Mammaliv i Nashville

Hjälp! Vad sparar ni?

Vi håller på att rensa ganska flitigt just nu & igår sa Andrew ”Men gör dig inte av med något som du kommer ångra”.
Jag gör mig ju inte av med ALLT vi äger & har.
Barnen har båda två lådor med sparade kläder/småsaker etc som har sentimentalt värde för oss, men jag fick liksom lite panik.
Kommer jag ångra att jag säljer av Bumbo-stolen? Eller Co-sleepern?
Kommer jag en dag önska att jag hade kunnat ge till mina barn då de får barn själva?
Hur tänker ni ang. alla kläder & prylar man har?
Min plan har varit att göra mig av med det mesta, men spara det som är ”speciellt” för att inte drunkna i gammalt skrot.

Berätta! Hur gör ni?

jennybenny

Sak som INTE kommer säljas. August första leksakskärlek <3 Denna lekte vi med nonstop, varje dag, i 6 månader innan vi faktiskt gömde undan den då vi inte pallade mer, haha.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. jennybenny

      Så känner jag med! Vill bara inte ångra mig så var tvungen att fråga hur alla andra gör 😉

  1. Lisa

    Jag älskar att rensa och kasta/sälja men barnens kläder kommer jag aldrig göra mig av med! Mina flickor har använt samma kläder och jag vill spara tills de får egna barn. Jag har kvar jättefina plagg från när jag var bebis som båda mina barn också använt. Sentimentalt kanske men jag älskar det! Min andra dotter föddes 3 mån för tidigt och hennes kläder är jätteviktiga för att se hur liten hon faktiskt var.

    1. jennybenny

      Ja jag har sparat 2 stora lådor, men känner att jag inte kan spara ALLT liksom. Det är sådana sjuka mängder kläder, haha. Somliga saker är väldigt sentimentala för mig också 🙂

  2. Linda

    Bumbostolen och Co-sleepern kommer du inte sakna. Sälj! Jag sparar bara det som är extra speciellt som till exempel något som jag hade när jag var liten. Mamma sparade ALLT. Mina föräldrar har också plats att spara allt. Det kan inte vi. Vi har så litet. Men jag har samma problem som du. Har också försökt rensa så mycket som bara den. Så skönt att få mera rum och bli av med saker men samtidigt vad gör man sig av med. Jag har Liljas dopklänning som jag är i valet och kvalet med… AHHHHH!

    1. jennybenny

      Så BRA med denna peppen över vad jag ska spara/sälja! TACK <3 Dopklänning är en klurig en!

  3. Victoria B

    Grejer som jag inte tänker göra mej av med är barnstolen när Charlie inte behöver den längre och vår excersaucer. Jag älskar när folk man är på besök eller middag hos ba ”å vi har en gammal barnstol som hen kan sitta i så du kan äta med två händer som än människa” Yey för det!!!

  4. Victoria B

    Jag ger bort till vänner som nyss fått barn. Typ kläder och bäbisleksaker. Jag har sparat den första outfiten för att minnas hur jäkla pytte små bäbisar kiddsen en gång har varit. Så sött ju!
    Jag spar leksaker jag vet att Charlie kommer leka med när han blir lite större fast som Alice växt ifrån. I julas gav jag en hel hög med grejer till en leksaksinsamling för familjer som inte har råd att köpa julklappar till sina barn. Då lämnade jag iväg sånt som Alice aldrig va så förtjust i och som vi kanske redan har en annan liknande sak. Mina barn (och dina med säkert) får ju så oooootroligt mycket till typ jul och födelsedagar att jag nästan känner dåligt samvete för alla de barn i världen som inte får nåt. Så jag ger helst till välgörenhet.

    1. jennybenny

      Så bra! Jag gör samma med mycket! Alltså ger bort eller skänker till välgörenhet. Men sedan finns det saker som jag också gärna säljer av för de är värda ganska mycket pengar.. Och pengar är ju bra att ha, haha. Ofta måste en sak ersättas med en annan. Co-slepper ska ersättas med toddler bed tex. Ah du förstår 😉

  5. Nina

    Bumbostol & co-sleeper – sälj!! Finns ingen anledning att spara. Välj ut något/några plagg & något/några favoritleksaker. Mer skulle inte jag spara i alla fall men vi har dåligt med utrymme så jag rensar gärna 🙂 Kram!

  6. Sofia

    Mina föräldrar sparade hur mkt som helst, kul för när vi är där så finns det leksaker som barnen kan leka med. Men de har ju utrymme så de kan spara. Tre förråd och tre uthus! Här i London bor vi ju rätt trångt o litet, nu har iaf ett litet förråd under trappen och en vind men inte kommer vi kunna spara så mkt. Jag gillar dessutom att rensa ,tycker det är skönt. Men några av mina favoritplagg som barnen haft kommer jag nog inte kunna slänga eller ge bort….

    1. jennybenny

      Mina föräldrar har också sparat massor & det är ju jättekul nu när vi åker hem. Men jag känner att det känns lite ”onödigt” att spara för.. 25 år framöver?? Eller jag vet inte. ÅÅÅHHH Vad jobbigt! haha