Mammaliv i Nashville

FRÅGESTUND – Fråga om allt ni undrar över!

Ni ville ha frågestund & er önskan är min lag.
FRÅGA PÅ!
Jag svarar som vanligt på ca ALLT.
Det finns ingen fråga för dum/konstig/privat.
Well.. kanske finns det för privata frågor, men jag bjussar ganska mycket på mig själv, så fråga på!
Svaren kommer mest troligt i en videoblogg.

Fråga om mig, Andrew, barnen, Sverige, USA, huset, Mally – Exakt vad ni vill!
(försök dock undvika de frågor jag redan svarat på 1000 gånger i videos & under kategorin ”frågor&svar”!)

jennybenny Seattle
Hittade denna bilden från Seattle, för 1.5 år sedan <3 ÄLSKADE den staden!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Hej. jag undrar om du var bekväm med att prata engelska när du kom till usa? jag själv är inte alls bekväm med att prata engelska, fast att jag inte har några problem att förstå vad som sägs, men jag pratar helst inte själv.
    sen en annan fråga, är det så ”kyrkligt” i usa som man ibland får intryck av? med att gå i kyrkan på söndagar o bordsböner o allt sånt?

  2. Sandra

    Kul med frågestund! 🙂
    -Vad jobbar Andrew med? Du skriver ju ibland att han är iväg, med jobb och så antar jag?
    -Har barnen några mellannamn?
    -Lät ni bygga ert hus eller köpte ni ett som redan fanns?
    -Vill ni ha fler barn i framtiden?
    -Är ni troende? Tänker att i USA är väl kristendom ganska stort med church-Sundays och allt sånt?

  3. Cissi

    Tack för en rolig och inspirerande blogg.

    Har du god kontakt med Andrews familj, träffas ni ofta?
    Har du fått mycket besök från din familj och dina vänner från Sverige sedan du flyttade till USA?
    Om ni skulle flytta inom USA, vart bär det av då?
    Finns det ngt annat land ni skulle vilja bo i?
    Tänker ofta på att ni stannar till och tar några öl när ni är ute och åker bil, var det konstigt i början, jag tänker på att vi i Sverige inte gör det, tillåten promillehalt vid bilkörning skiljer sig ganska mycket åt mellan Sverige och USA.
    Har ni ngt nytt Sverigebesök inplanerat.

    Oj det blev många frågor, men svara på de du orkar och vill 🙂

  4. Annso

    Vad tycker du om det Amerikanska rättsväsendet? Jag tänker på fångar som skickas till isolering, tortyrmetoder, att det sitter oskyldiga fångar på Guantanamo. Det strider ju endel mot mänskliga rättigheter. Det är så extremt så man blir illamående.

    Tack för en bra blogg.

  5. Anna

    Hej! Jag har läst din blogg regelbundet sedan du och Andrew var på smekmånad, det var ett tag sen! 🙂 Jag vet att vi har pratat tidigare om att ni kanske är intresserade av att skaffa en au pair? Funderar ni fortfarande på det?
    Tror du att ni kommer vilja stanna i Nashville ett långt tag framöver? Det är en mycket trevlig stad så skulle förstå er! Jag tyckte att NYC var en fantastisk stad att bo i som tonåring med alla möjligheter och bra skolor att välja mellan, kanske blir det aktuellt för er att flytta tillbaka när barnen är äldre? Kram

  6. Lisa

    Hur löser du syskonsvartsjuka? Min äldsta dotter är ganska våldsam mot den lilla (samma åldrar som dina barn) och jag vet inte längre hur jag ska tackla det.
    Räknas dina barn som prematurer då de föddes tidigare? Jag har en prematur född vecka 28.
    Hur nattar du barnen om du är själv hemma? Vi måste alltid vara två för att natta men nu ska min man börja jobba på kvällar och nätter så jag behöver tips på hur jag ska fixa det!

  7. Ina igen

    Vad bra att du inte svarat än, jag kom ju på en sak till som jag tänkt på! Det var någongång du nämnde någon ”penna” att pensla på tänderna för att de skulle bli vitare, om jag kommer ihåg rätt och inte är helt ute och cyklar?! Är det något som funkat, är det ”bra” mot kroppen och vad kostar det ungefär och har du någon aning om det går att få tag i i Sverige? 🙂 Tack igen!

  8. Annikal

    Alltid kul med frågestund. Jag älskar att läsa din blogg, du verkar fantastiskt härlig som människa!

    Jag träffade mannen i mitt liv i en stad 60 mil bort, vi bildade familj där menjag kände alltid att livet stod på paus. Jag var aldrig hemma där trots att det gick många år. Nu har vi flyttat till ”min” stad och han känner samma som jag gjorde där.

    Ursäkta novellen och att jag ställt frågan förut i andra ord MEN HUR har du lyckats trivas så bra där? Och till 100% fokusera på din egen familj och inte vara så ”beroende” av din gamla?

    Rörigt skrivet. Tack för bästa bloggen iaf. Kram

  9. Hanna

    Några av mina tänkta frågor har redan kommit upp, till exempel hur ni valde barnens namn. Men jag undrar också hur ni uttalar namnen? August blir ju rätt så samma samma men Astrid blir ju väldigt annorlunda med amerikansk uttal 🙂 också nyfiken på hur ni löser språkbiten (vet dock att du pratat om det förut va?) men typ om ni alla fyra pratar, pratar både du och Andrew engelska eller du svenska? Funkar det för August eller svarar han på svengelska? Mixar han ibland, eller vet han vem/vilka han man prata svenska med.
    Jag är väldigt nyfiken på USA men tänker att det får man väl ta när ungarna flyttar ut om hundra år, fast det känns trist. Om du skulle rekommendera något resemål för en familj med två barn (samma ålder som era) vad skulle det bli?
    Vad är det godaste maten/godiset som ni har där som Sverige har missat?
    Vad gör du de dagar när du inte har något tålamod och kidsen inte alls vill samarbeta? Då när man bara vill gå och spola ner sig själv i toaletten eller gömma sig längst bak i garderoben… Och hur går du tillväga om August inte alls vill lyssna tex om har gör något farligt.
    Vet du varför det blir sån kaos hos er om det kommer en centimeter snö? Fnissar alltid när du skriver att alla stänger inte sig om drt blivit snö eller att de inte låter ungen sova i vagnen om det är kallare än varmt. 🙂
    Tack för en superblogg men en härlig blandning av allt. Gärna lite tips på bra rookie-yoga poser och hur man ska tänka med andningen när man håller på! Får ju andnöd när jag följer videos 😉

  10. Maria

    Hej! Min dotter som föddes i Juni förra året heter också Astrid. 🙂 Hur kommer det sig att ni valde det namnet? Det är inte så vanligt i USA eller?
    Eftersom jag gillar country undrar jag om du har sett/ser många country stjärnor i Nashville?

  11. Annica

    Hej och tack för en bra blogg! Undrar om du kan tipsa om något bra amerikanskt klädmärke för barn som inte är så rosa och blått? (Pojkigt och flickigt) Eller det kanske inte finns?

  12. Elina

    Hej!
    Vill först och främst säga att jag tycker din blogg är jättekul att läsa!

    Sen hade det varit kul att höra hela historien hur det blev USA och hur du hamnade här? Hur du och Andrew träffades?

    Sen såg jag att någon nämnt det tidigare, men hur gör du med barnen, pratar du endast svenska med dem eller engelska också? Vill du dem ska kunna flytande svenska eller vad är planen? 🙂

  13. Emelie Sjöberg

    Hej Jenny. Jag har träffat en kille som bor i USA. Han är svensk men spelar hockey i NHL. Han vill självklart att jag flyttar dit men jag vet inte jag är kluven. Inte att jag inte tycker om USA utan mer livet i Usa och att bo så långt ifrån min familj(min bror spelar också i NHL) Jag spelar handboll här i Sverige och jag vet inte om jag vill ge upp drömmen om en handbollskariär. Det har varit en dröm hela livet att bli handbollsproffs men på senare år har jag fått ett mer perspektiv på livet och att inte handbollen är allt. Jag har varit i USA 6 gånger lite över hela USA och jag verkligen älskar det maten,bilarna ja allt. Det blev rätt rörigt men jag undrar vad tycker du? för det känns så himla rätt. Vad är dina erfarenheter? Jag är (21)

  14. Louise

    Är rätt ny läsare, så undrar varför din blogg heter jennybenny? 🙂 Har ju fattat att du heter Jenny (hehe) men varifrån kommer Benny?

  15. Therese

    Jag har några funderingar kring ditt språk och sen om mat i USA. Här kommer frågorna:
    …får du någon gång något hjärnsnörp/tunghäfta då du glömmer bort ord eller uttryck när du pratar, både svenska och engelska ord/uttryck. Vad glöms lättast?
    … Och det här med mat i USA, är det lika mycket snabbmat som det ryktas om? Är det dyrt att äta ute (snabbmat/”vanlig” mat)? Och kostar ”riktig” mat, alltså vanliga matvaror för att laga från grunden mycket (gentemot hur mycket en person får i lön)?

  16. Ann-Sofie

    Varför är det inte så vanligt att barn, där ni bor, sover i vagnen ute? Tänker på listan du skrev för ett tag sen.
    Vad skulle vara jobbigast/roligast med en flytt till Sverige? Vi leker med tanken alltså!

  17. Studentmamman

    Har du ngn riktigt nära vän i USA?
    Har du ngn kontakt med barnen du jobbade hos när du flyttade till USA?
    Kommer Ni till KD i sommar?
    Vad hände med den där reklamtävlingen Ni vann, skulle inte August vara med i ngn reklamkampanj?
    Kram! 🙂

  18. Ina

    Hej! Jag har inte varit inne här på några dagar och vips så hade det kommit massa nya inlägg som jag får ta mig tid att läsa ikapp ikväll när ungarna sover 🙂 Och kul med frågestund igen!

    Jag undrar hur det går med svenskan nu, vet att du pratade/pratar med August men nu när han är lite större och pratar mer själv också -flyter svenskan på lika naturligt och lika mycket från ditt håll? Och pratar han någon svenska, och i så fall pratar han det något med Astrid också? 🙂 Tack som alltid för att vi får vara med och följa i bloggen och tack för frågestund! (Så ska jag kommentera mer igen också, hann läsa det inlägget förut men kommenterade inte då heller…ska bli mer flitig i det 🙂 kram!

  19. Carina

    Blev väldigt nyfiken då du för ett tag sen berättade att ni planerat framtiden. Låter som stora förändringar är på gång? flytt eller liknande? ser fram emot att läsa om detta sen då du vill och kan berätta någon detalj 🙂