Angelica Lagergren

Lucka 11: Ett inlägg om hur du planerar att fira jul i år.

Jag har hakat på Josefins bloggjulkalender, som är inspirerad av Emily Dahl, gör det du också om du vill! Här hittar du Info om kalendern. Idag blir det både lucka 11 och 12 eftersom jag glömde trycka på publicera igår…

20131224-1019041

I år kommer vi fira på ett sätt som vi aldrig gjort innan. Jag är uppvuxen med skilda föräldrar så julafton har varit varannat år hos pappa och varannat hos mamma. Det har fungerat bra tycker jag, inget bråk eller tjafs. När jag och Jessica firat med pappa med familj har vi ätit julmat och på senare år även lekt ”julklappsleken”. Och med mamma har vi alltid varit hos mormor med våra kusiner och kollat på Kalle Anka. (Och ätit julmat och öppnat julklappar)

20131224-101915I år kommer det som sagt bli annorlunda. Jag och Stefan vill starta en ny tradition eftersom vi har en egen liten familj nu. Att vara varannat år hos min mamma och sen hos min pappa går inte längre, Stefans föräldrar finns ju även med i bilden och sen finns min låtsaspappa också som jag står väldigt nära. Det skulle betyda att vi skulle flänga runt varje år och aldrig få lugn och ro. Ett år testade vi att fira ALLA tillsammans… det lät bra på pappret, men det blev inte alls bra i praktikten… Tycker jag! Stefan tycker att det var kanon.

Alla familjemedlemmar som var med hade ju sitt sätt att fira på, alla hade egna speciella saker på julbordet som de tyckte att jag och Stefan gjorde på fel sätt. Och att sitta i över 4 timmar och öppna julklappar för att alla ska se när alla öppnar är inte trevligt tycker jag. Det blir inte kul för de som får en julklapp, när en annan får 45 stycken.

I år gör vi det litet och mysigt på julafton, resten av dagarna blir det mer fart och fläkt. På lördag ska vi fira hos pappa med familj, för sen åker de till Australien för att hälsa på min lillasyster. Jag har shoppade de sista julklapparna igår, nu är jag redo för jul och julklappslek!

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. K

    Åh, önskar jag var modig nog att göra saker på mitt sätt! Har lovat oss själva att när vi har två lite större barn och inte ett litet som ni, och förhoppningsvis/förmodligen bor i hus så ska VI hålla i firandet i alla fall vartannat år och så får det vara lite öppet hus. Så om familj A vill kolla Kalle får man göra det hemma och komma innan/efter och om familj B absolut vill ha rödkål får man ta med det. Jag vill få en chans att skapa egna traditioner och eget julmys ju! Gärna med folk som sover över och ett typ frivilligt schema för hela julhelgen hehe.

    Är bara så rädd att min mamma ska bli ledsen som inte får hålla i det, och att svärmor ska få panik av att inte ha kontroll över allting.

    Så applåder till er som det som blir bäst för er! Låter mysigt!

    1. Herr och Fru Lagergren

      Jag vill bara skriva till dig att det inte har varit helt problemfritt. Det blir lite sura miner, men så får det vara. 🙂 Massa kramar och en god jul till dig! <3 /A