att låta deras ben bestämma tempot.  

I tre dagar har vi varit i funäsdalen,  sista dagen innan hemresan utforskade vi själva funäsberget genom att åka gondol upp till toppen, mäktig utsikt!  Våra barn är vana att åka linbanan på Kolmårdens djurpark då vi har årskort där men de tyckte likväl det var häftigt att åka gondolen. Sen ville barnen helst av allt åka hem så istället för att vandra ner så åkte vi ner med gondolen.

Att sen sätta sig i bilen för en åtta timmar lång körning hem är riktigt skönt för benen och mysigt när barnen önskar sånger, leker bokstavslekar eller bara sitter och tittar ut på naturen som swishar förbi utanför bilrutan. 

Jag är så glad att min man får iväg oss på såna här resor,  jag som gärna bara vill åkaoch sitta i solen på semestern annars.  tack till honom och till mina fantastiska barn för att ni uppskattar en aktiv semester och låter mig få till lite löpning på egen hand också. 

Kul men jobbigt att springa uppför en skidbacke

Skrivet av Elin 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Sommarträning utomhus 

Nu när sommaren är här och med den lite extra ledighet, så ser vi fram emot att träna lite styrketräning ihop ute i trädgården. Förra veckan körde vi Lofsans  midsommarpass som hon bjöd på inför midsommarhelgen. Ett styrkepass för hela kroppen som du kör ihop med en partner. Det var ett kul upplägg där man ibland turades om att göra övningarna och ibland körde man ihop.  För oss blir träningen mer kvalitativ när vi kör ihop,  annars blir det lätt att det slarvas med uppvärmningen eller att man inte tar ut sig lika mycket.  Men nu körde vi allt, från början till slut och just uppvärmningen som innehöll mycket rörlighet var bra för våra lite stela löparkroppar.

Här är upplägget:

image

Vi lovar att det kommer att vara både svettigt och kul!

Den här veckan har Helen och jag inte hunnit träna ihop ännu då min familj är iväg på semester i funäsdalen men jag längtar till helgens löppass ihop. 

Skrivet av Elin

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Första kontrollerna hittade!

Tidigare i veckan tog vi bilen till det skogsparti där årets kontroller på naturpasset finns. Tror att det är fjärde eller femte året som vi köpt naturpasset och det är lika roligt varje gång! Det kostar 80 kronor och då får vi en karta med 40 kontroller. Dessa kontroller sitter uppe i skogen från 1 maj till 2 oktober så det finns gott om tid för orientering. Kontrollerna är relativ enkla att hitta och det ska inte behövas någon kompass (även om vi ibland önskat att vi hade en..) så vem som helst kan delta.

Vi känner att vi blivit allt bättre på att läsa kartan vilket såklart gör att orienteringen blir ännu roligare. Denna kväll hittade vi 5 st kontroller och vi längtar redan ut till skogen igen!

Skrivet av Helen

Kommentera (0)

Kommentera