Hannas Bageri

Banoffee bollar

DSC_4795 DSC_4798 DSC_4810 Hej hej

Idag behöver vi piggas upp med något gott tycker jag när de är så regnigt och trist ute. De här banoffee bollarna är sååå enkla att göra och allt man behöver är 4 ingredienser. Digistivekex, banan, karamelliserad mjölk och mjölkchoklad. Hur bra som helst och dessa passar att bjuda på både till fikat eller att ha som lördagsgodis. Varning dock! De är smått beroendeframkallande och helt omöjligt att bara ta en. Jag lyckades inte hålla mig till en i varje fall 😉

Till ca 8-10 st:

Ca 14 digistivekex

1 banan

4 msk karamelliserad mjölk

200 g mjölkchoklad

Krossa digistivekexen fint. Mosa bananen och blanda ihop kexen, bananen och den karamelliserade mjölken till en jämn smet. Känns smeten för lös för att rulla till bollar kan du tillsätta en eller ett par krossade digistivekex till. Rulla sedan till bollar och låt stå i kylen i minst 1 h så de stelnar till lite.

Smält därefter chokladen över ett vattenbad. Rulla bollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Strö över lite krossad digistivekex och låt stelna i kylen.

Klart! 🙂

DSC_4791

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elina

    Kanongott! Några tips: tillsätt en nypa salt i smeten för mer smak och rulla bollarna med blöta händer för mindre kladd och slätare bollar 🙂 Ringlade över nougatsås vilket också var underbart gott!

    1. hannasbageri

      Jag skulle nog inte göra det p.g.a. att smaken kan bli lite annorlunda. Det går säkert men jag tror de är godare att äta dem utan att de varit frysta 🙂

  2. Johanna

    Låter väldigt gott och ska testa detta recept i nästa vecka och förhoppningsvis ha dem som en liten gå-bort-gåva! Har du något tips på vad man kan göra med resten av den karamelliserade mjölken? Man behöver ju bara 4 msk och burken innehåller lite mer än det.. ?