josefinknave

Josefin Knave

Annons

Gravid vecka 15 med andra barnet

Woohooo, första riktiga preggouppdateringen för den här gången! Nu är jag alltså gravid i vecka 15, och visst skiljer det sig lite nu med andra barnet. Tiden nämligen springer iväg och jag känner redan att det kommer bli en utmaning att lyckas föreviga magen varje vecka, och inte minst lyckas skriva om det här och prata om det på Youtubekanalen innan nästa vecka hunnit ikapp oss… Men den känslan lär väl bytas ut mot slutet när det plötsligt börjar gå VÄLDIGT långsamt av nån anledning. 😉

Jag är nu inne i andra trimestern, och apparna skriver att de flesta blivande mammor känner sig piggare och bättre jämfört med innan. HAHAHA. Jag har mindre illamående och magkaos nu, tack och lov, men jag är precis lika trött. Dessutom kommer både halsbränna och huvudvärk och hittar på titt som tätt så jag känner mig inte som världens mest sprudlande person direkt.

Nåt jag upplever som speciellt för den här gången är att jag känner mig väldigt känslosam. Jag får liksom rus av olika känslor i omgångar. Ibland känner jag mig JÄTTElycklig för nåt, ibland kommer nåt över mig som gör att jag bara vill gråta och vissa stunder kan jag gå runt och vara irriterad över nåt som jag hört eller sett eller varit med om för flera veckor sen. Inte helt rimligt alla gånger, men på nåt sätt även lite fint att få ha alla känslor utanpå kroppen för en gångs skull för en sån som jag, som varit lite för bra på att pusha undan sånt tidigare i livet.

Det lille livet i magen är nu cirka 8 cm från huvud till rumpa, och jag går allra mest och känner efter fosterrörelser. Med B kände jag ju från och med vecka 17, och det sägs ju att man kan känna tidigare med andra barnet (även den här gången har jag modekakan i bakvägg) så därför tycker jag att det vore helt rimligt att få känna lite nu. Synd att jag inte får bestämma. 😉

Nu tar vi en titt på magen!

Liten och svullen. Det är svårt att skilja riktig bebis från matbebis för den som inte vet om mitt tillstånd just nu!

Kommentera (3)

Kommentera

 1. Marie

  Så kul att ni ska få en bebbe till och Bo ett syskon. Följde din graviditet med Bo då jag fick en tjej strax efter att ni fått Bo. Har redan fått en liten lillebror men ska bli lika kul att följa er resa igen och se vem som gömmer sig därinne. 🙂 Stort grattis till er!

 2. Amanda

  Så roligt att du är gravid igen, grattis!! Jag har läst din blogg i över två år och har en dotter som är född fem dagar före B. Nu väntar jag barn igen den 19 januari! Ska bli så kul att följas åt igen!
  Har också varit otroligt trött den senaste tiden. Saker jag hittills ägnat många tankar åt är kub-test, ultraljud, tvåbarnschock och dubbelvagn 🙂

Se fler...
Annons

”Kan själv!”

Det är VÄLDIGT mycket av den varan nu. En sak B är väldigt tydlig med att han bemästrar själv är att dra skrindan som han annars brukar sitta i. Det måste ju vara tungt för en så liten kropp att släpa på den där, men han kämpar på. 😉

Det känns som att det har hänt enormt mycket rent utvecklingsmässigt de senaste veckorna med vår lille son. Hans tal har ju alltid varit tidigt, men nu pratar han verkligen hela meningar och gör sig förstådd på ett väldigt charmigt sätt. Även om han fortfarande kan bli frustrerad och tjuta istället för att prata, som förr, kan man oftast prata med honom för att lista ut vad det hela handlar om. Om det sen går att hitta en lösning som alla är nöjda med är en annan femma, hehe.

Idag har vi spelat in en vlogg till kanalen vilket kom lägligt eftersom jag fick hänga utomhus i finvädret trots jobb tack vare det. Nu har jag suttit och knappat på datorn en stund, men snart är det slut med det för dagen för om en stund ska hela familjen promenera bort till farmors hus och äta middag, hela gänget. Mysigt!

Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...
Annons

När graviditetstestet visade plus, igen

graviditetstest

Tanken på att bli en till i familjen har funnits redan sen… Ja, jag vet inte hur länge. Jag tror att Martin och jag har varit rätt rörande överens om att vi vill ha flera barn innan vi ens funderade på att börja skaffa några. Men själva beslutet om att ”NU är det faktiskt okej om det blir en till bebis” tog vi för lite mindre än ett år sen, skulle jag tro. Nånstans mellan sommar och höst förra våren.

Precis som förra gången var jag väldigt ödmjuk för det faktum att det kan ta tid, men samtidigt hade jag väl nånstans i bakhuvudet att det gick så HIMLA lätt med B (där vi knappt fattade själva vad som hände) vilket säkert bäddade för förväntningar kring att det skulle gå snabbt den här gången. Och, ja, det vet vi ju alla att riktigt så snabbt gick det inte. Då skulle jag ju sitta här med en färdig bebis och inte som relativt nygravid. 😉 Allt eftersom månaderna gick och mensen kom gång efter gång är det klart att en viss frustration väcktes, samtidigt som jag körde stenhårt på mantrat ”det äääär normalt, för många tar det ett år att bli gravida”. Det är ju dock inte alltid så lätt att känna precis som man så rationellt kan tänka…

När våren kom ändrades situationen lite eftersom jag kände att jag VERKLIGEN ville ha en arbetsplats igen. När jag fick erbjudandet om jobbet på LOPPI sattes bebisplanerna på vänt, för med världens roligaste jobb på G kändes det som att nästa bebis lika gott kunde få vänta lite till om hen inte behagat komma hittills. Och även fast jag inte VILL (hatar ju hur icke jämställd världen fortfarande är, att vi är så många som automatiskt känner såhär är ju av en anledning) vara den som anpassar mitt liv efter ett jobb kunde jag inte låta bli att känna att det skulle vara lite fult att ta jobbet och sen gå på föräldraledighet ”direkt”. Det var en rätt stressig period överlag så att sakta ner på projekt bebis föll sig rätt naturligt, om vi säger så, så när min mens inte dök upp några veckor efter att jag börjat på mitt nya jobb tänkte jag att det var stressen – för att bli gravid skulle väl knappt varit fysiskt möjligt den här månaden?

Joho, det var det tydligen, för när jag stod i duschen en dag i maj och såg ner på min kropp som plötsligt inte riktigt hade samma proportioner upptill som den brukade var jag tvungen att dra duschdraperiet åt sidan och SKRIKA åt Martin att han skulle springa och köpa ett test, nu på en gång. Snäll som han är gjorde han det, och samtidigt som jag öppnade förpackningen sa jag gång på gång att det vore fysiskt omöjligt om det vore något men att jag nu bara var tvungen att få tanken ur huvudet. Jag kissade på stickan, la den hos Martin och gick och gjorde mig i ordning samtidigt som jag började bli lite nervös. När fem minuter gått kunde jag inte förmå mig att ens titta på resultatet så det fick Martin göra och – ja – ni kan ju gissa resultatet.

Martins första reaktion var ett stort leende och min var ”det är inte rimligt, det är inte RIMLIGT”, haha. Jag var ju glad, men ändå så mycket mer chockad än vad jag trodde att jag skulle vara i och med vi ändå försökt ett rätt bra tag och så ville det sig just den DÄR månaden, när vi inte försökt ett dugg och jag precis haffat världens roligaste jobb.

Ja, det är väl bara ännu ett bevis på att världen och livet inte går att kontrollera riktigt så mycket som en annan önskar. Nu har chocken lagt sig och jag är glad, och såklart lite nervös, inför det som komma skall (för ja, det är precis lika overkligt den här gången!).

IMG_1279

När B var liten minimini. <3

Kommentera (18)

Kommentera

 1. Nathalie

  Så himla mysigt 😀 vi bestämde oss för att börja försöka med syskon i augusti förra året, i januari blev jag gravid, och det får man ju säga ändå gick rätt snabbt? MEN just då så kändes det som att varenda dag var en lång väntan, på nästa mens,nästa ägglossning osv. Tyckte det tog sån tid. Men nu när jag ser tillbaka så inser ju även jag att det visst gick hyfsat fort. Men med vår son gick det så fort att jag inte hade hunnit fundera ens över om jag var gravid. Nu väntar vi iallafall ett litet syskon beräknat till september 🙂 ska bli så kul att följa er resa igen!

 2. Johanna

  Så himla jobbigt att vi kvinnor behöver i stor utsträckning ta hänsyn till jobb och karriär när det kommer till att bilda familj. Jag försöker tänka så lite som möjligt på det, men det är svårt. Jag tackade ja till mitt nuvarande jobb när jag precis fick reda på att jag var gravid, så började jobba när jag var i v 12 ca. Fick typ börja med att säga att jag var gravid. Sen blev jag gravid igen under mammaledigheten så när jag kom tillbaka fick jag börja med att säga att jag var gravid igen. Hann bara jobba 5 månader mellan, 15 månader mellan barnen. Har inte fått annat än positiva kommentarer på jobbet även om jag vet att det verkligen inte passat bra.
  Min man däremot har velat byta jobb men tyckte att det var taskigt mot arbetsgivaren att byta när han visste att jan ”snart” (skulle hinna jobba knappt ett år) skulle vara föräldraledig igen. Jag tycker det är jättesynd att han inte bytt för det blir ju helknasigt om han ska hämmas pga det. Varken kvinnor eller män sk behöva hindras i arbetslivet. Och dessutom blir det ännu sämre för oss kvinnor om man säger att anställer man en man vet man att han kommer jobba länge men en kvinna vet man aldrig när hon behöver gå hem (pratar alltså generellt och inte specifikt om oss)… Tycker snarare han borde slå ett slag för jämställdheten och byta ändå. Men det är väl en diskussion vi får fortsätta här hemma. 🙂

 3. Sophie

  Helt underbart! Stort stort grattis! På tal om hussen, var håller han och podden hus? 😉

  Njut av lyckan! ska bli såååå roligt att följa er graviditet och ert liv, så spännande!

 4. Kristin

  Så fint att du delar med dig av er historia! Det jobbiga med att bestämma sig för att en vill ha barn är ju att när en väl bestämt sig ska graviditeten gärna starta på en gång, helst igår! Nu när jag läst om befruktning och fosterutveckling på min utbildning är jag om möjligt ÄNNU mer fascinerad över att det faktiskt så ofta händer och blir bra.

 5. Sara

  Stort grattis till graviditeten! 😊 Känner igen mig så mycket i det du skriver! Vårt första barn blev också till väldigt lätt, nästan så att vi tyckte att det gick lite fööör lätt. Så när vi bestämde oss för att försöka med barn nummer två så förväntade vi oss att det skulle vara i princip lika lätt, så dumt! Men månader efter månader gick utan att det blev någon bebis. Första månaden kändes ändå ”jaja okej, men nästa månad kommer det ju garanterat bli bebis”. Till slut var jag nästan för besatt av tanken på att göra barn och jag mådde verkligen inte bra. Då bestämde jag mig för lägga tankarna på annat så jag började plugga upp två betyg från gymnasiet och redan andra veckan med studier så kände jag att något var annorlunda med mig. Jag vågade inte riktigt lita på min magkänsla men var ändå tvungen att ta ett test för att få bort den märkliga känslan och mycket riktigt så visade testet att jag var gravid! Så det tog 9 månader att bli gravid andra gången och om 17 dagar är vår andra bebis beräknad 😊

 6. Alexandra

  Jag brukar alltid tro (ja alltså nån inre del av mig) att allt går att kontrollera – men det gör det ju inte. Speciellt inte såna här fina saker. Grattis <3

 7. Åsa

  Grattis till den lilla i magen. En liten fråga jag vore glad om du svarade på. Hur reagerade de på ditt nya jobb när du berättade? Och hur kände du när du faktiskt blev gravid när du precis börjat på nytt jobb? Jag och min hade liksom i planen att börja försöka jobba på ett barn snart. Men så blev jag uppsagd nyligen på grund av omorganiseringar på jobbet och att min tjänst försvinner. Att då försöka satsa på barn känns helt plötsligt lite längre bort, men samtidigt så är jag liksom 30 och vill inte vänta sååå länge till.

 8. Caroline

  Åh vad intressant att läsa! Våra barn var ju beräknade med några dagars mellanrum, och i maj det här året kände vi äntligen att ”nu är det okej om det skulle komma en bebis” och slutade skydda oss. Det är ju alldeles nyss, men eftersom det tog 3 år med första barnet så är det svårt att inte känna sig mentalt nedslagen redan nu. Samtidigt tänker jag att vi har ju så skön samvaro nu! Rutiner, ordning o reda, vi kan hitta på grejer mycket enklare än förut o kan kommunicera med vår unge, och jag vill börja träna mer och stärka upp min klena rygg. Så en bebis skulle ju innebära kaos, och kaos är ju så jobbigt för mig som har lätt till ångest och stress. Men! Även om jag tänker att det är så himla bra nu, och att jag är så himla tacksam för ”lugnet” (även om en 2åring såklart sällan är enbart lugn, hehe) så skriker hjärtat efter ett litet syskon till vår älskade unge. Den lilla person som skulle göra vår familj komplett. Och att vara gravid var ju det häftigaste jag vart med om!

  Blev bitter först när jag fick veta om er nya bebis för att det känns just som att det är så himla lätt för ”alla andra”… Men så var det ju inte. Tokigt att man utgår från det. Man ser liksom bara glädjen och kan inte ana den oron o rädslan som funnits där innan. Vi säger alltid ”om det blir en bebis så…” och är inställda på att det kanske aldrig ens kommer nån till. Men hoppet dör ju inte,.. Men är som sagt modfälld o går o väntar på den 3:e mensen sen vi slutade skydda oss nu. Sorry för lågt o ego inlägg. Behövde nog bara få ut eländet, för det finns ju där även om jag försöker låta bli att tänka på det. Suuuperglad för er o Bos skull över den lilla iaf! Ska bli kul att följa er medan jag drömmer om att kanske hamna i samma sits nån gång. <3

 9. Madde

  Så kul att ni är gravida igen! Grattis!! Jag började följa dig när du va gravid med Bo för jag va också gravid med min son, hade BF 31 juli men han kom 5:e Aug. Även denna gång följs våra graviditeter åt, jag i v.18 nu helt oplanerat med BF 23:e dec😂🙈🔫 Hade tänkt börja försöka efter sommaren men kroppen lever sitt egna lilla liv haha! Grattis igen som sagt😄

 10. E

  Så spännande att läsa! Och tack för att du berättar att det tog tid för er den här gången. Håller tummarna för ett eget plus sedan många månader tillbaka. Fortfarande inom ramen för vad som är normalt. Men ibland blir man frustrerad, ledsen och orolig.

 11. Caroline

  Hej Josefin! Jag och min sambo har försökt få till ett syskon sen i september ungefär och i februari blev jag prego. Det visade sig då att jag hade fått druvbörd vilket gör att man måste vänta ca 1 år innan man kan bli gravid igen…………….. Jag ska ärligt säga att jag blev en smula ledsen när jag såg din fina kulmage men efter detta inlägg känns det lättare. Det är ju inte plättlätt för andra som det ibland kan kännas…. Jag ska följa denna resa precis lika engagerat som jag följde din förra, med glädje!

  1. Cecilia

   Hej Caroline! Måste bara svara på din kommentar. Jag fick druvbörd för två år sedan. Så fruktansvärt jobbigt! Googlade på allt men det fanns så lite information och jag upplevde att läkarna bara skyllde på slumpen hela tiden. Jag hoppas att din var godartad och att dina hcg-värden sjunker fint. Jag fick också graviditetsförbud ett år, men efter 4 månader var mina värden nollade och efter 6-7 månader fick jag klartecken från läkare att det var ok att försöka bli gravid. Men druvbörd är verkligen en mardröm och så ovanligt! Kram till dig och jag håller tummarna för att allt går bra!

   1. Caroline

    Hej! Vad kul att du svarade! Min var godartad tack och lov. Har faktiskt inte förrän nu i efterhand fattat att det var rätt allvarligt det där… Mina värden är normala nu. Jag har fått förbud ett år(juli -17 alltså) men när jag blev så ledsen i telefonen sa läkaren att hon skulle prata med sina kollegor om vi kunde få börja tidigare… Hoppas!! Och ännu mer nu när jag läst att du fick börja tidigare! Tack för svaret!

 12. frida- toppbloggare på FINEST

  Åh så härligt! Jag blev oväntat och helt oplanerat gravid, hon är nu 7 månader gammal:) jag studerar på högskolan (media och kommunikation). Att jobba som du har gjort/gör är lite av en dröm:) Tar min examen nästa sommar…Drömmen är ju att ha relativt tätt, om vi har två år betyder det att jag troligtvis inte kommer hinna börja jobba mer än någon månad innan jag blir gravid, väntar vi längre blir det ju ett större glapp, speciellt om det inte går direkt utan tar ett år….Ush hatar att vara tjej och behöva välja- familj eller karriär..Hur många månader blir det mellan bebis och B? Kram och tack för en bra blogg.

Se fler...
Annons

Helt okej kontor den här veckan

Hejhej från den lilla familjen som studsar runt i hela Sverige. Tidigt i morse åkte vi mot Centralen för att hoppa tåget mot västkusten. Jag jobbar den här veckan, men eftersom kontoret är stängt och mitt jobb är superdigitalt kan jag lika gärna göra det från lite var som helst. Därför var mitt förmiddagskontor på tåget! Vad den lediga familjen gjorde? Ja…

Så trötta. 😉 Strax efter lunch var vi framme och möttes av en massa familj och sommarväder. En cykel väntade även på B som genast började undersöka om stödhjulen passade på räcket. Han är nog lite för liten för att börja cykla på den där än, men perfekt att få ärva en att ha till nästa sommar!

Ganska snart gick vi ner till vattnet för att äta lunch. Vi hade visserligen ätit lunch på tåget men jag är ju inte den som bangar en andre lunch bestående av en stor hamburgare med pommes nu för tiden. Jag äter SÅ MYCKET just nu. Hungrig JÄMT! Tur att jag älskar att äta. Mindre tur att jag inte älskar att ha halsbränna…

En av oss var som vanligt väldigt badsugen så efter lunchen lämnade jag de här två på stranden där de gjorde sig redo för att bada. Så mycket sommarlov. <3 Men jag har ju som sagt arbetsvecka så jag fick snällt pallra mig upp till huset igen, och sen dess har jag suttit här och knåpat med mitt:

Det är rätt mysigt dock. Jag gillar ju mitt jobb, och jag sitter i en bekväm soffa med fönstret på glänt så att både fågelkvitter och lite blomsterdoft kommer in. Perfekt! Som ni ser på mittenskärmen har jag bland annat fixat ett nytt klipp till min Youtubekanal, första riktiga gravinklippet för den här gången. 🙂 KUL!

Nu ska jag faktiskt runda av och gå ut och fånga det sista av den här sommardagen med familjen. Vi hörs imorgon!

Kommentera (3)

Kommentera

 1. emma

  Hej! Och grattis igen till graviditeten!
  Jag och min sambo ska gå och gifta oss (i maj 2017, så det är lång tid kvar) men jag är lite sugen på att köpa på mig massa olika loppisporslin och ha till middagen. Visst gjorde ni så också? Jag undrar lite om hur man ska tänka kring budget där? Vad kostade det för er?
  Kram <3

 2. Rebecka

  Gud vad härligt att ha ett sånt jobb att man inte är bunden till att gå till ett kontor varje dag! Vilken vecka är du gravid i förresten? Jag är själv gravid med mitt första barn i vecka 14, känns superkul! Roligt att följa någon som är gravid samtidigt som jag 🙂 http://www.nouw.com/hellofebruary

Se fler...
Annons

Första tiden som gravid för andra gången

Hallå, TACK SNÄLLA NI för alla grattishälsningar här, på Instagram och Youtubekanalen. Ni är så snälla och peppiga och det är ju inget annat än en ren lyx att få ha ert stöd i ryggen under den berg-och-dal-bana som en graviditet innebär.

Igår gick jag in i vecka 15 vilket innebär att vi har BF den 14 januari nästa år som det ser ut nu (det kan väl ändras efter RUL, eller hur är det?).. Jag vet inte om det är jag som har en skev tidsuppfattning men jag tycker att det känns som att januari är SÅ HIMLA SNART och att det här kommer bli en rekordkort graviditet. Veckorna hittills har nämligen bara rusat fram, resten av sommarveckorna lär ju också gå snabbt och sen vips är det oktober och innan man vet ordet av är det första advent och efter hela julkarusellen ÄR det ju januari?! Pjuh.

I alla fall. Det jag tänkte att vi fokuserar på idag är tiden ni inte hängt med här under andra graviditeten. De första, hemliga veckorna!

Vi fick veta att jag var gravid rätt ”sent” (kan berätta mer om det hur det var och hur det gick till senare om ni vill), det vill säga vecka 6. Jag förstår att det är fullt normalt att upptäcka en graviditet då och inget som i allmänhet klassas som sent, men för en nästan-hypokondriker med visst kontrollbehov är det sent.
IMG_6051

Här är första bilden jag tog efter att vi fick veta (nej, jag tog inte ens bild på graviditetstestet?! så chockad och förvirrad), några dagar efter när vi skulle på kalas. Just då var det bara vi två som visste om att det växte någon i min mage.

Mitt mående har varit sämre den här gången än vad jag minns att det var första tiden som gravid med B (som jag bloggat om här). Jag har varit helt sanslöst trött, men det har nog mycket med att göra att jag har haft nytt jobb och dessutom en 2-åring hemma. Förra gången la jag mig ju ner och vilade när jag blev trött, den här gången har jag inte riktigt haft den möjligheten, om vi säger så. Dessutom har jag mått illa och haft superlätt att få kväljningar. Flera gånger dagligen har jag varit tvungen att äta saker akut för att dämpa känslan av att behöva kräkas. Dessutom har min mage varit heeeeeelt ur spel. Förlåt för ocharmig information, haha, men även det har tagit på krafterna och nu när jag passerat vecka 12 känns det tydligt att även det var ett tidigt graviditetssymptom för min del den här gången.

Jag har redan gjort två ultraljud (som jag också kan blogga om senare), ett i vecka 9 och ett i vecka 13. I väntrummet var jag så fascinerad över att Kronprinsessan och Daniel ställt upp på att göra ”reklam” för Ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen, där vi var. Bjussigt ju! …….tills jag insåg att det inte handlade om det riktiga kronprinsessparet utan Hey Baberiba-varianterna, haha. Som sagt – SÅ TRÖTT:

Den allra största utmaningen de första veckorna, förutom att hålla mig vaken och tackla illamående, är att behöva vara hemlig. Jag har varit betydligt mindre hemlig den här gången (då berättade vi inte för NÅGON före vecka 12 och betydligt senare på jobb och blogg) men med vissa har jag ändå velat vänta tills den mest riskabla perioden gått förbi. Vissa gånger har jag varit supernära att försäga mig, och cirka hundra gånger har jag behövt komma kring det faktum att jag inte dricker alkohol. Alltså, varför sammanfaller ALLA födelsedagsfirningar och spontanbubbeldrickningar med tidig graviditet? Det måste vara ödet. Och lika jobbigt är det varje gång!

Att vara gravid för andra gången är väldigt annorlunda jämfört med första tycker jag. Framför allt springer dagarna iväg på ett annat sätt och jag hinner inte riktigt tänka efter. Därför får ni gärna skriva frågor i kommentarsfältet när såna dyker upp hos er så att jag vet vad ni vill att jag bloggar om preggorunda #2. 🙂 Kör på bara när ni får lust!

Kommentera (37)

Kommentera

 1. Tove

  Grattis! Ska bli så kul att följa dig! Ska du medverka i gravid vecka för vecka igen? Du var sååå bra förra gången och det var så jag hittade din blogg.

 2. Johanna

  Åh! Stort grattis!! Så härligt att Bo ska bli storebror 🙂 spännande!
  Om du vill får du gärna skriva ett inlägg om hur man kan tänka/peppa sig själv om man toklääängtar efter att få bilda familj men ens sambo inte vill ännu. Jag lever i den ”bubblan” varje dag, det finns i mina tankar varje dag. Hur tror/tycker du att man som *längtar* ska tänka?

  Kram från Johanna.

  Din blogg är så mysig o bäst!!

 3. Sofia

  Grattis!!!
  Jag sitter och bölar när jag läser. Jag är också gravid, dock med första barnet. BF är beräknad den 10e januari! Är så nervös och RÄDD. Var ni rädda första gången, kanske även nu? Alltså jag är rädd för allt. Typ, hur håller man ett barn vid liv?! haha.. Jag har aldrig trott att jag skulle bli med barn, men så nu är man här…
  Kan du påminna mej, har du skrivit ett inlägg kring hur ni jobbar med genus i er uppfostran? Vill ha tips!
  Grattis igen! 🙂
  Kram!

 4. Sara

  Åh, stort grattis! Har inte följt din blogg, men följde er i Gravid vecka för vecka och ramlade in här idag via en annan Loppi-blogg! Ska härmed börja följa dig och hur du har det genom din andra graviditet. Min son är 10 månader och vi hoppas på att plussa med syskon snart, så därför kändes det så himla spännande med någon som väntar sitt andra barn! Stort grattis igen och lycka till framöver! 🙂

 5. Malin

  Väntar mitt andra och är i v12. har berättat mkt tidigare den här gången då jag tror vi känner oss tryggare med hela gravid grejen. Mitt första barn är ”bara” 10 månader så jag har haft tur att ha en unge som vilar isf två gånger om dagen första tiden. man är ju så trött på ett helt obeskrivligt sätt. nåja.lycka till med allt ! 😉

 6. Lina

  Åh va kul! Grattis! Vi är rätt nära varandra,jag har bf 13 Januari men väntar första 🙂 fick oxå reda på min graviditet i vecka 6 och mått riktigt dåligt med spyor osv.. Just nu mår jag från och till. Hoppas ditt mående blir bättre! Kram

 7. Sandra

  Har läst din blogg ett par år och följt dig på avstånd, men faktiskt jobbade vi också en kort period ihop på Big Brother – jag satt i kontrollrummet och loggade då du jobbade med webben. Det ska bli jättekul att följa dig genom detta! Jag ska själv få mitt första barn i december. Så himla spännande!!

 8. Sofia

  Jättekul att vi har bf så nära, jag har den 12/1! Håller med dig om att det faktiskt känns Nära till januari och att veckorna har gått fort. Detta är ju min första så jag trodde tiden skulle gå betydligt långsammare, men icke! (Superskönt!). Ska ni ta reda på vad det är för kön på bebisen? 🙂 Har ni några aningar redan nu?♡
  Guldklimpen.vimedbarn.se

 9. Nathalie

  Så himla kul 😀 vill gärna veta när ni fick reda på det, man älskar ju sån läsning 😀 vår son är född i mars samma år som Bo och nu väntar vi syskon i september. Mådde inte alls dåligt förra gången,var typ som vanligt. Denna gång mådde jag pyton dygnet runt fram till v14 (enda gången jag mådde bra var när jag hade mat i munnen, men hehe det kan man ju inte gå runt med hela tiden..) och var extremt trött, somnade vid nattningen minst 5 kvällar i veckan. Sedan var det några bra veckor men så kom foglossning!!! Som jag absolut inte kände av förra gången, nu kan jag varken stå eller gå någon längre stund utan att få jätte ont, så sonen tycker ju att jag är jätte rolig… Har hela tiden velat börja tvätta upp bebiskläder å sånt men tänkt att jag måste vänta med å fixa tills v30 iallafall. Nu är jag i v31 och sambon gick på semester igår och vi har såå mycket planerat så helt plötsligt vet jag inte när jag ska hinna fixa något, och precis som du så har man fått ett helt annat tidsperspektiv när man redan varit gravid en gång, för nu tycker jag att det är väääldigt nära till september! All lycka till er iallafall <3

 10. Anni

  Tänker att allting ändras andra graviditeten! Har BF 28 januari och tycker de känns som år dit! Vårt första barn och vi har kämpat i över tre år, så väntan har ju liksom blivit mer än 9 månader. Tycker dessa första veckor gått långsamt. Med även jag har mått fruktansvärt dåligt, kräkningar och illamående dygnet runt fastän mediciner. Och denna trötthet, man fattar vad de innebär först när de sker. Så sjukt! 😄 Kul att följa din graviditet, du är ganska så exakt två veckor och en dag före! Nu håller vi tummarna att allt går bra för oss båda. Ska på vårt andra ultraljud imorgon, så nervös!

 11. Sanna

  Så himla konstigt! Har länge tyckt att du påminner om min syster så himla mycket. Vet inte varför, jag känner ju inte dig! Men ni liknar varandra, bara. Ibland gör människor det, ju! Men nu till det sjuka. Min syster har också fått den 14de januari (det är även min födelsedag, har sagt åt henne att knipa eftersom jag vill ha den för mig själv. Hihi) som ankomstdag, eller vad man kallar det för! För hennes bebis alltså!
  Är det inte lite läskigt? Eftersom jag tänkt på henne när jag läst din blogg eller kollat på dina youtube-klipp?!

  (Är inte så underlig som jag kanske låter. Lovar!)

  Höll på att glömma!!! Grattis till er! Så himla kul! Är Bos största fan så kan bara tänka mig hur härlig den kommande ungen kommer bli!
  Lycka till med allt!!! Kram!

 12. Helena

  Så spännande att få följa din graviditet för andra gången! 🎉 när jag var gravid förstod jag ju rent logiskt att det skulle komma en bebis, men jag kunde ändå inte riktigt greppa det helt och fullt. Därmed blev jag lite snuvad på storheten i att vara gravid och längtan efter bebisen, för jag kunde aldrig riktigt haja att den skulle komma. Inbillar mig att det kommer bli enklare att förstå andra gången när man redan har varit igenom det en gång och VET att det kommer en bebis + förstår vilka känslor man kommer få för den. Kan du känna igen detta? Verkar det skilja sig rent känslomässigt mellan första och andra graviditeten? Stort grattis igen ❤ så fint att få ännu en liten person till familjen och så fint att B ska bli storebror!

 13. Ellen

  Grattis va roligt ! Jag har bf 25 november o tycker de låter såååå långt bort ! 🙈 Kommer du videoblogga om graviditeten o bm besök osv eller kommer ni vara med i gravid vecka för vecka?

 14. Emelie

  Hej!
  Så kul att du är gravid igen! Jag hittade din blogg när jag var gravid med min dotter. Googlade ‘gravid och blogg’ och hittade dig till min stora glädje. Min dotter kom i december 2014 så efter er, men nu är jag i v 10 så denna gång kan jag följa din resa på ett annat sätt. BF 17 feb. Super kul!

 15. Sofie

  Stort grattis! Så himla kul! Började följa dig när du var med i gvfv så det ska bli superkul att även följa denna graviditet!😊
  Jag har kanske en konstig fråga, men det gäller det här med alkoholen( eller rättare sagt att hålla sig undan/ tacka nej)… Hur gör man egentligen? Alltså jag tänker på allas reaktioner när man inte dricker😋 Jag och min sambo vill inom kort försöka skaffa vårt första barn men jag oroar mig över alla festtillfällen där man ska avstå alkoholen innan man gått ut med graviditeten. Jag har absolut inga problem med att avstå alkoholen, utan det är alla frågor jag oroar mig för 😆 Alla kommer ju typ fråga direkt om man är gravid för att man inte dricker! Har du några smarta tips, några bra ”vita lögner” ? 😊 ursäkten att man äter tiyp penicillin känns lite gammalmodig 😉

  1. Hanna

   Mitt bästa tips är att inte säga något alls! Jag tog emot/hällde upp ett glas precis som alla andra men lät det sedan bara vara. Enklast på mingel tycker jag, då kan man bara ställa ifrån sig glaset någonstans efter att ha burit runt på det lite :p. Svårare på sittande middag men kanske kan din kille byta glas med dig lite smidigt? 🙂

 16. Sofie

  Stort grattis! Så himla kul! Började följa dig när du var med i gvfv så det ska bli superkul att även följa denna graviditet!😊
  Jag har kanske en konstig fråga, men det gäller det här med alkoholen( eller rättare sagt att hålla sig undan/ tacka nej)… Hur gör man egentligen? Alltså jag tänker på allas reaktioner när man inte dricker😋 Jag och min sambo vill inom kort försöka skaffa vårt första barn men jag oroar mig över alla festtillfällen där man ska avstå alkoholen innan man gått ut med graviditeten. Jag har absolut inga problem med att avstå alkoholen, utan det är alla frågor jag oroar mig för 😆 Alla kommer ju typ fråga direkt om man är gravid för att man inte dricker! Har du några smarta tips, några bra ”vita lögner” ? 😊 ursäkten att man äter typ penicillin känns lite gammalmodig 😉

 17. Martina

  GRATTIS! blir så glad när du skriver att det snart är oktober. För den 3:e är min bebis nummer 2 beräknad. Känns så overkligt och liksom som att jag glömmer bort bebisen i magen hela tiden. Att han kommer komma ut!

 18. Josefine

  Så kul! Grattis 😀 Jag är också gravid med andra barnet och har BF 23 januari! Därför blir det extra spännande att följa dig nu ☺️

 19. Jennifer

  Men åh vad roligt! Vi har jämnåriga söner sen innan, nu har du Bf före mig, jag är beräknad till den 22/1 men jag hoppas egentligen bara att jag klarar mig mig igenom jul och nyår utan någon förlossning eftersom jag har två för tidiga förlossningar i bagaget och som det ser ut nu också en föreliggande moderkaka så vi får se lite hur det går för oss! Grattis igen 😀

 20. Caroline

  Hej Josefin! Först och främst – stort grattis till er!! Också vill jag säga att jag gillar din blogg massor!
  Jag läste att ni redan varit på två ultraljud, hur kommer det sig?
  Jag har haft problem med tidigare i graviditeter som slutat i både missfall och abort pga fostrets hälsa. Sist jag var gravid fick jag komma på ett tidigt ultraljud i vecka 11 för att se att fostret såg friskt ut, vilket det som tur var gjorde och idag har vi en son på snart 16 månader.
  Nu är jag gravid igen och i vecka 7, så det är väldigt tidigt, och denna gång skulle jag vilja se så snart som möjligt om det är någon där inne.

  Kram till dig och din familj!

  1. Anni

   Med ditt bagage hade jag bara frågat din barnmorska. Klart du är orolig. Vi har kämpat över tre år för barn. Genom IVF får man alltid tidigt ultraljud, men vår barnmorska har bokat ett nytt till oss nu imorgon, vecka 13. Har du en bra barnmorska kommer hon inte ens ifrågasätta det! Lycka till och hoppas barnet i magen mår bra!

 21. Malin

  Grattisgrattisgrattis! Så himla härligt & kul! Jag tycker det vore kul att höra lite mer om era tankar kring när ni kände er redo för försöka skaffa ett syskon, en vet ju aldrig när det blir ett litet liv men intressant att höra hur långt tid det tog för er innan det ens kändes aktuellt att försöka med ett till. All lycka till er fina familj!

 22. Anna

  Så himla kul detta är tycker jag som har bf 12 januari 😀 grattis till er! köKommer bli superkul att följa. Förra gången du var gravid bara önskade jag att jag skulle bli det. Tillslut blev jag ju det, har en 16 månaders dottra. Först tre månaderna är så sega och illamående varje dag gör ju inte saken bättre. Men håller med om at det går fortare denna gång , som tur är.

 23. Sofia

  Ska bli så roligt att få hänga med även denna gång! 😍
  Har massa frågor men har en känsla av att många kommer betas av framöver så jag väntar lite 😄

 24. Kristin

  Alltså det ska bli så kul att följa dig denna gången med! Jag hittade din blogg förra gången jag var gravid då du låg några månader före mig. Och jag har ganska nyligen fått veta att jag är gravid igen… Bara i v. 9 så vi får se om det blir nåt av det men om graviditeten fortsätter har jag BF i slutet av februari : ) Så kanske ses vi på kyrkis i Fruängen igen med nya ungar : )

  1. josefinknave
   josefinknave

   OMG JAAA! Vad kul! Håller tummarna superhårt, för jag vill gärna föräldraledighetshänga nästa år! 😀

 25. Malin

  Först och främst, stort grattis 🙂 kände det på mig när du skrev att du skulle berätta något dagen efter 😉
  Det är en häftig känsla att vänta nummer två, nu är det ju inte bara ni som blir föräldrar utan även Bo som får ett syskon. Det finaste man kan ge sitt barn.
  Vår tvåa blir snart ett, det är något speciellt att se sina barn kramas och ge varandra kärlek. (Självklart bråkar de också) men ändå.
  Lycka till med graviditeten! Hoppas den går fint. Ser fram emot att följa din resa denna gången. Jag började först läsa din blogg när Bo redan fanns för jag blev tipsad om förlossningsberättelser och sen va jag fast 🙂
  Tack för en superblogg.

 26. Sofia

  Va roligt, grattis! Jag är gravid med mitt första barn och har BF runt slutet på februari (vet inte riktigt och fick inget läkarbesök förens i augusti). Tycker också det känns som väldigt kort tid tills dess!! Jag är lite nyfiken på vad som händer vid ett inskrivningssamtal. Varför har du redan gjort två ultraljud? Försökt googla lite och fått det till att i Göteborgsområdet där jag bor så gör bara rul (asså inget ultraljud innan). Okej förlåt för snurrig kommentar.. Lite nervös över ultraljud och allt sånt 😊❤️

 27. Emma S

  Hej! Jag följde din blogg förra graviditeten för vi var parallella då, med första barnet. Och är gravid i v 12 nu igen, med nummer två. Lyckades tillslut komma fram till vad du hette och blev jätteglad när såg att du har en till på väg, och BF 2 v innan jag. Har saknat gravidblogg att grotta ner mig i, och trivdes bra med din sist. Grattis och lycka till!

 28. Hanna

  Åh jag har bf den 7 januari. Fy va kul att få följa dig en andra graviditet och dessutom nu när vi bara har en vecka emellan!!

Se fler...