Livet i krokarna – Två småbarnsmammor i farten

Annons

Den viktiga styrketräningen

Maj månad är alltid en hektisk månad fylld med roliga händelser och måsten. På torsdag är det i alla fall dags för något som vi de senaste två åren börjar tycka väldigt mycket om,  nämligen löpartävlingar/lopp! Vårruset kommer till Norrköping och vi kommer att stå på startlinjen även i år.

Löparformen för mig är lite oklar… Igår testade jag att springa 15 st 1 minutersintervaller med 30 sekunder vila emellan. Kändes bra, vaden,löparknät och låret kändes inget av och flåset var också rätt så skapligt. Men idag känner jag av låret… Typiskt! Tråkigt att starta löparsäsongen med skador och åter igen får jag en påminnelse om hur viktigt det är med styrketräning och rätt sorts styrketräning.

Både jag och Elin har besökt naprapaten och fått råd om att bl a stärka muskulaturen kring höft och rumpa. Så nu försöker vi fokuserat att köra ett höftprogram 3 gånger i veckan, 10 st övningar á 10 repetitioner. Jag är så dålig på att styrketräna fokuserat, blir ofta lite ”blandat” när jag ska träna så nu är det dags för skärpning och fokus!

wp-1463941801663.jpg
Tränar höftprogrammet i trädgården medan barnen leker!

 

Skrivet av Helen

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Kolmårdstrailen 2016

Vi försöker att springa de lokala lopp som arrangeras här i krokarna och i lördags var det dags för årets upplaga av Kolmårdstrailen.  Förra året sprang vi 10km, det var vårt första riktiga traillopp och vi gillade det och placerade oss bra.
I år velade vi fram och tillbaka huruvida vi skulle springa 10km igen eller spara på kropparna (då vi varit slitna och dragits med lite skador sedan halvmaran) och istället köra 5,7 km.  Det blev till slut den kortare sträckan vilket kanske var smartast. Det kändes bra för både mig och Helen från start till mål,  inga känningar av våra skador och vi kom i mål, hand i hand med endast en tjej minuten före oss. Hon såg stark ut redan från början och vi valde att köra på i vårt eget tempo och inte stressa för att hinna ikapp henne. Det var en tävling som kändes mer som ett roligt träningspass för att känna på kroppen och nu känner vi oss lite mer på G igen och tur är väl det.  Jag vann nämligen en startplats till Vikbovändan, 43km i augusti så jag har lite att jobba med tills dess för att undvika skador.
Hoppas kunna övertala Helen att hänga med.  Då ska vi träna på att springa SAAAAAKTA för att ge kropparna en chans att hålla.

wp-1463333657529.jpg

image

Skrivet av Elin

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

500-pass i värmen

Elin har tidigare tränat några gånger med gänget som kör 500-pass på skolans lekplats. Jag har hittills inte haft möjligheten att delta men idag var det äntligen dags. 

Roligt att testa på något nytt och såklart lyckades jag ju glömma handskarna hemma… 

image

Nåväl, det sägs ju att det är bra att träna utan handskar för att utveckla greppstyrka, men aj aj va ont i handflatorna jag har nu.

image

Armgången gick bättre än vad jag trodde, klarade den de första två varven i alla fall. Kolla in på vårt instagram, där får ni se Elin som börjar få till en fin teknik och klarar nu utan problem armgången.

Skrivet av Helen

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Testar nya saker

Alltid lika roligt att få prova på nya produkter och denna gång är det via Loppi blogbag. Produkterna som jag och min familj fick testa var dessa:

image

image

”Chicken Tanga” från Old el Paso: Populär streetfood från Mexico med lätt rökig smak är den beskriven som. Jag var lite tveksam innan då jag inte är så förtjust i rätter med rökig smak men denna tyckte jag var riktigt okej. Maken som gillar rökigt tyckte mycket bra om den medan barnen smakade en tugga av kycklingen och rynkade på nästan. Dock fick tortillabrödet högt betyg från både barnen och oss vuxna. Vi använde 1 kg kyckling till den medföljande kryddmixen vilket fungerade riktigt bra även om det i receptet stod 500g kyckling. En god variant på tacos helt enkelt.

image

Safari kvarg från Yoplait: En kvarg för barn som innehåller d-vitamin, kalcium och protein. Tyvärr tycker jag att den innehåller alldeles för mycket sockerarter, 11,9 g/två bägare. Mina barn brukar inte äta smaksatt yogurt och den föll dem inte heller i smaken.

image

Nature rengöringsgel från Dermosil: Denna produkt gillar jag, känner mig fräsch i ansiktet efter jag använt den och den doftar gott! Dock kanske den har lite för stark doft för de som är känsliga. Gillar att den är ekologisk.

Filmen ”Snobben”: Den blev en favorit hos min 5-åriga dotter medan 3-åringen lessnade snabbt. Jag har tidigare varken sett eller läst så mycket om snobben och tycker väl att den är lite smårörig när snobben drömmer sig bort i sin kamp mot röde baronen. Men å andra sidan var den bra då jag och min dotter kunde prata om vilka känslor Kalle hade för den nyinflyttade tjejen.

Napphållare från Geggamoja: En produkt jag använde till båda mina tjejer när de var små och hade napp. Kommer att bli en bra present till en nyfödd bäbis.

Skrivet av Helen

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

På återbesök i Loka Brunn

I höstas var vi med på Röhnisch träningshelg på Loka Brunn. Då lyckades vi med att vinna ett pris för våra instagrambilder,  en ny vistelse på Loka med middag och övernattning för två personer.  Vi bestämde direkt att vi ville åka tillbaka för att få uppleva en annan årstid (det var väldigt vacker miljö på hösten)  och se skillnaderna mellan höst och vår/sommar.  Så,  denna helg fick vi njuta av toppenvädret med en löptur, styrketräning, yoga och promenad i Grythyttans skogar och lugnet i Lokas fantastiska omgivning.

Under löpturen passade vi på att fota och filma. I en uppförsbacke försökte vi se hur våra löpsteg förändras och hur vi kan göra det bättre.  I nedförsbacken tränade vi ”orangutang” ett avslappnat, återhämtande löpsteg som Lovisa ”Lofsan” Sandström visade när vi var här senast.
Vi körde ett styrkepass med hjälp av Försvarsmaktens app som avslutning och flätade också in lite övningar från TAUFF-träningen vi var på för två veckor sen.

Vi tog en skön promenad innan det var dags att njuta av lite afternoon tea i solen. 

Det fantastiska vädret inspirerade till att köra ett kort yogapass i solen innan vi var redo att ta på bikini och bara slappa.

Ett glas vin,  sol, och en pool var allt vi ägnade oss åt resten av kvällen. Sen dukades det upp trerättersmiddag, väldigt gott,  innan vi somnade trötta och nöjda med dagen.

Morgonen inleddes med en promenad följt av en lång frukost i lugn och ro.

Nu är vi på väg hem igen.  Lugna i själen, lite trötta i kroppen från gårdagens träning,  med ett leende på läpparna som vittnar om att vi haft en fantastisk helg.  För er som aldrig varit på Loka Brunn,  det är verkligen värt ett besök.
image

image

image
image
image

Skrivet av Elin

Kommentera (0)

Kommentera