Mammaliv i Nashville

8 tips – Så hittar du en Svensk i USA

  • Åk till IKEA – Svensken liksom svävar runt i varuhuset med ett stort leende på läpparna.
    Det ligger mest troligt 4 paket värmeljus i vagnen. Bubblare är-  2 paket vita servetter, ett par Marabou chokladkakor, Kalles Kaviar, knäckebröd & lingonsylt. De kan även stryka över Soffan ”Karlstad” lite extra ödmjukt eller gråta sentimentalt vid bokhyllan ”Billy”.
  • Om du jobbar i butik – Byt låt till något svenskt (Roxette, Robyn, Abba etc) Om en Svensk befinner sig i butiken kommer de smått börja dansa fram i glädjerus. (Störst chanser att detta inträffar på – Forever21, Aberocmbie & Victorias Secret)
  • Om du befinner dig på pizzeria –  En svensk frågar efter pizza-sallad, lägger pommes PÅ pizzan eller suckar högljutt efter avsaknaden från Bearnaisesås.
  • Sätt dig vid fönstret då det är 19 minus, ös-regn eller klockan 6:30 på morgonen. Den enda personen som är ute med sin hund/barn klädd i ”vädervänliga kläder” –  är svensken.
  • Åk runt i husområden & spana efter barnvagn med sovande barn på verandan. Om du ser en – vet du att en svensk bor i huset.
  • Du kan identifiera en svensk via klädsel. Svart/vitt/grått från topp till tå, kritvita Converse & en Michael Kors Jet Set väska. Denne är med 90% chans svensk. Om det hänger en Victorias Secret shoppingväska på armen så ökar chanserna till 99%.
  • Hur man hittar en Svensk en av de första soliga vårdagarna? Gå till cafe som har uteservering. Egentligen kanske de fortfarande är stängda för vintern, men en svensk kan lätt ha övertalat personalen om att få sitta där, invirad i filt, med solglasögon på & kaffe i handen. Om denne fortfarande sitter kvar efter 2 timmar & har bett om påtår 3 gånger – SVENSK.
  • Berätta för folk att det är din födelsedag! Om du får ett ”Congrats” till reaktion istället för ”Happy Birthday” – Grattis! Du har funnit en Svensk!

USA-vs-SWEDEN

Bildkälla -http://jasiferlionsclub.blogspot.com

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. jennybenny

      Det är inte så svårt efter några år här 😉 Svenskar kan sticka ut på många vis! 🙂 Men bara på gott tycker jag!

  1. Anna

    Denna är ju jätteskoj! Känner igen väl från de åren jag bodde utomlands i mellaneuropa. Tycker vi svenskar är riktigt hurtiga som sitter ute och promenerar i alla väder. Väderbitna!!!

  2. Anna Johansson

    Hahaha SÅ sant! I New York kryllar det ju av svenskar, men när jag bodde i Boston fanns det nästan inga. Så när jag träffade några på IKEA (såklart) så blev jag helt exalterad! Sprang fram och sa ”Hej! Jag är också svensk!” och de ba ”jaha… kul” haha så himla obrydda… Ganska tydlig skillnad på amerikaner och svenskar i pratgladhet…

  3. Anna

    Haha. Utedelen är jag, det andra not so much. Och skiljer folk inte på congrats (typ till nya jobbet) eller happy birthday? Är lite språkanal, blir som galen på särskrivningar och annat. Ocharmig egenskap.

  4. Annso

    Glöm inte Starbucks. Alla svenskar älskar att köa på Starbucks för äckliga smaksatta kaffetyper. Aldrig har det varit så drygt att få en vanlig, svart kaffe som på just Starbucks.

  5. Victoria B

    Haha! Så jäkla klockrent! Uteservering på våren- det kan lätt vara jag som sitter där! Lol jag tog och satt på en tjock filt på vår veranda för några dagar sen när Charlie sov i bilstolen. Kaffe i handen och solglasögon på haha våra grannar tror nog ganska garanterat att det är nåt fel på mä! 🙂

  6. Sara

    Vilket roligt inlägg, men jag ser inte mig själv nånstans. Det gör mig nog till en osvensk svensk haha

  7. Frida

    Det här med Michael Kors väskan är så roligt. När jag var i USA så tänkte jag att jag skulle investera i en väska med riktigt bra kvalitet, och var sååå nära på att köpa en MK. Sen åkte jag hem till Sverige och insåg direkt att det var tur jag inte gjorde det, jag hade helt missat att det blivit en sådan enorm trend där hemma!

    1. jennybenny

      haha 😉 Ja jag vet inte hur det blev så himla stor trend? Fascinerande! Men väskorna är ju stilrena & fina, så det är väl därför 🙂