Livet i krokarna – Två småbarnsmammor i farten

Annons

Semester!!!

Nu går jag på semester!!  I tre veckor ska jag vara ledig till att börja med,  sen blir det en veckas jobb då jag är ”lottad” att jobba v29. Ett system vi haft på jobbet i tre år och denna gång var det min tur att jobba.  Sen kör jag 2,5 veckor till efter det innan det är dags för jobb i höst.
Nu under semestern hoppas jag ta lite fler morgonpromenader, få till minst två yogapass och två styrkepass i veckan.  Utöver det blir det löpning och stretch/foamroller av vader/baksida lår för att förbereda kroppen inför Vikbovändan den 6augusti.
Hoppas gräspollen lugnar ner sig lite nu för under några dagar har det kliat i ögonen och i munnen kliar det och ömmar både dag och natt. 

Sen så blir det förhoppningsvis sol och bad,  lite bilsemester till funäsdalen för att vandra med barnen,  endagsturer till spännande utflyktsmål, årskortet på Kolmårdens djurpark ska utnyttjas (hoppas våga åka wildfire!!!)  och umgås med släkt och vänner.  Vad har du för semesterplaner?

image
Stora A agerar fotograf när lilla A vill sommarpussas på vår sista promenad till förskolan för den här terminen. I höst börjar stora A i förskoleklass

Skrivet av Elin

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Testar produkter via Loppi blogbag sommar

Både jag och Helen gillar att få chansen att prova nya produkter och ibland får vi det via Loppi och deras bloggbag. Den här gången heter den Sommar och innehåller lite blandade produkter.
*läppbalsam från Burt’s Bee med härligt fruktig smak som verkligen ger mjuka läppar,  det rekommenderas.
* smoothieklämmis från Ellas kitchen i ny design som min 3åring direkt ville smaska i sig.  Hon tyckte den var god och jag tycker klämmisar kan vara smidigt att ha med sig på utflykt.
* film med Alvin&gänget.  Mina barn såg den tillsammans med Helens barn.  Hennes stora tjej har sett filmer med Alvin och gänget förut men det har inte mina barn som ibland kan vara kinkiga med nya filmer.  Men inte denna gång,  de älskade den!  Och jag och Helen tyckte också det var en trevlig film att kolla på ihop med barnen.
*tandborste från Jordan. Det speciella med den är den individuella designen på skaftet vilket i sig inte är så viktigt för mig.  Men jag som brukar ha ett annat märke på min tandborste, som jag verkligen gillar, tyckte den borstade väldigt bra.  Så vill man ha en snygg,  bra tandborste så kan jag rekommendera Jordan Individual.
Det fanns också en dushcreme från Familj fresh, den doftade gott av melon men jag har inte hunnit prova den i duschen ännu.  Ett paket tvättmedel från Grumme och sköljmedel från Soffan ska också testas men vi använder sällan sköljmedel till våra eller barnens kläder så det får bli när tvättkorgen har ett innehåll som vill ha lite extra doft och mjukhet.

Kul är det att prova grejer,  hoppas ni provar något av dem.

image
Loppi blogbag Sommar
image
Läppbalsam som gör jobbet bra
image
Smidigt med klämmis och gott enligt lilltjejen
image
Filmkväll med Alvin&gänget

Skrivet av Elin

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Backintervaller

Ikväll blev det backintervaller i lagom mängd och tempo. Vi känner att löptekniken har utvecklats och kroppen känns stark,  härlig känsla! 

Upplägget blev uppvärmning till skogen och backen på ca 5 km och därefter 5 gånger upp för den 200 m långa backen som tog ca 75 sek att springa.  Vi roade oss med att två omgångar räkna antalet steg och fick det till ungefär 240-260 steg. Elin tar oftast fler steg än mig.  De övriga omgångarna la vi fokus tekniken, fram med höften, landa med foten under kroppen,  stolt hållning, spänna rumpan, korta steg mm.

Väl hemma igen hade vi skapat ihop 11 km på löparkontot, känns bra. 

image

image

image

Skrivet av Helen

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Linköping halvmaraton-åskådare

Förra året sprang jag och Elin Linköping halvmaraton, det var vårt första och vi har många goda minnen från den. Idag var jag istället åskådare på Linköping halvmaraton då min man sprang och jag tillsammans med våra två småtjejer var hejarklack.

image

image

Roligt att vara med på evenemanget trots att jag inte skulle springa, även om jag blev väldigt sugen!  Underbart att se alla deltagarna, nervositeten, koncentrationen, förväntningarna, glädjen. Att se hur alla laddar upp på olika sätt, på sitt eget sätt. Efter den gemensamma starten gick jag och tjejerna tillbaka till målområdet, spelade lite boccia, myste och strosade runt bland sponsortälten. Tiden gick fort och efter ca 1 timma och 6 minuter kom första herren i mål! Första dam kom in på ca 1 timma 21 min. Jag och tjejerna stod och hejade på alla som kom i mål och extra glada hejarrop fick såklart maken/pappan som kom in på en fin tid.
image

Nu har jag upplevt Linköping halvmaraton både som deltagare och åskådare och jag kan verkligen rekommendera detta lopp.

Skrivet av Helen

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Tabata

Under veckan har vi kört två korta men intensiva tabatapass.  Som småbarnsföräldrar är det ibland svårt att hitta tiden eller tillfällen för träning.  Jag och Elin gillar därför korta och intensiva styrketräningspass.

Vi körde upplägget 4 st övningar med 8*20 sek, 10 sek vila emellan. Här kommer första tabatapasset:

image
Burpees
image
Armhävningar
image
Upphopp
image
Vickande planka

Här kommer det andra tabatapasset:

image
Ketellbellsving
image
Mountainclimber
image
"axelpress"
image
Stjärnplankan

Skrivet av Helen

Kommentera (0)

Kommentera